به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اسدی روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زدایی در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: از این میزان طرح اجرایی، نهالکاری در۳۸۰ هکتار، روان آب در ۲۵۰ هکتار، مراقبت و آبیاری در ۴۱۵ هکتار و تهیه طرح اجرایی مدیریت مناطق بیابانی در ۱۰ هزار هکتار اجرا شده است.
وی افزود: همچنین در این بازه زمانی هزار و ۷۷۵ نفر ساعت آموزش و توانمندسازی ترسیب کربن برگزار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون نیز ۱۲ طرح مطالعاتی در مساحت ۱۷۵ هزار و ۸۷۹ هکتار اجرا شده است.
اسدی بیان کرد: مساحت عملیات بیابان زدایی پیشنهادی در طرحهای مطالعاتی ۱۰۲ هزار و ۵۵۹ هکتار بوده که از این میزان ۲۴ هزار و ۶۵۹ هکتار از آن اجرا شده است که برای مابقی اجرای طرح ۳۱۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
وی تصریح کرد: همچنین ۱۵ هزار و ۸۱۳ هکتار مساحت جنگل های دست کاشت بیابانی است و احاله طرحهای مرتعداری در عرصه بیابانی هم ۲۶ هزار و ۶۱۷ هکتار است.
کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال سهم خراسانشمالی از طرح ملی
اسدی بیان کرد: تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در این استان در قالب طرح ملی تولید و کاشت یک میلیارد درخت طی فعالیت چهارساله هدفگذاری شد.
وی افزود: با اجرای این طرح در بازه زمانی چهار ساله در نهایت ۳۲ هزار هکتار به عرصه های فضای سبز استان افزوده می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی بیان کرد: دستگاه های اجرایی، آموزش و پرورش، اوقاف، دانشگاه ها و کشاورزان در طرح تولید و کشت نهال همکاری می کنند.
اسدی با اشاره به اینکه در این طرح گونه های باغی تولید و کشت نمی شود بیان کرد: گونه های جنگلی کم آب همچون صنوبر، داغداغان، دغدک، سیاه تلو و سبزخشت، پسته، فندوق، بادام وحشی است که صرفه اقتصادی نیز دارد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.