به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در سفر به استان کردستان و در جریان بازدید از این پروژه در سنندج اظهار کرد: دو سال پیش و اوایل دولت سیزدهم بازدید دیگری از این پروژه داشتیم که پیشرفت محدودی داشت اما در این دو سال با همت استاندار کردستان و مصوبات سفر استانی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شد و پروژه به ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
وی افزود: ما این قول را به مردم استان کردستان و شهر سنندج می دهیم که تا قبل از پایان دولت و در سال ۱۴۰۴ این پروژه به بهره برداری برسد و به انتظار ۲۰ ساله مردم این دیار پایان دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید که اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان او را همراهی می کرد یادآور شد: هر جا قولی در زمینه افتتاح پروژه ای داده ایم زودتر از موعد به پایان رسیده است و امیدواریم این پروژه نیز با تلاش فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیگیری ها و حمایت استاندار زودتر از موعد در اختیار مردم قرار گیرد.
ساختمان قدیمی تالار مرکزی سنندج خرداد سال ۱۳۸۲ تخریب شد و از آن زمان تا کنون به عنوان یکی از پروژه های نیمه تمام استان کردستان باقی مانده است.
قرار بود این مجموعه در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع و با استفاده از اعتبارات استانی در مدت ۲ سال ساخته شود اما با توجه به اینکه اعتبارات استانی جوابگوی هزینههای ساخت نشد، در فهرست طرح های ملی قرار گرفت و زمین آن پس از چند مورد اصلاحیه به ۱۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع افزایش یافت.
این پروژه شامل پنج طبقه با ظرفیت تالار هزار و ۲۰۰ نفره و سالن چندمنظوره سینما، تئاتر و موسیقی احداث می شود و پلاتوهای متعدد، کارگاه دکور، کارگاه لباس، کارگاه رنگ، نگارخانه، سایت اداری، پارکینگ، مهمانسرای VIP و دسترسی آسان معلولان به تمامی بخشها از جمله بخشهای این پروژه است.
محمدمهدی اسماعیلی که به منظور پیگیری و بازدید از روند اجرای تالار مرکزی سنندج و حضور در یادواره شهدای ۱۵ خرداد ۶۳ بانه و چند برنامه فرهنگی و هنری به کردستان سفر کرده است، صبح امروز در فرودگاه سنندج مورد استقبال استاندار کردستان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گرفت.
یادواره کشوری شهدای ۱۵ خرداد سال ۱۳۶۳ شهرستان بانه روز پنجشنبه ساعت ۱۷ عصر در سالن ۹ دی این شهرستان برگزار میشود.
در بمباران ۱۵ خرداد سال ۱۳۶۳ شهر بانه توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق بیش از ۶۰۲ نفر از اهالی این شهر شهید و بیش از هزاران نفر زخمی شدند که فاجعه انسانی را در تاریخ شهر کوچک مرزی بانه ثبت کرد.
در این حادثه تلخ بسیاری از خانوادههای بانهای یک یا چند نفر از اعضای خود را از دست دادند تا ۱۵ خرداد سال ۶۳ برای همیشه در یاد و خاطره مرزنشینان به عنوان یک فاجعه انسانی و تلخ باقی بماند.
در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شهر بانه ۷۲ بار بمباران شد که حادثه ۱۵ خرداد خونینترین آنها بود.
شهرستان بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج واقع شده