شیراز- ایرنا- مولدسازی که از آن به عنوان راهکاری موثر برای افزایش ارزش افزوده دارایی های راکد و مازاد دولتی و بهینه سازی این اموال یاد می شود، اقدامی است که در صورت اجرای صحیح و درست آن می تواند کمک شایانی به تکمیل بسیاری از طرح های نیمه تمام کند. بر همین اساس تاکنون در فارس یک هزار ملک متعلق به دستگاه‌های دولتی برای ورود به مرحله مولدسازی شناسایی شده است.

به گزارش ایرنا، مولدسازی دارایی‌های دولت در حقیقت به معنای بهینه سازی آن دسته از اموال و املاک دولتی است که راکد و بدون استفاده مانده که با مولدسازی آنها فرصت مناسبی برای تکمیل طرح های نیمه تمام از جمله طرح‌های حوزه بهداشت و درمان، راه، آبرسانی، کشاورزی و ورزشی فراهم می شود.
مولدسازی اقدام اثرگذاری است که در بسیاری از کشورهای دنیا حتی کشورهای توسعه یافته نیز اجرا شده و در این کشورها هم تلاش می شود که دارایی ها و اموال بلااستفاده و فاقد ارزش افزوده مولد و بهینه شود.
قطعاً اگر بحث مولدسازی در کشور به درستی اجرا شود می تواند در اقتصاد کشور تحول نیز ایجاد کند.

بهینه سازی اموال مازاد و راکد با مولد سازی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، مولدسازی را طرحی موثر و کارآمد در جهت بهینه سازی اموال راکد و مازاد دولت دانست و گفت: مولدسازی صرفاً به معنای فروش اموال نیست بلکه در قانون تاکید شده که هردرآمدی که از محل اجرای طرح مولدسازی حاصل می شود باید خرج تکمیل پروژه های نیمه تمام شود.
وی ادامه داد: اینکه با فروش یک ملک راکد، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل یک پروژه مهم و نیمه تمام تامین شود و در نهایت آن پروژه سریعتر وارد چرخه فعالیت و ارائه خدمت شود، این اتفاق کمک به اقتصاد کشور خواهد بود.
رضایی اظهار کرد: در حقیقت فروش اموال مازاد دولتی فقط با یک هدف انجام می شود و آن هم توسعه و تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام در بخش های مختلف از جمله پروژه های بیمارستانی، راه، پروژه های آموزشی و سایر پروژه های عام المنفعه است.

۱۰۵ ملک مازاد دستگاه‌های اجرایی فارس در مرحله مزایده
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس هم گفت: تاکنون ۱۰۵ مورد از املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان شناسایی شده و در حال برگزاری مزایده برای فروش و واگذاری است.
بابک دایی، در گفت و گو با ایرنا افزود: در مجموع تاکنون یک هزار فقره املاک متعلق به دستگاه‌های دولتی در استان شناسایی شده که ارزش اولیه آنها بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: این املاک شامل املاکی با کاربری های مسکونی، تجاری، رفاهی و اقامتی است که بررسی نهایی آنها در حال انجام است که پس از بررسی در کارگروه استانی برای هیات عالی مولدسازی کشور که به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل می شود ارسال خواهد شد و در آنجا در خصوص آنها تصمیم گیری خواهد شد.

انجام مولدسازی در قالب تهاتر یا مشارکت
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس گفت: مولد سازی انواع مختلف دارد و می‌تواند به حالت تهاتر، اجاره بلند مدت یا مشارکت باشد.
دایی افزود: مهم این است که ملک مازادی که هیچگونه بهره وری و کارایی ندارد را مولد کنیم که ممکن است صرف تکمیل یک طرح عمرانی نیمه تمام دستگاه شود و یا ممکن است با یک طرح دیگر مشارکت شود و یک درآمد پایدار برای دولت ایجاد کند.
وی اظهار کرد: بنابراین، مولد سازی صرفاً فروش نیست، در جایی که ملک هیچگونه ارزش افزوده نداشته باشد و امکان افزایش بهره وری و کارایی آن نیز وجود نداشته باشد، آن ملک ممکن است به فروش گذاشته شود.
او اظهار کرد: اولویت برای مولد سازی در آیین نامه جدید بیشتر تمرکز بر روش هایی است که بتواند کمک کند طرح های عمرانی نیمه تمام دستگاه های اجرایی تکمیل شده و به مرحله بهره برداری برسد و تغییر ملکیت صورت گیرد.
دایی افزود: ما یک ملک راکد داریم و یک پروژه نیمه کار مانند بیمارستان که آن ملک راکد را از طریق بورس تهاتر می‌کنیم که با صورت وضعیت های آن می توان آن طرح نیمه تمام را تکمیل کرد.