به گزارش خبرنگار ایرنا هفته گذشته بود که رییس سازمان حفظ نباتات کشور در جریان حضور در جیرفت گفت شرکتهای واردات و تولید سم مدیریت باغهای کشور را در دست گرفته اند و نقش دستگاه های حاکمیتی کمرنگ و این موضوع به یک تهدید زیستی هم تبدیل شده است.
احمد احمدپور رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران در این زمینه توضیح داد: بخشنامه جدیدی ابلاغ شده است که مسئولیت نظارت بر نحوه فروش و استفاه از سموم بر عهده جهادکشاورزی باشد.
وی اظهار کرد: برخی فروشگاه های سم کارشناس فنی ندارند یا ممکن است کارشناسی صوری حضور داشته باشد و فقط یک تحصیلکرده حوزه کشاورزی را به عنوان کارشناس فنی در محل مستقر کرده باشد.
احمدپور ادامه داد: ورود به این حوزه در دستور کار قرار گرفته است و اعلام کرده ایم که کارشناسان فنی را آموزش می دهیم، سپس نظارت های جهاد شکل می گیرد و پس از آن اگر فروشگاهی که آن ضوابط را رعایت نکرد به طور حتم برخورد می شود.
وی با اشاره به اینکه یک کارشناس کنترل کیفیت باید در باغ، مزرعه یا گلخانه وجود داشته باشد یادآورشد: در حوزه صادرات الزام وجود دارد اما پیشنهاد داده ایم که تفکیک نمی کنیم و وجود این ضوابط در بازارهای داخلی را هم مدنظر قرار می دهیم و باید گواهی سلامت را داشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه کارشناس کنترل کیفیت به عنوان مسئول فنی مزرعه یا باغ در نظر گرفته می شود اضافه کرد: برای کشاورزان کمی سخت است که کارشناس فنی را بیمه کنند و ماهانه حقوقی به وی بپردازند اما این موضوع به مرور در حال شکل گیری است.
وی یادآور شد: پارسال از استان هایی بودیم که اولین اقدامات را در این زمینه انجام دادیم اما چون از بالادست سخت گیری ها را کمتر کردند به خوبی پیش نرفت.
احمدپور با تاکید بر اینکه این قوانین باید اصولی و بر مبنای یک اصل استوار باشد گفت: منطقه جنوب کرمان توانایی تولید محصول سالم را دارد و باید همت کنیم.
وی اضافه کرد: در گذشته یک گلخانه ثبت سامانه نبود اما در این زمینه به رده های اول کشور رسیده ایم و در حوزه شناسنامه دار کردن باغات هم به همین سطح رسیده ایم که در تولید محصولات سالم موثر است.
کشت و صنعت جیرفت الگوی کشت را رعایت کند
احمدپور درباره مجاب کردن شرکت کشت و صنعت جیرفت به رعایت الگوی کشت نیز اظهار کرد: به صورت مستقیم اهرمی در اختیار ما نیست اما به صورت غیرمستقیم چون سیاستگذار هستیم می شود اقدام کرد.
وی افزود: پیشنهاد کردیم این شرکت به جای اجاره دادن زمین های خود در زمینه تولید محصولات استراتژیک که در الگوی کشت منطقه قرار گرفته است، مشارکت کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه این موضوع را پیگیری می کنیم، استاندار کرمان و وزارتخانه هم پیگیر این موضوع هستند ادامه داد: اجاره زمین ها توسط این شرکت موجب افزایش قیمت اجاره زمین در مناطق مختلف استان هم می شود.
وی یادآور شد: در زمینه تکمیل زنجیره مرغ و تولید بذر هم از ظرفیت کشت و صنعت می خواهیم استفاده کنیم.
پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران
احمدپور گفت: یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مطالبات خرید تضمینی گندم استان پرداخت شده که ۴۰۰ میلیارد تومان از این پرداختی ها در حوزه جنوب کرمان است.
وی با بیان اینکه کشت گندم اولویت اول قراردادی و الگوی کشت است افزود: تاکنون ۱۷۸ هزار تن گندم تحویل سیلو دادیم که ۷۶ هزار تن معادل ۷۶ درصد نسبت به سال قبل بیشتر بوده است و حداقل دو برابر افزایش عملکرد داشتیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تاکید کرد: یک کامیون هم به دلیل داشتن سِن گندم (نوعی آفت) برگشت نخورده است و تیم فنی کار را منظم پیش برده است.
جابه جایی بدون گواهی سلامت پاجوش نخل ممنوع شد
وی گفت: یک تیم ردیاب سوسک سرخرطومی حنایی به ۱۲ تیم ردیاب در جنوب استان افزایش یافت و برای مقابله با این آفت از ظرفیت نظام مهندسی، بسیج مهندسین و خود باغداران استفاده کردیم.
احمدپور افزود: پیگیر هستیم تا پایان سال ۱۰ پست قرنطینه راه اندازی شود تا از جابه جایی پاجوش جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: با مصوبه شورای تامین جابه جایی پاجوش غیرقانونی شده است و نیاز به گواهی سلامت در مبدا دارد که بدون هماهنگی با جهاد کشاورزی ممکن نیست.
احمدپور با بیان اینکه حساسیت برای کنترل این آفت شکل گرفته است ادامه داد: این یک آفت قرنطینه ای محسوب می شود و بنابراین تمام هزینه های پایش و مقابله با آن از سوی دولت تامین می شود.
مرغ گرم برای سه روز نایاب شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان همچنین اظهار کرد: خلائی در حوزه تامین مرغ در جنوب استان کرمان وجود دارد و چون این منطقه تولید کننده نیست مدیریت مرغ در دست ما در جنوب استان نیست.
وی افزود: سه روز است که در حوزه تامین مرغ گرم با مشکل مواجه شدیم و روز گذشته هیچ مرغ گرمی در بازار وجود نداشت.
احمدپور بیان کرد: یکی از عاملان گفته بود می تواند با قیمت کیلویی ۸۶ هزار تومان از هرمزگان یا خراسان جنوبی مرغ گرم تهیه کند که البته به قیمت هر کیلو ۹۳ و ۹۵ هزار تومان به بازار می رسید و با توجه به ممنوعیت عرضه به این قیمت، این کار ممکن نبود.
وی تاکید کرد: با مسئولان استان تاکید کردیم یا این وضعیت حل شود یا اجازه دهند که از هرجایی که می توانیم مرغ تهیه کنیم.
احمدپور با اشاره به اینکه تا پنجشنبه این مشکل رفع می شود بیان کرد: قرار است اگر نیاز بود از خارج استان هم مرغ گرم تهیه شود از طریق اتحادیه در کرمان این کار صورت گیرد.
عملکرد بهتر الگوی کشت نیاز به کشت قراردادی دارد
وی ادامه داد: ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای الگوی کشت برای محصولات زراعی نیاز بود که سال گذشته تامین نشد.
احمدپور گفت: امسال در زمینه الگوی کشت سهمیه ابلاغی داریم و نهاده را باید بر اساس الگوی کشت توزیع کنیم که این اهرم بازدارنده ای است.
وی اضافه کرد: الگوی کشت امری نوپا و فرابخشی است و صرفا جهاد کشاورزی نمی تواند آن را اجرا کند، به همین دلیل در هر استان رییس کارگروه الگوی کشت استاندار و در هر شهرستان هم فرماندار است.
احمدپور افزود: بنابراین جهاد کشاورزی دبیر این کارگروه است و فقط برنامه ریزی می کند و دیگر دستگاه های مرتبط هم باید همکاری کنند.
وی تاکید کرد: برای عملکرد بهتر الگوی کشت باید کشت قراردادی در کنار آن به عنوان ضمانتی وجود داشته باشد و پیشنهاد چند محصول را برای کشت قراردادی دادهایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: ۴۵۰ هکتار گل محمدی امسال در مناطق سردسیر جنوب استان کشت شد که محصولی با ارزش افزوده بالاست.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته سال خوبی برای کشاورزان بود یادآور شد: سال زراعی جدید در جنوب کرمان از مرداد آغاز می شود و امسال ظرفیت سازی می کنیم.
احمدپور گفت: سال گذشته با کمبود کود در اوایل فصل کشت گندم مواجه بودیم اما امسال در حال ذخیره سازی کود هستیم تا کشاورزان دغدغه ای نداشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: فاصله بین تولید و صنایع وابسته کشاورزی در جنوب کرمان بسیار زیاد است و در این راستا به دنبال سرمایه گذار برای صنایع تبدیلی، بسته بندی، سورتینگ، فرآوری و انبارداری هستیم.