اکبر باقری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه برای استقرار صنایع جدید به یقین باید مکان یابی لازم به لحاظ تامین منابع آبی آن انجام شود، افزود: صنایع جدید باید در حد امکان کم آببر و با اشتغالزایی بالا باشد و صنایعی که نیاز آبی آنها زیاد است در دشتهای ممنوعه و ضعیف به لحاظ منابع آبی مستقر نشود.
وی بر لزوم تعامل صنایع و دستگاههای مربوط با شرکت آب منطقه ای زنجان جهت جلوگیری از مشکلات ناشی از کم آبی و بحران آب، یادآور شد: صنایع جدید باید پاک و بهره وری بالایی داشته باشند.
باقری با تاکید بر لزوم مصرف بهینه آب در تمامی حوزه ها، خاطرنشان کرد: از مجموع هفت دشت استان، پنج دشت ابهر، خرمدره، زنجان، قیدار و سجاس ممنوعه است و در وضعیت بحرانی قرار دارد.
وی یادآور شد: مجموع افت سطح آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ در دشت زنجان حدود ۱۶.۵ متر، دشت سجاس ۱۱ متر، دشت ابهر ۳۰ متر، دشت قیدار ۱۳ متر و دشت زرین آباد ۱۱ متر بوده است.
باقری با بیان اینکه برای جلوگیری از اضافه برداشت و هدر رفت منابع آبی، چاه های عمیق موجود در دشت های ممنوعه استان پر شده و همچنان پیگیری های لازم برای مسدود شدن دیگر چاه های ممنوعه نیز در دست انجام است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی و مسدود و حدود ۲۱۰ دستگاه کنتور هوشمند بر چاه های کشاورزی نصب شد.
استان زنجان حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی و تولیدی دارد.