لندن – ایرنا – کشورهای شرکت کننده در اجلاس دو روزه «حمایت از آینده سوریه و منطقه» که به میزبانی اتحادیه اروپا برگزار شد، با تامین ۵.۶ میلیارد یورو برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به آوارگان سوری و کشورهای میزبان توافق کردند.

به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از این مبلغ ۴.۶ میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۳ و یک میلیارد یورو برای سال ۲۰۲۴ اختصاص یافته است. این بیانیه می‌افزاید: بودجه ای که امروز وعده داده شد از مردم داخل سوریه و کشورهای همسایه میزبان پناهندگان سوری حمایت می کند.

از این میزان ۳.۸ میلیارد یورو توسط اتحادیه اروپا، ۲.۱ میلیارد یورو از کمیسیون اروپا و ۱.۷ میلیارد یورو توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا تامین خواهد شد.

هفتمین کنفرانس بین المللی حمایت از آوارگان سوریه دیروز و امروز (۲۴ و ۲۵ خرداد ۱۴۰۲) با حضور نمایندگان دولتی، کنشگران مدنی و سازمان‌های بین‌المللی در بروکسل برگزار شد. در روز نخست کنفرانس افراد حقیقی و شخصیت های وابسته به سازمان‌های مردم نهاد، در موارد مختلف تبادل نظر کردند. در روز دوم نیز نمایندگان دولت‌ها پیرامون وضعیت آوارگان و حمایت از بازسازی سوریه گفت‌وگو کردند.

همچنین ۴۰ میزگرد تخصصی در حاشیه این کنفرانس برگزار شد. هدف از برگزاری این جلسات ادامه حمایت از مردم سوریه و جستن راه های سیاسی معتبر برای پایان درگیری ها در سوریه و در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل اعلام شده است.

دبیر کل سازمان ملل: زمانی برای تلف کردن نداریم

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز طی سخنانی در این کنفرانس گفت: بیش از یک دهه است که مردم سوریه شاهد مرگ، ویرانی و ناامیدی بوده اند. نزدیک به نیم میلیون نفر کشته شده اند.

گوترش افزود: بیش از ۱۲ میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند و درست زمانی که نیازهای بشردوستانه به سطح بی سابقه ای رسیده بود، زمین لرزه های ویرانگر نیز رخ داد.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: امروز از هر ۱۰ سوری ۹ نفر زیر خط فقر زندگی می کنند. بیش از ۱۵ میلیون یا ۷۰ درصد از جمعیت سوریه به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

وی تاکید کرد: ما زمانی برای تلف کردن نداریم زیرا غذا یا کمک های نقدی برای دو و نیم میلیون سوری در ماه آینده به اتمام خواهد رسید. ما باید این چرخه معیوبی که در آن محرومیت باعث ایجاد درگیری می شود و تعارض ناامیدی را افزایش می دهد، نابود کنیم.

دبیرکل سازمان ملل گفت: ما باید مسیری رو به جلو برای مردم سوریه ترسیم کنیم تا درجه ای از ثبات و معیاری برای امید به آینده پیدا کنند.

گوترش ادامه داد: دستیابی به پیشرفت واقعی در موضوع حیاتی افراد بازداشت شده، ربوده شده و مفقود شده – از جمله از طریق ایجاد یک نهاد بین المللی و در نهایت پیشروی به سمت مذاکرات معتبر و همه جانبه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت اهمیت دارد.

تاکید بورل بر سرعت بخشیدن به آغاز دوره گذار سیاسی در سوریه

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز طی سخنانی با تکرار موضع اتحادیه علیه دمشق و تداوم سیاست‌های تحریمی علیه دولت «بشار اسد»، ادعا کرد که از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در راستای سرعت بخشیدن به آغاز دوره گذار سیاسی در این کشور حمایت می‌کند.

وی به خبرنگاران گفت: ما با رژیم اسد روابط کامل دیپلماتیک برقرار نخواهیم کرد و تا زمانی که گذار سیاسی در این کشور آغاز نشود، روند بازسازی نیز کلید نمی‌خورد.

وی با بیان این ادعا که رویکرد اتحادیه اروپا مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل متحد است ادعا کرد: تا زمانی که هیچ پیشرفتی (در زمینه گذار سیاسی) رخ ندهد ما سیاست‌های تحریمی علیه رژیم سوریه و طرفدارانش را حفظ خواهیم کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد که مشکلات بشردوستانه در سوریه بدلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا نیست و ناشی از تداوم درگیری‌های طولانی در این کشور و سوءمدیریت دولت بشار اسد است.

بورل درباره موضع بروکسل نسبت به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: خط ما با اتحادیه عرب متفاوت است. من موضع اتحادیه اروپا را نسبت به رژیم سوریه واضح بیان کردم. اما به این معنا نیست که در جهت بهبود شرایط آوارگان سوری از طریق کار با اتحادیه عرب، راهکارهای مختلف را بررسی نخواهیم کرد.

او بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را فرصتی برای پیشبرد اهداف اتحادیه اروپا دانست و گفت: اتحادیه عرب معتقد است که سیاست جدید آن‌ها می‌تواند (در زمینه حل‌وفصل سیاسی اوضاع سوریه) نتیجه‌بخش باشد؛ بنابراین ما از آن‌ها حمایت، اما موضع خود را حفظ می کنیم.