به گزارش ایرنا از روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، همزمان با هفته گرامیداشت صنایع دستی، نشست مشترک منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد و معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور معاونان و مدیران ارشد دو مجموعه برگزار شد.
سید محمد حسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، در این نشست که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، بیان کرد: اراضی عباسآباد در نمایشگاه گردشگری اخیر تفاهمنامههایی با معاونت گردشگری امضا کرد.
وی افزود: در دوره قبل نیز با معاون صنایع دستی وقت تفاهمنامهای در خصوص بازارچه پروانه و انتقال آن به اراضی عباسآباد امضا شد و بدون هیچ چشم داشتی فضای عباسآباد را در اختیار این بازارچه قرار دادیم، چرا که نگاه ما به صنایع دستی ویژه است و بیشتر از معرفی گردشگری در اراضی عباسآباد، صنایع دستی را معرفی کردیم.
وی اظهار کرد: منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد میتواند نقش ویژهای در زمینه راهاندازی هلدینگ گردشگری داشته باشد که البته صنایع دستی نیز جایگاه خاصی در آن خواهد داشت.
مریم جلالی، معاون صنایع دستی نیز گفت: اتصال نهادهای فرهنگی با یکدیگر و تغییر رویکردهای سنتی به رویکرد کارکرد و مدرن از اصلیترین وظایف معاونت صنایع دستی است چرا که بر اساس سیاست تقویت توجه به صنایع دستی به عنوان اقتصاد هویت بنیان بوده است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی یک امر فرابخشی است و نمیتوان آن را در یک بخش محصور کرد، افزود: صنایع دستی خانواده محور است و حوزههای حکمرانی را در برمیگیرد. بنابراین منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد به عنوان کانون حکمرانی شهری، حلقه اتصال با مردم است چرا که برای مردم سازی صنایع دستی در عرصه تولید و مصرف باید از نهادهای شهری بهرهمند شد، با همکاری اراضی عباس آباد میتوانیم در برون داد ملی، محلهای، منطقهای و حتی جهانی این حوزه همفکری داشته باشیم. عباسآباد در حوزه محلی قابل رجوع و در منطقه شناخته شده است. همکاری یک بحث و همافزایی بحث دیگری است اما از این دو بهتر همجوشی است.
معاون صنایع دستی همچنین از راهاندازی هلدینگ صنایع دستی خبر داد و گفت: تصمیم داریم با راهاندازی این هلدینگ به عنوان نهاد سیاستگذاری دولتی به بخش خصوصی اعتماد کنیم.
در این نشست پیشنهادات همکاری برپایی شهرک صنایع دستی، نمایشگاههای صنایع دستی فاخر، انتقال جمعه بازار پروانه به بوستان ۵ هزار متر مربعی توشه، توجه ویژه به زنان سرپرست خانوار فعال در حوزه صنایع دستی و برپایی بازارچههای صنایع دستی زیرزمینی مطرح شد.