به گزارش ایرنا علی اکبر حسینی محراب روز سه شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان در سالن جلسات حوزه استاندار خوزستان با اشاره به تحقق حدود ۵۱ هزار میلیارد ریال عوارض آلایندگی در سال گذشته برای خوزستان افزود: ۲۰ هزار میلیارد ریال از عوارض صنایع نیز در سال جاری پرداخت شد که برای عمران روستایی و شهرهای استان هزینه میشود.
وی ادامه داد: ارزش افزوده طبق قانون ۹ درصد گرفته میشود که به اشکال مختلف برای کارهای عمرانی و سایر خدمات در استان استفاده خواهد شد.
حسینی محراب درخصوص اثرات پرداخت عوارض آلایندگی و مسئولیت اجتماعی گفت: مردم درخصوص نوع و نحوه هزینهکرد عوارض ابهام دارند و افکارعمومی راضی نشده چون در برخی روستاها هنوز یک گام برداشته نشده است.
وی با اشاره به اینکه تغییر چهره شهر باید برای مردم ملموس باشد، افزود: این سوال برای مردم وجود دارد که اگر رقم هزینه عوارض آلایندگی بالا است پس چرا هیچ تغییری قابل مشاهده نیست که میتوان دلیل آن را تخصیص نامناسب و اعمال نشدن نظارت کافی دانست.
استاندار خوزستان تاکید کرد: باید برنامه بالادستی توسط شورای برنامه ریزی تهیه و به شهرداریها، دهیاریها و فرمانداران اعلام شود تا تخصیص هزینه عوارض بر مبنای برنامه صورت گرفته و نقصها و عقب ماندگیهای استان برطرف شوند.
وی اضافه کرد: شورای برنامه ریزی باید نظارت جدی برعملکرد صنایع آلاینده در پرداخت عوارض داشته باشند تا درخصوص پرداخت درصدهای خود کوتاهی نکنند.
استاندار خوزستان با تاکید بر استفاده از نظرات نخبگان و پیشکسوتان در توسعه استان گفت: این گروه باید فاکتورهای لازم برای پیشرفت استان و کمبودها و نبود برخی اختیارات بر سر راه پیشبرد امور را شناسایی و پیشنهادات خود را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهند تا بتوانیم گامهای بلندی برداریم.
وی ادامه داد: طرحهای ملی و اساسی استان نیز باید براساس سند آمایش سرزمین و توسعه استان بررسی و آسیبشناسی مناسب انجام شود که از طریق مشورت با نخبگان و پیشکسوتان به موفقیتهای بیشتری دست مییابیم.
حسینی محراب اظهارکرد: شورای برنامهریزی و توسعه استان با مجوز ۱۴ طرح سرمایه گذاری در صنایع کشاورزی و پرورش دام موافقت کرده است که این اقدام باعث تولید و اشتغال بیشتر در استان میشود.
به گزارش ایرنا، پیش از این سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده بود عوارض آلایندگی برای خوزستان در سه مرحله محقق شده که معادل یک سال بودجه استان است به طوریکه در مرحله نخست، ۶۰ هزار میلیارد ریال و مرحله دوم ۲۰ هزار میلیارد ریال در اختیار شهرداریها و دهیاریهای استان قرار گرفت و مرحله سوم نیز در حال انجام است.