محمد نظری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۰ خرداد سال جاری به استناد رای صادره از وزارت علوم تحقیقات و فناوری با تأسیس تنها مرکز رشد مهارتی استان در دانشگاه فنی و حرفه ای موافقت و مجوزهای لازم صادر شده است.
وی افزود: این مجوز بر ضرورت اقدامات تکمیلی در جهت تجهیز زیرساخت مرکز رشد و استقرار شرکت های دارای طرح و ایده های نو مطابق اساسنامه مراکز رشد به منظور اخذ مجوز قطعی تأکید شده است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای ایلام تاکید کرد: خدمات مشاورهای مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه در قالب کلینیک کسب و کار مهارتی ارائه می شود که این کلینیک خدمات مشاورهای و منتورینگ تخصصی به شرکتها و واحدهای مستقر و همچنین مشاورههای شغلی و استعدادیابی دانشجویان را ارائه میدهد.
نظری یادآور شد: مرکز رشد دانشگاه با همکاری مؤسسات و آکادمیهای آموزشی، دورهها و کارگاههای آموزشی عمومی و تخصصی در حوزههای مختلف و برحسب نیازهای واحدهای فناور و شرکت های مستقر برگزار می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به نقش شرکت های کوچک و متوسط فناوری در رونق اقتصادی و توسعه فناوری و همچنین جایگاه علم و دانش در اسناد توسعه همچون برنامه های چهارم و پنجم توسعه اقتصادی – اجتماعی و چشم انداز اقتصاد ایران (۱۴۰۴ – ۱۳۸۴) و نقشه جامع علمی کشور، توسعه این شرکت ها در گرو ایجاد زیرساخت های لازم برای کاهش خطرپذیری و دستیابی به چرخه عمر فناوری بهینه در دوران شروع فعالیت و رسوخ در بازار بوده که یکی از مهمترین این زیرساخت ها، مراکز رشد است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه کمک به یافتن راهکارهایی جدید برای کاستن شکاف فناوری موجود بین کشورمان با کشورهای پیشرفته از مهم ترین اهداف راه اندازی این مراکز رشد است، گفت: گروه های علاقمند به تأسیس شرکت می توانند در قالب هسته با استفاده از خدمات و پشتیبانی مرکز رشد، فعالیت های اولیه خود را جهت ورود به بازار تجارت و تاسیس شرکت با توجه به وجود مرز با کشور همسایه و تاسیس شرکت های چندملیتی و بین المللی انجام دهند.
نظری ادامه داد: بسترسازی جهت تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی در داخل و خارج از کشور ، ایجاد زمینه کارآفرینی، حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان ، کمک به رونق اقتصادی محلی مبنی بر فناوری و دانش ، بسترسازی جهت نیل به توسعه پایدار و همه جانبه در منطقه با نگاه جهان شمول به همه المان های توسعه و راهبری شرکت های فناور برای ایجاد این دیدگاه در آنان ، حمایت و تشویق افراد صاحب ایده به سمت ایجاد شرکتهای کوچک و متوسط ، ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار و فعال در زمینه های فناوری ، بسترسازی به منظور ایجاد فرصت های شغلی مناسب جهت جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی در زمینه فناوری ، جذب صاحبان ایده و افراد خلاق در منطقه بهویژه در زمینه فعالیت در حوزه های انرژی، معدن، کشاورزی، فلزی، مکانیک، الکترونیک، خودرو و راه و شهرسازی و ... از مهم ترین اهداف ایجاد این مراکز است.