به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف ایجاد ارتباط میان اساتید و پژوهشگران علوم پایه و بالینی ۲۶ کارگروه تخصصی با حضور متخصصان هر حوزه از مراکز و دانشگاههای استانهای مختلف کشور تشکیل داده است.
با توجه به اهمیت استفاده از ایدهها و نظرات اساتید علوم پایه و بالینی و رشتهای فنی و مهندسی در سیاست گذاری ها و همچنین ایجاد ارتباط بین اساتید و پژوهشگران علوم پایه و بالینی، این کارگروهها جلساتی منظم و ماهانه برگزار میکنند.
معرفی روشهای نوین سلولی درمانی و پزشکی بازساختی، معرفی مراکز فعال در زمینه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی و تعیین اولویتهای جهت تمرکز حمایتها و فراخوانها، تشویق محققین برای پژوهش، فناوری و تجاری سازی و برگزاری سالانه سمپوزیوم تخصصی از جمله محورهای اصلی مطرح در این کارگروههای تخصصی هستند.
همچنین از دیگر عناوین مطرح در جلسات این کارگروهها، میتوان به شناسایی اساتید و پژوهشگران و تکمیل اعضا با تاکید بر مشارکت مراکز و دانشگاههای مختلف استانها و مراکز دولتی، غیردولتی، خارجی و داخلی و معرفی اساتید ایرانی فعال در خارج از کشور، بررسی آخرین یافتهها و تبیین وضعیت موجود ایران و جهان در هر حوزه تخصصی با تاکید برکاربرد سلول درمانی و پزشکی بازساختی (برمقالات و یافتههای علمی داخلی و خارجی، وضعیت فناوری، کارآزماییهای بالینی، محصولات و بازار در هر حوزه تخصصی)، استفاده از اساتید متخصص هرکارگروه برای داوری و نظارت بر طرحهای مرتبط و سفارش پروپوزال جهت طرحهای کلان و چند مرکزی با توج به اولویتها میتوان اشاره کرد.
براساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در نظر دارد تا با حرکت در جهت توسعه زیست بوم فناوری و به کارگیری فناوریهای بنیادی و پزشکی بازساختی گام بردارد. از این رو در نظر دارد تا با شناسایی نخبگان فعال در این حوزه از علوم، ظرفیتهای موجود در حوزه آموزش و تحقیقات، تربیت منابع انسانی، ارائه خدمات بالینی و توسعه شرکتهای مستعد؛ بستر لازم جهت مدیریت، راهبری و گسترش این ظرفیتها را در سطح ملی فراهم و محقق کند.