ساری - ایرنا - فرماندار ساری گفت که در سال زراعی جاری ۲۵ هزار و ۳۲۲ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت برنج اختصاص یافت.

محمدعلی نوبخت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون در ۲۱ هزار و ۲۴۵ هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان عملیات نشا کاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه، در سال زراعی جاری و به علت بروز پدیده خشکسالی، در یکهزار و ۷۴۸ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان عملیات کاشت انجام نشده است، خاطرنشان کرد: برای جبران خسارت ناشی از بروز پدیده خشکسالی امسال در یکهزار و ۳۸ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه نسبت به کشت جایگزین سویا، منجد و پنبه اقدام شده است.

فرماندار مرکز مازندران بیشترین سطح اراضی کشت نشده به علت کم آبی و بروز پدیده خشکسالی را با ۸۹۶ هکتار «مربو به بخش رودپی» از توابع شهرستان ساری ذکرکرد و خاطرنشان کرد: اقدامات لازم به منظور جبران خسارت ناشی از بروز پدیده خشکسالی در این شهرستان در حال انجام است.

نوبخت از اقدام لازم برای شناسایی و تهیه فهرست اراضی شالیزاری با مشخصات جغرافیایی آن که امسال به علت کم آبی و بروز پدیده خشکسالی عملیات نشا کاری در آنها انجام نشده است خبر داد و هدف از این کار پرداخت غرامت به کشاورزان در صورت تامین اعتبار مورد نیاز ذکرکرد.

وی میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های مقابله با خشکسالی را ۱۵ میلیارد تومان ذکرکرد و گفت که این میزان اعتبار از محل اعتبارات استانی، ملی، مدیریت بحران و همچنین با همکاری نمایندگان مردم نطقه در مجلس شورای اسلامی تامین خواهد شد.

این مقام مسوول گفت: اسناد تعدادی در سامانه بارگذاری و با انتخاب پیمانکار برخی از طرح های مقابله با خشکسالی عملیاتی و در چند روز آینده نیز به اتمام خواهد رسید.

برنجکاری یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تأمین می‌شود.

کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز شد و به طور معمول در اواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می‌رسد و اکنون کشاورزان در مرحله وجین و یا سم و کودپاشی محصولات خود هستند.

طبق آمار جهاد کشاورزی مازندران حدود ۲۵۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری در استان وجود دارد و ۸۰ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی شرق این دیار با تنش کم آبی و خشکسالی مواجه شده است، موضوع بسیار نگران کننده نیز گسترش خشکی در دشت ۱۱۰ هزار هکتای هراز در منطقه مرکزی واقع در پنج شهرستان بابل، آمل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر است، چراکه طبق اظهارات رسمی جهاد کشاورزی با کاهش روان آب رودخانه هراز، حدود نیمی از شالیکاری این دشت در معرض تنش آبی و خشکی قرار گرفت.

مازندران با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.