به گزارش خبرنگار ایرنا، داریوش امانی سه شنبه شب در حاشیه بازدید از پایانه بین المللی مرز خسروی و طرح های زیرساختی در دست اجرا در محوطه پایانه ی این گذرگاه مرزی در گفت وگو با خبرنگاران، افزود: از مجموع این اعتبارات حدود ۴۰۰ میلیارد تومان سهم استان کرمانشاه است که علاوه بر این، اعتبار دیگری هم برای بحث زیرساختی تخصیص یافته که با احتساب آن نسبت به سال گذشته در استان کرمانشاه یک افزایش اعتبار را خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: سال گذشته کرمانشاه از استان های بسیار خوب در جذب اعتبارات سازمان راهداری بوده که کمتر استانی توانسته اعتبارات را به صورت کامل جذب کند ولی کرمانشاه سال گذشته توانست نسبت به تفاهمنامهای که با سازمان برنامه و بودجه داشته اعتبار بالاتری را جذب کند و امسال هم امیدواریم این اتفاق بیفتد.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ای کشور گفت: امروز توفیق داشتیم با معاون عمرانی استاندار کرمانشاه، بازدید از مرز خسروی داشته باشیم که این مرز رسمی از سال گذشته یکی از مرزهای فعال برای اربعین بوده که پارسال با توجه به کمبود وقت اقداماتی در پایانه ی این گذرگاه انجام شد.
امانی ادامه داد: برای اجرای کارهای اساسی در مرز خسروی از سال گذشته برنامهریزی شده که امسال هم بتوانیم در خدمت زائران باشیم و در تردد زائران تسهیل کنیم.
وی افزود: اقدامات بسیار خوبی در مرز خسروی و در استان کرمانشاه از سوی مسئولان شروع شده که افزایش چشمه های سرویس های بهداشتی، گیت های گذرنامه و نصب سایه بان و مه پاش ها از اقدامات بسیار خوبی است که در دست اقدام است.
وی ادامه داد: همچنین در بزرگ راه کربلا به خصوص جاده های منتهی به پایانه خسروی هم اقداماتی شروع شده و اکیپهای راهداری فعالیت می کنند و ۲ تا سه هفته مانده به اربعین کارهایی که در دست اقدام است در استان هایی که مرزهای اربعینی دارند جمع خواهد شد.
وی گفت: مسئولان استان کرمانشاه نیز خواسته های به حقی داشتند که در بازدیدی که انجام شد در محوطه بیرون پایانه مرز خسروی با توجه به اینکه قرار است مسیری را زائران پیاده روی کنند تا به نقطه صفر مرزی برسند، قرار شد از جایی که زائران پیاده میشوند با نصب سایبان و یک تونل سرد برای زائران تا نقطه خروج ایجاد شود که اعتبار این طرح نیز در تهران پیش بینی خواهد شد و به استان تزریق می شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور سه شنبه شب در سفر به قصرشیرین از پایانه مرز رسمی خسروی و پروژه های در دست ساخت در محوطه پایانه این گذرگاه رسمی بازدید کرد که در این بازدید معاون عمرانی استانداری کرمانشاه و مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه وی را همراهی کردند.
سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به ۲ برابر برسد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمان پذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و برخورداری مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.