به گزارش خبرنگارایرنا، مهدی عباسی رییس شورای ملی زیتون ایران در این جلسه با بیان اینکه این شورا جزو تولیدکنندگان بین المللی است، گفت: سطح زیر کشت زیتون کشور ۸۵ هزار هکتار و این میزان در استان زنجان ۲۲ هزار هکتار است که ۲۰ درصد سطح زیرکشت و ۳۵ درصد تولید زیتون کشور را به خود اختصاص می دهد.
زیتون خوش طعم ایران در جهان
وی با بیان اینکه زیتون ایران در جهان خوش طعم است، گفت: در شورای جهانی زیتون، این محصول زنجان به عنوان زیتون خوش طعم ایرانی شناخته شده است.
این مسوول با بیان اینکه ایران در شورای جهانی زیتون صاحب کرسی است و ریاست چند کمیته یا نایب رییسی را برعهده دارد اظهارداشت: در اتحادیه اروپا هم عضو دائم شورای جهانی زیتون هستیم که تحت نظر فائو و سازمان ملل فعالیت می کند.
رییس انجمن زیتون ایران با بیان اینکه در سازمان ملل، شورای جهانی زیتون یک نماینده دائم دارد گفت: اهمیت شورای بین المللی زیتون در این است که برای کشورهای توسعه یافته، قفقاز و آسیای میانه در سازمان ملل کرسی در نظر گرفته شده است.
عباسی در خصوص نحوه صادرات زیتون به کشور ارمنستان نیز گفت: یکسری محصولات مشترک بین اتحادیه اروپا و کشورهای صاحب نام در حوزه زیتون وجود دارد که ما توان رقابتی با آنها را نداریم.
وی افزود: اما برای محصولاتی همانند پروده زیتون که تنها به ایران اختصاص دارد و در جهان نظیری ندارد می توان در این بخش سرمایه گذاری کرد.
رییس شورای ملی زیتون ایران در خصوص انتقال دانش فنی مرتبط با این محصول نیز گفت: ایران هم در شورای جهانی زیتون صاحب نظر است اما انتقادی که در موضوع زیتون وارد است بحث های مدیریتی بوده و فنی و علمی نیست.
این مسوول با بیان اینکه در بحث انتقال محصولات می توان در نهال زیتون تمرکز بیشتری داشت، ادامه داد: استان زنجان در این عرصه مادر محسوب می شود و در این میان قیمت نهال زیتون در ایران پایین تر از کشورهایی مثل ترکیه است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع بحث توسعه در محصول زیتون به ویژه انتقال دانش فنی آن را می توان به کمک کارشناسان و صاحب نظران در کشور ارمنستان انجام داد.
در این جلسه برخی فعالان اقتصادی نیز به بیان راهکار برای توسعه صادرات محصول زیتون یا سایر محصولات این استان به ارمنستان پرداختند.