به گزارش ایرنا، تراب محمدی روز دوشنبه در نمایشگاه حرکت مبارک ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور که برپایی میز خدمت قریب به ۴۰ دستگاه خدمت رسان در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: این طرح توانمندسازی در مناطق کم برخوردار کشور اجرا میشود که انواع آسیبهای اجتماعی در این مناطق وجود داشته و لازم است تا ساکنان آنها از لحاظ مسکن، آموزش، مهارت محوری، بیمه پزشکی و بسیاری موارد دیگر توانمند شوند تا عدالت برقرار شود.
وی با بیان اینکه توانمندی محلات کم برخوردار از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند، افزود: اگر ما در این زمینه به صورت جهادی و انقلابی کار نکنیم قطعا به سرانجام نخواهیم رسید. باید برنامه ریزی داشته باشیم تا ظرف ۱۰ سال آینده مناطق حاشیه نشین شهرها برچیده شوند، هرچند بخشی از تحقق این امر به توانمندسازی روستاها بازمیگردد.
وی تاکید کرد: اگر روستاها دارای امکانات در حد مناطق شهری باشند، حاشیه نشینی در شهرها کاهش خواهد یافت.
محمدی گفت: طرحها و برنامههای بسیاری برای مناطق محروم در کشور برنامه ریزی میشود ولی به سرانجام نمیرسند اما این بار امیدواریم که دست در دست هم بدهیم و بتوانیم این مناطق حاشیه را از نعمتهایی که نظام جمهوری اسلامی فراهم کرده، بهره مند سازیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مهمترین مشکل استان در بحث محلات حاشیه نشین، سنددار کردن زمینها است، افزود: اگر این زمینها سنددار شوند، افراد میتوانند ساختمانهایی اصولی و مطابق با استانداردهای نظام مهندسی احداث کنند و یا به صورت تجمیع شده، از سوی دولت برای آنها خانههای امنی ساخته شود.
وی با اشاره به اینکه شهر تبریز و به خصوص منطقه حاشیه نشین شهر بر روی گسل واقع شده است، تاکید کرد: فراهم کردن سرپناه مردم این مناطق به خصوص نسبت به وقوع زلزله بایستی در اولویت قرار گرفته و استانداردسازی شود.
راه اندازی ۱۴ خانه احسان در آذربایجان شرقی
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در آذربایجان شرقی نیز در این نمایشگاه از راه اندازی ۱۴ خانه احسان در استان خبر داد و گفت: خانه احسان محله خلیل آباد تبریز رتبه یک کشوری را در موضوع مسکن دارد.
مصباح ربانی اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) جزو ستادهای پیشرو در امر محرومیت زدایی است و ماموریتها و هدف گذاریهای این ستاد بیشتر در حوزه مقابله با جنگ ترکیبی و محرومیت زدایی در سراسر کشور متمرکز شده است.
وی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) یکی از متولیان اجرای طرح توانمندسازی محلات در کشور است، افزود: نخستین اقدامی که این ستاد در حوزه توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور انجام داده، تشکیل قرارگاه است و لحظه به لحظه اقدامات انجام گرفته در محلات از این طریق پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه محرومیت زدایی از ۱۰۱ محله کم برخوردار استان در دستورکار ستاد اجرایی فرمان امام(ره) قرار دارد، گفت: امسال بر اساس هدف گذاریها، کارهای زیرساختی در ۷۰۰ روستای آذربایجان شرقی در حال انجام است. این کارهای زیرساختی مربوط به حوزههای اشتغال، سلامت، ایجاد معیشت برای مردم و بالا بردن سطح زندگی اقشار مناطق است تا از بحث مهاجرت از روستا به شهر جلوگیری شود.
ربانی با بیان اینکه تبریز یکی از شهرهای مهاجر پذیر است، اظهار کرد: روستاهایی در استان داریم که به خاطر محرومیت در حال تخلیه هستند. اکنون تعداد ۳۰۰ روستای خالی از سکنه در آذربایجان شرقی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: این ستاد برای محرومیت زدایی در راستای تعلیم و تربیت و فرهنگ نیز تعداد ۸۰ باب مدرسه و ۳۵۰ کلاس در سطح روستاهای استان احداث کرده است. در بحث ساخت مساجد و مراکز فرهنگی نیز پای کار بوده و کارهای ارزندهای در این خصوص انجام داده است.
وی از احداث بزرگترین بیمارستان سیار و مجهز کشور در استان توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خبر داد و گفت: نزدیک به ۴۰ رزمایش در سطح مناطق محروم و محلات کم برخوردار استان برگزار کردیم.
فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم اظهار کرد: هدف ما در راستای برگزاری این طرح، ارتقای هم افزایی دستگاههای مسئول است که این هم افزایی را در استان مشاهده کردیم.
وی افزود: چهار ارگان بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای اجرای این طرح در استان همکاری تنگاتنگی داشتند.
صحاف با اشاره به استعدادها و انگیزهای که در محلات کم برخوردار وجود دارد بر لزوم تخصیص اعتبار و حمایتهای مالی از افراد واجد شرایط در این محلات تاکید کرد.