ایلام - ایرنا - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایلام با بیان اینکه این استان، یکی از قطب های قصه گویی و از شاخص ترین استان های کشور در این حوزه بوده است، گفت: ایلام در ۲۴ دوره گذشته جشنواره ملی قصه گویی تاکنون همه ساله قصه گوی برتر و برگزیده داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه رستگار روز سه شنبه در آئین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی همزمان با ستاد مرکزی کانون و سراسر کشور، با بیان اینکه قصه گویی میراث ملی و ارزشمند ما ایرانیان است، اظهار کرد: استان ایلام با توجه به پیشینه غنی خود، دارای متل و قصه‌های محلی و عامیانه زیادی است که وجود این داستان‌ها بر غنای ادبیات شفاهی و قصه گویی استان افزوده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام با بیان اینکه تمام مراکز استان دارای مربی قصه گوی کارکشته و باتجربه هستند، گفت: مربیان با استفاده از ظرفیت قصه گویی به عنوان یک هنر تأثیرگذار در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با برخورداری از توان این هنر، مفاهیم اسلامی، اجتماعی، اخلاقی و انسانی را به زبانی هنرمندانه به مخاطبان انتقال می‌دهند.

رستگار ادامه داد: چراغ انجمن‌های قصه گویی استان با توجه به استقبال کودکان، نوجوانان، والدین و حتی مادر و پدربزرگ‌ها، همیشه روشن و فعال است و مربیان و اعضا از کتب قصه یا متل های بومی محلی به یادگار مانده از پیشینیان به قصه گویی می‌پردازند و در این انجمن گارگاه آموزشی قصه گویی، تجزیه و تحلیل قصه‌های بیان شده انجام می‌گیرد.

رستگار با تاکید بر اینکه قصه گویی علاوه بر تقویت تخیل در کودکان، زمینه آشنایی آنها را با هویت ایرانی و اسلامی فراهم کند، ادامه داد: باتوجه به قدمت بسیار کهن قصه گویی در جوامع بشری از گذشته‌های دور تاکنون، یکی از راه‌های انتقال مفاهیم اخلاقی و اجتماعی به کودکان از طریق قصه‌گویی بوده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام با بیان اینکه بسیاری از سوره‌های قرآن کریم، بیان کننده قصه‌هایی جذاب و شیرین از گذشتگان برای ما است، افزود: با قصه گویی بهتر می‌توان سبک زندگی اصیل ایرانی اسلامی را در بین کودکان و نوجوانان تبیین کرد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام نیز در این آئین گفت: قصه گویی زمان و مکان نمی‌شناسد و محتوای قصه‌ها مهمترین ابزار و دستمایه والدین برای تربیت فرزندان است.

ملوک هاشمی یادآور شد: نهال قصه گویی استان ایلام در سطح استانی و ملی به یک درخت بارور تبدیل شده و ثمره این درخت تنومند مربیان قصه گو و بچه‌های عضو کانون هستند که در همه جشنواره‌ها و انجمن‌های قصه گویی خوش درخشیده‌اند.

به گزارش ایرنا، این آئین همزمان با سراسر کشور در مرکز شهید جرایه (کوچک‌ترین رزمنده رفاع مقدس) استان با حضور مربیان و اعضای کودک و نوجوان برخی مراکز استان برگزار شد.

نکته جالب توجه در این آئین آغاز زندگی مشترک یکی از قصه گویان جوان و موفق عضو کانون بود.

استان ایلام دارای ۲۲ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که به بچه‌های ۶ تا ۱۷ سال خدمات متنوعی نظیر ادبی، هنری، علمی و خلاقیت در رشته‌های مختلف را ارائه می‌دهد.