تهران‌– ایرنا- خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که ایران و آمریکا مشغول گفت‌وگو در مورد توافق هسته‌ای موقت نیستند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، رویترز نوشت که آمریکا به تازگی نیز گفت و گوی طرفین در مورد توافق موقت را «نادرست و گمراه کننده» خوانده ولی امکان گفت و گو در این مورد را رد نکرده بود.

مقام آگاه آمریکایی گزارش‌های رسانه‌ای در مورد تماس‌های اخیر ایران و آمریکا را رد نکرد ولی گفت که گمانه زنی‌ها در مورد آنکه این رایزنی‌ها در مورد توافق موقت بوده، نادرست است.

وی گفت: ما برای آنان (طرف ایرانی) روشن ساختیم که باید از برداشتن چه گام‌های بحران زایی خودداری کرده و چه گام‌هایی تنش زدایی می‌تواند شرایط مثبت‌تری ایجاد کند.

وی با خودداری از بیان جزئیات، اشاره کرد که واشنگتن مایل است که شاهد همکاری بیشتر ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.

چندی پیش برخی از رسانه‌ها با استناد به دو منبع که نام آنها را افشا نکرده بود، مدعی شدند که ایران و آمریکا در آستانه توافق موقت برای رفع برخی تحریم‌ها در ازای محدودیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران قرار دارند.

تارنمای آکسیوس نیز گزارش کرده بود که برت مک‌گورک مشاور ارشد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه ۱۸ اردیبهشت پس از سفری که به همراه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان و سرزمین‌های اشغالی داشت، بی سر و صدا به عمان رفت تا درباره تماس احتمالی دیپلماتیک با ایران درباره برنامه هسته‌ای، با مقام‌های عمانی رایزنی کند.

به نوشته این رسانه آمریکایی، مقام‌های آگاه گفتند که محور اصلی این سفر رایزنی درباره تلاش تازه دیپلمات در خصوص برنامه هسته‌ای ایران با میانجیگری عمان بود. یک مقام ارشد صهیونیستی مدعی شد: عمانی‌ها در حال برگزاری گفت‌وگوهای واسطه‌ای میان آمریکا و ایران هستند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز دیروز (۲۲ خرداد) با رد هر گونه گفت و گو در مورد یک توافق موفق، در خصوص گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر مذاکره میان ایران و آمریکا در یکی از کشورهای همسایه اظهارداشت: ما با هدف تحرک بخشی به مذاکرات لغو تحریم‌ها از مساعی جمیله عمان و مقامات ارشد این کشور که چندین هفته قبل مطرح شده بود استقبال کردیم و تبادل پیام‌هایی با طرف مقابل داشتیم.

وی اظهارداشت: ما در ارتباط با برجام و روند مذاکرات دیدگاه اصولی و روشنی داریم و ضمن اینکه ایران سیاست خنثی سازی تحریم‌ها را با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و روابط گسترده با همسایگان سرلوحه کار خود قرار داده، اما فرایندهای دیپلماتیک را با هدف رفع تحریم‌های ظالمانه رها نکرده است.

وی گفت: تبادل پیام‌ها و رایزنی دیپلماتیک با طرف‌های مقابل در سطوح مختلف از طریق کشورهای واسطه و دوست ادامه داشته و دارد و برای تأمین حداکثری منافع ملی هیچ گاه طرف ایرانی میز مذاکره را ترک نکرده و برای به نتیجه رسیدن آن هم همواره آمادگی خود را نشان داده و ملاک ما عملکرد طرف مقابل بوده و نه اظهارات رسانه‌ای آنها.

کنعانی افزود: دولت سیزدهم از ابتدا سیاست اصولی را در خصوص برجام داشته و آن این بود که برجام همه موضوع سیاست خارجی ما نیست بلکه فقط یکی از آنهاست و در خصوص توافق هم بارها اعلام شد که در هرگونه توافقی، منویات مستحکم رهبری معظم انقلاب، منافع ملی، قانون راهبردی مجلس شورای اسلامی و عدم عدول از خطوط قرمز مورد توجه تیم مذاکره کننده بوده و هست و این روند را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد.