به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رضا اسدی فرد روز چهارشنبه در پنل اشتغال نوآورانه فارغالتحصیلان نمایشگاه آبادیران افزود: حمایت از شکل گیری و بزرگ شدن شرکتهای دانش بنیان یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
وی یادآور شد: سال گذشته سعی کردیم کمک کنیم فرایند دانش بنیان شدن این شرکتها تسریع شود. اکنون سرعت تبدیل شرکتها به شرکت دانش بنیان از ۱۰۰ روز به ۴۰ روز رسیده است.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تصریح کرد: نکته مهم این است که از هشت هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان موجود حدود ۵۰ درصد قبل از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان تشکیل شده بودند و ۵۰ درصد بقیه بعد از تصویب قانون شکل گرفتهاند. طبیعتاً هر شرکت ضمن به کارگیری تعدادی دانش آموخته تعدادی شغل خدماتی نیز ایجاد کرده است.
اسدی فر گفت: این شرکتها در اطراف یک فرد فناور شکل نمیگیرد بلکه حول یک کارآفرین شکل میگیرد و باید جنبههای کارآفرینی در کنار جنبههای مهارتی که آموزش داده میشود، شکل بگیرد.
وی افزود: این اتفاق باید مانند کار بورسیه صنعتی برنامه ریزی شده اتفاق بیفتد. بورسیه صنعتی دانشجویان از سال گذشته در بنیاد ملی نخبگان پیگیری میشود.
معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دانشجویان به دنبال پیدا کردن فضای اشتغال، مهاجرت میکنند اما در این طرح دانشجو وقت خود را بین دانشگاه و صنعت سپری میکند و مهارت میآموزد. این مهارت آموزی بر اساس نیاز صنایع در دفترچه کنکور درج شده است و از امسال اجرایی میشود.
اسدی فرد در ادامه گفت: امریه دانش بنیان از گذشته اجرا میشد و مرسوم بود، دانش آموختگان دوره سربازی را در نهادهای دولتی بگذرانند، با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با افراد نخبه پیرو امریه دانش بنیان و پروژه جایگزین سربازی از ۷۵۰ نفر تعدادشان به دو هزار نفر رسیده است که امیدواریم باز هم بیشتر شود. ۸۰ درصد از این افراد جذب همان شرکتها شدند و چند درصد از این افراد خودشان شرکتی تأسیس کردند و تعداد کمی مهاجرت کردند که امیدواریم چنین برنامههایی افزایش یابد.
براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نخستین نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیتزدا (آبادیران) از ۲۳ تا ۲۵ خرداد ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.