به گزارش خبرنگار ایرنا، داریوش امانی سه شنبه شب در جلسه ستاد اربعین سازمان راهداری با حضور معاون عمرانی استاندار کرمانشاه جمعی از مسوولان راهداری و پایانه های مرزی در محل پایانه بین المللی مرزی خسروی، افزود: استان کرمانشاه سال گذشته از استانهای برتر در جذب اعتبارات بوده و با توجه به تفاهم نامه ای که با سازمان برنامه بودجه داشته نیز توانست اعتباراتی بالاتر از اعتبار مشخص شده را جذب کند و این نشان از عزم و جرم مسؤلان است که از تک تک ظرفیت ها استفاده میکنند و این قابل قدردانی است.
وی اظهار داشت: خدمت رسانی بدون منت به زائران کربلا و عتبات عالیات وظیفه همه ما است و ما باید با فراهم کردن خدمات لازم شرایطی را فراهم کنیم که زائران از زمان ورود به پایانه مرزی تا هنگام بازگشت به کشور احساس آرامش و امنیت کنند.
امانی ابراز داشت: خدمت گذاری به زائران یک توفیق است و پارسال رضایت زائران اربعین از امکانات موجود در مرز خسروی بسیار خوب بود همکاران ما نیز جهادی عمل کردند و با جذب اعتبار توانستند اقدامات خوبی انجام دهند.
وی با بیان اینکه ۱۳ سال کنگره ی اربعین در فصل گرما خواهد بود، گفت: باید برنامه ریزی بلند ببینیم و زیرساخت ها را بر اساس این شرایط انجام دهیم.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده از کشور گفت: ایجاد تونلهای سرد، مه پاش ها و اقدامات اساسی بلند مدت پیش بینی شود و افزایش چشمه های دستشویی، گیت های گذرنامه وسیستم سرمایش و کارها نیز باید بر اساس برنامه بلند مدت انجام می شود که این فعالیت های در دست اقدام، نشان دهنده تلاشهای شبانه روزی است.
وی ادامه داد: تمامی اقدامات تا اربعین انجام خواهد شد که توسعه ی سایبانها نیز در دست انجام است و همچنین قرار است طبق برنامه ریزی های صورت گرفته وزیر کشور و استاندار کرمانشاه نیز با احداث جاده برکت و تامین اعتبار آن، راه تردد کامیون ها و ترانزیت از تردد زائران اربعین منفک و جدا شده و این اتفاق خوبی است که در کنار تردد زائران فعالیت های اقتصادی نیز انجام خواهد شد.
یک هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده برای طرح های راهداری استان کرمانشاه
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه نیز گفت: در مجموع یک هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار داخلی سازمان راهداری و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز از محل منابع استانی برای اقدام های زیرساختی و نگهداری راه ها و روکش راه های اصلی و روستایی و شریانی استان کرمانشاه در سال گذشته هزینه شده است.
فریبرز کرمی افزود: مجموعه اقدامات زیرساختی در تمامی محورهای مواصلاتی انجام شده که با حمایت های رییس سازمان داهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در ۱۰۲ نقطه حادثه خیز اقداماتی شروع شده که توانستیم ۹۰ نقطه را اصلاح و رفع کنیم و ۱۸ نقطه جدید را داشته ایم و هشت مورد نیز با عملیات هندسی رفع مشکل شده است.
او گفت: رفع نقاط حادثه خیز و تعریض بزرگراه کربلا و راه شریانی را شروع کردیم و در محورهای فرعی نیز چند نقطه داریم که احداث تقاطع غیر همسطح و راه مناسبی نبوده و باید به صورت چهارخطه انجام بشود که اکنون پیمانکار در حال انجام است.
طهماسب نجفی سرپرست معاون عمرانی استاندار کرمانشاه نیز با قدردانی از رییس سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای کشور در حمایت از پروژههای استانی و اربعین گفت: امسال در حوزه زیرساخت های اربعین راه پیشرفت فیزیکی خوبی داریم و سعی بر این است که بتوانیم این طرح ها را قبل از ۳۰ مردادماه امسال با هدف تسهیل گری، خدمت رسانی به زائران و تردد ایمن و آسان آنها، به بهره برداری برسانیم.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمان پذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و برخورداری مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.