تهران- ایرنا- معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، از اتمام عملیات اجرایی فاز دوم بندر صیادی بحرکان هندیجان خبر داد و گفت: این پروژه تا پایان خرداد ماه تحویل اداره کل شیلات خوزستان می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سید مصطفی بهشتیان» با اشاره به اینکه عملیات اجرایی فاز دوم بندر صیادی بحرکان هندیجان به اتمام رسیده است، اظهاارداشت: این پروژه شامل تأسیسات و امکانات پسکرانه‌ای بوده و تا پایان خرداد ۱۴۰۲ تحویل اداره کل شیلات خوزستان می‌شود.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران افزود: در صورت وجود متقاضی، شیلات آماده واگذاری مدیریت بهره‌برداری این بندر به تشکل‌های صیادی و سایر بهره‌برداران و بخش خصوصی طی فرآیند قانونی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز بندر بحرکان به تکمیل امکانات، فاز سوم توسعه این بندر شامل بهسازی امکانات موجود و ایجاد موج‌شکن جز برنامه‌های آتی سازمان شیلات ایران است که مطالعات آن به زودی به پایان می‌رسد و در صورت تأمین اعتبار کافی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی افزود: راه دسترسی سنگی به طول هزار متر، راه دسترسی اسکله با روش شمع و عرشه به طول هزار و ۳۷۰ متر، ساخت تیرهای روشنایی برای نصب در امتداد جتی سنگی، احداث ساختمان اداری، محوطه سازی، تکمیل سیستم روشنایی در طول راه دسترسی سنگی و راه دسترسی فلزی و اسکله از جمله اقدامات انجام شده در پروژه احداث بندر صیادی بحرکان هندیجان محسوب می‌شود.

بهشتیان اظهار داشت: با توجه به اینکه بندر صیادی هندیجان از ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه گردشگری برخوردار است، امیدواریم زمینه ایجاد فعالیت‌های توریستی نیز با ورود بخش خصوصی در این بندر فراهم شود.

وی تصریح کرد: سازمان شیلات ایران همواره از توسعه همزمان فعالیت‌های شیلاتی و گردشگری به مثابه دو فعالیت سازگار با هم با توجه ویژه به گردشگری تخصصی شیلاتی استقبال می‌کند.

گفتنی است؛ بیشتر اهالی بندر هندیجان به صید و صیادی و صنایع وابسته به آن اشتغال دارند. سالانه حدود ۶۷۰۰ تن انواع ماهی و میگو در صیدگاه‌های هندیجان صید می‌شود. استان خوزستان هفت بندر فعال صیادی دارد و صیادان خوزستانی سالانه ۴۵ تا ۴۷ هزار تن ماهی و میگو از صیدگاه‌های شمال غرب خلیج فارس صید می‌کنند. معیشت حدود ۵۰ هزار خانوار خوزستانی از طریق صید و صیادی تأمین می‌شود.