به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری آذربایجانغربی، ناصر عتباتی عصر پنجشنبه در بازدید از مناطق جنگلی و آبشار شلماش شهرستان سردشت بر لزوم حفظ جنگلها و مراتع ملی برای آیندگان و حفظ محیط زیست منابع ملی تاکید کرد و این امر مهم را وظیفه همه دستگاهها و نهادهای متولی دانست.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه سردشت شهری با جاذبههای بکر طبیعی و جنگلها و مراتع انبوه است، مورد طمع متصرفین اراضی ملی و جنگل خواران و قاچاقچیان چوب است از این رو باید برای حفظ این منابع خدادادی تمام تلاش خود را بهکار گیریم.
عتباتی ادامه داد: همه دستگاههای اجرایی در انجام تکالیف صیانتی خود با نظارت و پایشهایی که میکنند و استفاده از تکنولوژی روز، اجازه هیچگونه تصرف در این مناطق را ندهند البته دستگاه قضایی هم در این خصوص کوتاه نخواهد آمد.
وی تاکید کرد: دستگاه قضایی نیز وظیفه صیانتی خود را بکار بسته و عمل به تکالیف قانونی نهادهای مرتبط را خواستار است و با ترک فعلها و متصرفین برخورد جدی داشته و مماشاتی ندارد.
عتباتی به استفاده از ظرفیت گردشگری و طبیعت زیبای خدادادی سردشت بعنوان یک سرمایه مهم نیز اشاره کرد و گفت: مسوولان امر باید زیرساختهای لازم را مهیا کرده و با جذب سرمایه گذار بخش خصوصی زمینه توسعه صنعت گردشگری در این منطقه را فراهم کنند.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی همچنین با حضور در محل استقرار تیم کمیسیون پزشکی متقاضیان مصدومیت شیمیایی در درمانگاه تخصصی مصدومان شیمیایی خاتم الانبیاء (ص) این شهرستان، از نزدیک در جریان فعالیت این تیم قرار گرفت.
عتباتی در این بازدید ضمن عرض خدا قوت و خسته نباشید به مجموعه پزشکان و کارشناسان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانغربی که به ارائه خدمت به جانبازان شیمیایی سردشت میپردازند بر حمایت دستگاه قضایی از اقدامات ارزشمند آنان در جهت احقاق حق مدعیان مصدومیت شیمیایی در جریان بمباران این شهر در دوران دفاع مقدس تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین مرحله کمیسیون پزشکی ویژه مصدومان و جانبازان بمباران شیمیایی سردشت، طی ۲ روز (۲۵ و ۲۶) خرداد با حضور تیمهای پزشکی تخصصی در حال برگزاری است.
رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی همچنین از بازداشتگاه این شهرستان بازدید کرد و ضمن دیدار چهره به چهره با مددجویان به درخواستهای آنان رسیدگی و در مورد هر یک دستورهای لازم را صادر کرد.
سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را داراست؛ جنگلهای سردشت جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.
سردشت با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است.