تهران- ایرنا- روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به سیاستهای فعلی و خصمانه آمریکا در قبال چین می نویسد کشورهای اروپایی و آسیایی در خصوص تبعات سیاست های تجاری واشنگتن مقابل پکن و تاثیر آن بر اقتصاد جهان ابراز نگرانی کرده اند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از این رسانه آمریکایی، واشنگتن پست مدعی شده است سیاستمداران کشورهای اروپایی و آسیایی بیشتر نگران سیاست ایالات متحده در قبال چین و به طور کلی نگران سیاست‌های اقتصادی بین المللی جدید جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هستند که از سوی جیک سالیوان مشاور امنیت ملی این کشور اعلام شده است.

گوردون براون نخست وزیر سابق انگلیس به واشنگتن پست گفته است: اروپا به یک سیاست صنعتی نیاز دارد، اما نمی‌تواند سیاستهای دولت بایدن را تقلید کند. تجارت برای اروپا بسیار حیاتی است چراکه رفاه آن به برقراری روابط تجاری با بقیه جهان از جمله چین بستگی دارد. این در حالیست که آمریکا چنین فکر نمی‌کند.

براون تصریح کرد اگر چه دولت بایدن برای گسترش روابط تجاری اقداماتی را انجام داده است، اما همه این اقدامات تلاش‌هایی دوجانبه یا منطقه‌ای است که ممکن است تجارت جهانی را تضعیف کند. وی تصریح کرد این اقدامات می‌تواند به قیمت برهم خوردن نظم چندجانبه مدرن جهانی تمام شود.

بر اساس این گزارش، «کاهش ریسک» یکی از عباراتی است که این روزها در مساله دیپلماسی بیش از قبل شنیده می‌شود. حتی دولت بایدن هم اکنون می‌گوید که می‌خواهد به جای جدا شدن و ایجاد فاصله، ریسک را کاهش دهد.

این در حالیست که بسیاری از مقامات اروپایی که نویسنده مقاله واشنگتن پست با آنها گفتگو کرده است، بر این باورند که این فقط یک «تغییر لفاظی» است و سیاست‌های ایالات متحده و عکس العمل چین در قبال آن به سرعت دستخوش تغییر شده است.

به باور «کیشور محبوبانی» دیپلمات سابق سنگاپوری و نویسنده کتاب «قرن بیست و یکم آسیا»، کشورهای غربی اغلب فراموش می‌کند که رشد جهان عمدتاً از آسیا نشأت می‌گیرد. بزرگترین رابطه تجاری در جهان بین چین و آسه آن در حال انجام است که ارزش آن حدود یک تریلیون دلار برآورد می‌شود.

دیپلمات سابق سنگاپوری می‌گوید تجارت آزاد و پویای آسه آن نیز به مبادلات تجاری با چین وابسته است.

وی تصریح کرد سیاست‌های اقتصادی چین به شدت با اقتصاد جهانی در هم تنیده شده است.

کیشور محبوبانی افزود ده سال پیش چین تعداد نسبتاً کمی از اتومبیل‌ها را صادر کرد. اما در حال حاضر این کشور بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان است و از ژاپن به ویژه در زمینه ساخت وسایل نقلیه الکتریکی پیشی گرفته است. از هر سه خودروی الکتریکی ساخته شده در جهان، دو فروند آن در چین ساخته شده اند.