تهران- ایرنا - کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجران اعلام کرد که از میان ۱۱۰ میلیون نفر آواره در سراسر جهان ۵.۷ میلیون آن را شهروندان افغانستان تشکیل می‌دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، در گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور مهاجران که امروز منتشر شده، آمده است که در پایان سال گذشته میلادی، ۱۰۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به‌دلیل آزار و اذیت، درگیری، خشونت، نقض حقوق بشر و حوادث طبیعی به اجبار آواره شدند.

برپایه اطلاعات این نهاد، اکنون شمار آوارگان در جهان به بیش از ۱۱۰ میلیون نفر رسیده است.

براساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل در امور مهاجران، تعداد پناهجویان در سراسر جهان از ۲۷.۱ میلیون در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۳۵.۳ میلیونی در پایان سال ۲۰۲۲ رسیده که بزرگ‌ترین افزایش سالانه ثبت‌شده تاکنون است.

به‌گفته این سازمان، از هر ۷۴ نفر روی زمین بیش از یک نفر مجبور به فرار شده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور مهاجران همچنین اعلام کرده تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، سریع‌ترین بحران آوارگی و یکی از بزرگ‌ترین بحران‌ها را از زمان جنگ جهانی دوم ایجاد کرده است.

در پایان سال ۲۰۲۲، در مجموع ۱۱.۶ میلیون اوکراینی آواره ماندند، از جمله ۵.۹ میلیون نفر در داخل کشور خود و ۵.۷ میلیون نفر که به کشورهای همسایه و فراتر از آن گریختند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور مهاجران افزوده است که به‌طور کلی، ۵۲ درصد از همه پناهجویان و سایر افرادی که نیاز به حمایت بین‌المللی دارند، تنها از سه کشور هستند: سوریه با ۶.۵ میلیون آواره، اوکراین و افغانستان هر کدام با ۵.۷ میلیون نفر پناه جو در رده اول تا سوم قرار گرفتند.

در افغانستان روی کار آمدن طالبان در ماه اوت سال ۲۰۲۱ باعث مهاجرت گسترده شهروندان این کشور شد. مقصد اکثر این مهاجران کشورهای همسایه افغانستان، از جمله ایران و پاکستان بوده است.