تهران - ایرنا - کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) با توجه به میزبانی اتحادیه اروپا از هفتمین کنفرانس بروکسل در مورد «حمایت از آینده سوریه و منطقه»، خواستار اقدام فوری برای رسیدگی به وضعیت بحرانی پیش روی مردم سوریه است. هزینه اقدام نکردن در درجه اول برای مردم غیرقابل تحمل خواهد بود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از بروکسل، سوریه بیش از ۱۲ سال را همراه با یک مخاصمه مسلحانه مرگبار و یک زمین‌لرزه ویرانگر گذرانده که در اوایل سال جاری حتی باعث درد و رنج بشردوستانه بیشتر شد.

علاوه بر مخاصمه و زمین‌لرزه اخیر، جوامع آسیب‌پذیر باید همچنین بر تورم افسارگسیخته، رکود اقتصادی، فروپاشی خدمات بهداشتی عمومی، تخریب خانه‌ها و خطر شکست زیرساخت‌های حیاتی نیز غلبه کنند. امروز، نزدیک به ۹۰ درصد از مردم سوریه زیر خط فقر زندگی می‌کنند و بیش از ۱۵ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، روندی که در سال‌های گذشته ادامه داشته است.

خطر فروپاشی زیرساخت‌های حیاتی سوریه یک نگرانی مبرم است. واردات قطعات جایگزین مورد نیاز برای نگهداری زیرساخت‌های حیاتی در شهرهای بزرگ به دلیل اقدامات محدودکننده و تحریم‌های بین‌المللی با مانع مواجه شده است، و به همین دلیل است که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنان خواستار اعمال معافیت‌های بشردوستانه مناسب و پایدار در رژیم‌های تحریم است. بیشتر تصفیه‌خانه‌های آب آسیب دیده و با ظرفیت کم کار می‌کنند که سطح دسترسی به آب آشامیدنی را به طور نگران کننده‌ای پایین آورده است.

پس از زلزله، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با مشارکت هلال احمر سوریه، واکنش خود را برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون از طریق ارائه اقلام امدادی ضروری، مراقبت‌های بهداشتی، آب، حمایت از سلامت روان، و با بازسازی امکانات، بویژه مدارس که به عنوان سرپناه استفاده می شدند، بیشتر کرد. علاوه بر این، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به همراه جمعیت هلال احمر سوریه، دسترسی به آب پاکیزه را بهبود بخشید و برای بازیابی منبع تغذیه چندین ترانسفورماتور برق تأمین کرد.

فابریزیو کاربونی مدیر منطقه‌ای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خاور نزدیک و میانه گفت: «جامعه بین‌الملل باید با این واقعیت تلخ که وضعیت کنونی در سوریه غیرقابل دفاع بوده و نبود اقدامات، عواقب ناگواری برای همه دست‌اندرکاران خواهد داشت و مانع از هرگونه چشم‌انداز روشنی برای بازیابی پایدار خواهد شد، روبرو شود. ما نمی‌توانیم چشم خود را بر رنج مردم سوریه ببندیم. ما باید حفظ زیرساخت‌های حیاتی را در اولویت قرار دهیم و پاسخ‌های بشردوستانه جامع ارائه دهیم.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از دولت‌های اهداکننده درخواست دارد تا ضمن یک تعهد بین‌المللی فوری از زیرساخت‌های حیاتی و خدمات ضروری حفاظت کرده و اطمینان یابند که تا یافتن راه‌حل‌های بادوام، یک پاسخ بشردوستانه جامع بتواند پایدار بماند. تلاش‌های هماهنگ و افزایش بودجه برای تسهیل بهبودی زودهنگام ضروری است.

کاربنی افزود: «فروپاشی این خدمات ضروری یک تهدید دور نیست، بلکه بسیار محتمل است و اگر اقدامات بیشتری برای جلوگیری از آن انجام نشود، عواقب ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت. با سرمایه‌گذاری در تامین این نیازهای حیاتی، می‌توانیم یک موج مثبت ایجاد کنیم. این کار به مردم سوریه این امکان را می‌دهد که حداقل به سطح اولیه خدمات ضروری دسترسی پیدا کنند، که خود می‌تواند به روند بازسازی زندگی آنها و توانمندسازی سازمان‌های بشردوستانه کمک کند تا اثربخشی و تأثیر کمک‌های خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. بیایید همین حالا اقدام کنیم.»

کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) که از سال ۱۹۶۷ میلادی در سوریه حضور دارد صرفاً به رفع نیازهای مردم سوریه می‌پردازد؛ از جمله اولویت‌های این سازمان می‌توان به دسترسی ایمن به آب پاکیزه و خدمات ضروری برای بیش از ۱۲ میلیون مردم سوریه، تضمین امنیت اقتصادی برای بیش از سه میلیون نفر از طریق تسهیل ایجاد دسترسی به غذا و تولید درآمد، و تلاش برای کاهش پیامدهای ناگوار آلودگی تسلیحاتی در جوامع متأثر، اشاره کرد.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، فعالانه از مفقودان و بازداشت‌شدگان همچنین کسانی که بدون آینده‌ای مشخص در اردوگاه‌ها سرگردان هستند به‌ویژه از کودکان آسیب‌پذیر حمایت می‌کند.