تهران - ایرنا - وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات مقامات دو کشور ایران و نیکاراگوئه را در جهت گسترش و تقویت همکاری‌ها مفید و سازنده توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حسین امیرعبداللهیان در حاشیه سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور به سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، در ملاقات با همتای نیکایی خود آخرین روند تحولات دوجانبه و مسایل بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر از میزبانی دولت نیکاراگوئه از هیات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات بین مقامات دو کشور در جهت گسترش و تقویت همکاری‌ها را مفید و سازنده توصیف کرد.

دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور هیات بلندپایه کشورمان در ماناگوا، آمادگی کشورش برای افزایش سطح تماس‌ها و نیز تحکیم و تنوع بخشیدن به همکاری‌ها به خصوص در حوزه‌های اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش ایرنا، رئیس‌ جمهوری اسلامی‌ ایران بامداد دوشنبه ۲۲ خردادماه در صدر هیاتی سیاسی و اقتصادی و در راستای تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو، عازم کشورهای ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در آمریکای لاتین شد و کاراکاس اولین مقصد سفر پنج روزه آیت‌الله رئیسی بود.

رئیس جمهور در سفر دو روزه به این کشور علاوه بر دیدار با نیکلاس مادورو همتای ونزوئلایی خود، هیأت‌های عالی‌رتبه، رئیس مجلس و جمعی از رؤسای کمیسیون‌های مجلس ملی این کشور از نمایشگاه علم و فناوری دستاوردهای ایرانی و آغاز به کار خط تولید دو شرکت خودروساز بزرگ ایران بازدید کرد و با امضای ۲۶ سند همکاری و سخنرانی در جمع جوانان و نخبگان ونزوئلایی به برنامه‌های خود در ونزوئلا پایان داد.

نیکاراگوئه چهاردهمین مقصد دپیلماتیک رئیس جمهور بود که روز گذشته وارد «ماناگوا» شد. نیکاراگوئه نخستین کشوری است که منشور سازمان ملل را تأیید کرد.

رئیسی در سومین روز از سفر به این منطقه با دانیل اورتگا همتایش، رئیس و نمایندگان مجلس ملی دیدار کرد و در جمع دانشجویان دانشگاه ماناگوا حضور یافت. همچنین سه سند همکاری بین تهران و ماناگوا امضا شد.

اینک کوبا مقصد پانزدهم سفر رئیس جمهور و پایان بخش نخستین سفر دوره‌ای به منطقه آمریکای لاتین است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، جواد اوجی وزیر نفت، محمدرضا قرایی آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور از همراهان رئیس جمهور در این سفر هستند.

در این سیر تعاملات دیپلماسی خارجی و فعال آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در ۲۱ ماه اخیر از حضور در ۱۴ کشور آسیایی و منطقه‌ای و فرامنطقه ای برای شرکت در اجلاس‌های مختلف و دعوت‌های رسمی تا به امروز به امضا بیش از ۱۲۶ سند، یادداشت تفاهم در زمینه‌های اقتصادی - تجاری، سیاسی، فرهنگی، گردشگری، نفتی و پتروشیمی منجر شده که در نوع خود کم سابقه است.

از مجموع ۱۴ سفر خارجی، رئیس جمهور تاکنون چهار سفر در سال ۱۴۰۰ به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر، ۶ سفر در ۱۴۰۱ به عمان، ترکمنستان، ازبکستان، سازمان ملل، قزاقستان و چین و چهار سفر به سوریه، اندونزی، ونزوئلا، نیکاراگوئه در ۱۴۰۲ داشته است.