به گزارش روز سه شنبه ایرنا، تارنمای فارن پالیسی در گزارش خود از این مانور، آن را به منظور نشان دادن تواناییها و همبستگی ائتلاف ناتو علیه روسیه توصیف کرد و نوشت: بعد از ۶ سال برنامه ریزی دقیق، ناتو به شکل رسمی مانور نظامی دفاعی هوایی خود در سال ۲۰۲۳ را از روز دوشنبه در آلمان آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، ۲۳ کشور عضو ناتو شامل فنلاند -به عنوان جدیدترین عضو آن- در این مانور شرکت خواهند کرد و کشورهای غیرعضوی مانند سوئد که تقاضای عضویت آنها به دلیل مخالفتهایی از سوی ترکیه و مجارستان مسکوت مانده است در این مانور شرکت خواهند داشت.
ژاپن که ماه گذشته مذاکراتی را برای ایجاد اولین دفتر ناتو در آسیا به بهانه مقابله با چین انجام داد نیز به عنوان ناظر در این رزمایش شرکت دارد.
این رزمایش که ۱۲ روز طول خواهد کشید، با مشارکت بیش از ۲۵۰ فروند هواپیما و ۱۰ هزار نیرو، بزرگترین تمرین اعزام هوایی در تاریخ این ائتلاف را تشکیل میدهد.
افسران نظامی چگونگی ارتباط هواپیماهای کشورهای مختلف با یکدیگر و همچنین اثربخشی خدمه پروازی بار و سوخت را محک خواهند زد که نیروهای اوکراینی به طور گستردهای از آنها در جنگ با روسیه استفاده خواهند کرد.
به گفته اینگو گرهارتز (Ingo Gerhartz) ژنرال نیروی هوایی آلمان که نظارت بر این مانور را برعهده دارد مانور هوایی ناتو موسوم به «ایردینفندر» (پدافند هوایی) همچنین شامل «عملیات تخلیه از فرودگاه» که واکنشی مستقیم به تخلیه نابسمامان و آشفته نیروها در فرودگاه بین المللی کابل توسط آمریکا در آگوست ۲۰۲۱ خواهد بود.
این ژنرال آلمانی به خبرنگاران در برلین گفت: هدف اولیه این مانور نشان دادن وحدت ناتو در مقابله تهاجم روسیه است. این هدف اولیه و اصلی در پیشنهاد برگزاری این مانور در سال ۲۰۱۸ (الحاق کریمه به روسیه) بود.
گرهارتز مدعی شد، از زمان تهاجم کامل روسیه به اوکراین در سال گذشته، اعضای ناتو در جبهه شرقی این ائتلاف که هم مرز با روسیه هستند خواستار ضمانتهای دفاعی در صورت جلب توجه کرملین به سوی آنها شدند.
فارن پالیسی نوشت: هر چند که این ژنرال آلمانی تاکید داشت که این مانور «کسی را هدف قرار نمی دهد» و «ماهیت دفاعی» دارد، مقامات ناتو امیدوارند که به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نشان دهد که این ائتلاف از حمایت از اوکراین همزمان با آغاز ضد حملات کی یف عقب نشینی نکرده است.