به گزارش ایرنا از شبکه المیادین، جبران باسیل روز سه شنبه با بیان این مطلب افزود: خواست و اراده ما این است که تفاهم با حزب الله از بین نرود حتی اگر این تفاهم درحال سقوط باشد.
وی تصریح کرد: اختلاف ما با حزب الله درباره ریاست جمهوری بود و تلاش کردیم این موضوع را حل کنیم ولی همراهی لازم با ما انجام نشد. ما همچنان در موضوع مقاومت و راهبرد دفاعی باهم اتفاق نظر داریم به همین خاطر تفاهم با حزب الله همچنان پابرجاست.
باسیل گفت: در نشستی که امروز با دیگر جریانهای لبنانی برگزار کردیم، تصمیم گرفتیم که روابط خوبی با حزبالله داشته باشیم بدون اینکه این روابط به یک ائتلاف منجر شود.
وی اضافه کرد: ما با دیگر جریانهای لبنانی درباره موضوعات مختلفی هم نظر هستیم ولی درباره مقاومت با آنها اختلاف داریم و نمیخواهیم با آنها در صف مخالفان سیاسی حزب الله باشیم.
وزیر امور خارجه پیشین لبنان گفت: در موضوع ریاست جمهوری گفتیم که نه با این و نه با آن هستیم و نه گزینه حزب الله و جنبش امل و نه گزینه طرف مقابل را رد کردیم ولی در انتخابات باید به یکی از نامزدها رأی دهیم.
باسیل افزود: مهمترین دغدغه امروز ما انتخاب رئیس جمهوری است ولی میدانیم که این دغدغه کافی نیست و ممکن است آغاز یک راه حل باشد به ویژه اینکه اگر به انتخاب یک رئیس جمهوری از طریق یک طرح مورد توافق همه گروهها منجر شود.
وی اظهار داشت: هنوز تصمیمی به مشارکت در دولت یا پیوستن به مخالفان نگرفته ایم و منتظر آشکار شدن یک راه حل هستیم و آن زمان تصمیم میگیریم زیرا نمیخواهیم تجربه زمان «میشل عون» را تکرار کنیم.
باسیل اضافه کرد: جلسه فردا، پایان روابط و تفاهمها نیست بلکه آغاز مسیری برای رسیدن به یک راه حل است.
وی بیان کرد: فردا ثابت خواهد شد که هیچ طرفی نمیتواند جریانهای مسیحی را در موضوع مهمی مانند ریاست جمهوری نادیده بگیرد یا چیزی را به ما تحمیل کند، ما مستقل هستیم و دنباله رو هیچ طرفی نیستیم.
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان چهارشنبه هفته جاری را برای برگزاری جلسه نهاد قانون گذاری لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری جدید کشورش تعیین کرده بود.
درحالی که حزب الله و جنبش امل لبنان حمایت خود را از «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده به عنوان نامزد تصدی پست ریاست جمهوری اعلام کردهاند، جناح مقابل «جهاد ازعور» را به عنوان نامزد خود برای تصدی این پست معرفی کرده است؛ هرچند تردید جدی درباره توانایی این جناح برای تأمین رأی لازم برای ازعور در پارلمان جهت پیروزی وجود دارد.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان در سایه پافشاری احزاب و جریانهای سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم جدیدی کرده است که تلاشها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
پارلمان لبنان با وجود برگزاری یازدهمین جلسه متوالی برای انتخاب ریاست جمهوری تاکنون نتوانسته است جانشین «میشل عون» رئیس جمهور سابق که دوره ریاستش در اکتبر گذشته به پایان رسید را تعیین کند.