به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "العربیه انگلیسی" مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه از ارتش سودان و گروه شبهنظامی به دلیل عدم استفاده از مذاکرات مورد حمایت آمریکا و عربستان در جده انتقاد کردند.
یکی از مقامات آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به خبرنگاران گفت: «آنها به وضوح از بستری که ما برای آنها آماده کرده ایم, استفاده نمیکنند.»
مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در ارتباط با مذاکرات جده گفتند که تلاشهای آمریکا و عربستان برای وادار کردن ارتش سودان و گروه شبهنظامی برای توقف جنگ، حتی برای مدت کوتاه، تاکنون بیثمر بوده است.
به گزارش ایرنا از نیویورک، دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: ایالات متحده آمریکا متعهد به حمایت از حل فوری جنگ یمن است. آمریکا از نزدیک با سازمان ملل و شرکای منطقهای برای ایجاد آتش بس با میانجیگری سازمان ملل که طولانیترین دوره آرامش را از زمان آغاز جنگ در این کشور به ارمغان آورده است، همکاری میکند تا یمنیها بتوانند آینده روشنتری را برای کشورشان رقم بزنند.
بر اساس اعلام دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، لندرکینگ هنگام حضور در عربستان سعودی، با مقامات یمنی و سعودی و همچنین شرکای بین المللی دیدار خواهد کرد تا در مورد تلاشهای هماهنگ آنها برای پیشبرد گفتگوهای جاری در یمن بحث و گفتگو کند.
دفتر متیو میلر ادامه داد: فرستاده ویژه آمریکا مذاکرات انجام شده توسط آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و همتایان منطقهای وی را پیگیری خواهد کرد و در مورد پیشرفت اخیر در عملیات تحت حمایت آمریکا برای جلوگیری از نشت نفت از نفتکش صافر گفتگو خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، عربستان سعودی از ششم فروردین ۱۳۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
در پی رایزنیهای سازمان ملل و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه در تاریخ ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.