به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد لطفی شامگاه پنجشنبه در نشست با مسوولان استان بوشهر اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته بیش از یک هزار واحد مسکونی در شهرستان تنگستان مقاوم سازی شده و براساس برنامهریزیها تلاش میشود این رقم به یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی افزایش یابد.
وی افزود: هرچند تا پیش از دولت سیزدهم کمترین میانگین مقاوم سازی مسکن روستایی مربوط شهرستان تنگستان بود اما با کارهای انجام شده پیشبینی میشود تا پایان سال این رقم در این شهرستان از میانگین استانی بالاتر برود.
فرماندار تنگستان در خصوص اجرای طرح هادی در روستاهای این شهرستان گفت: طی هشت سال از عمر کاری دولت یازدهم و دوازدهم تنها ۸۷۰ مترمربع آسفالت انجام شده بود این در حالی است که طی ۲ سال اخیر ۶۰۰ هزار مترمربع آسفالت در روستاهای این شهرستان انجام شده است.
وی در خصوص الحاق زمین به روستاها و شهرهای شهرستان تنگستان یادآور شد: در دولتهای قبل تنها ۴۷ هکتار زمین به این شهرستان الحاق شد این درحالی است که طی یک سال گذشته با ۲۰۴ درصد افزایش، ۱۵۷ هکتار زمین به این شهرستان الحاق شده است.
فرماندار تنگستان یادآور شد: ۷۰ درصد بافت جمعیتی این شهرستان روستایی و حدود ۳۰ درصد نیز روستایی است.
لطفی در خصوص راههای ارتباطی روستایی و بزرگراهی شهرستان تنگستان گفت: این شهرستان بیشترین راههای ارتباطی استان را دارد و طی ۲ سال گذشته سرجمع ۳۰ تا ۴۰ درصد راههای ارتباطی تعریض، ایجاد و ترمیم شده است.
وی یادآور شد: بزرگراه اهرم - برازجان در حال انجام و بزرگراه دلوار- دیر نیز با تامین منابع انجام میشود.
کاهش تنش آبی در تنگستان
فرماندار تنگستان با اشاره به تنش آبی این شهرستان در فصل تابستان سنوان پیش که موجب نارضایتی و تحصن مردم شده بود گفت: تلاش شد با احداث مخزن از جمله مخزن پنج هزار مترمکعبی دلوار که تا پیش از دولت سیزدهم پیشرفت فیزیکی آن کمتر از ۳۰ درصد بود طی هفت تا هشت ماه گذشته این پروژه اجرا و تقدیم مردم شود.
لطفی اظهار کرد: همچنین در زمان حاضر مخزن روستاهای بنه گز و سالم آباد از توابع شهرستان تنگستان نیز در حال اجرا است.
وی در خصوص احداث خطوط انتقال آب در شهرستان تنگستان گفت: ایجاد خط انتقال آب روستایی سمل - گلنگون، بندر رستمی، چغادک - بنه گز ، بندر عامری در شبکه توزیع روستایی انجام شده و چهار روستای دیگر نیز در دست اجرا است.
لطفی اضافه کرد: در زمان حاضر خط انتقال چهار روستای دیگر این شهرستان در دست اجرا است و با اجرای این کار کل شبکه توزیع روستاهای تنگستان نوسازی میشود.
وی یادآور شد: کار نوسازی و توسعه خطوط انتقال آب که از آسیبهای کلی استان بوشهر است در شهرستان تنگستان با استفاده از ظرفیت خیرین، منابع دهیاران و شهرداران و همافزایی دستگاههای دولت و آبفا در حال انجام است.
فرماندار تنگستان در خصوص ذخیرهسازی و استفاده بهینه از آب در تنگستان گفت: در زمان حاضر سد خائیز با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا و بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب ذخیره سازی آب در آن انجام شده است.
لطفی ادامه داد: عمیات اجرایی سد باهوش که از مطالبهها و آرزوی قدیمی کشاورزان بود در هفته دولت سال گذشته آغاز و امروز با ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
طرح بازشماری نخیلات تنگستان؛ گامی برای تحقق خواسته نخلداران
وی اضافه کرد: طرح بازشماری نخیلات از مهمترین مطالبههای کشاورزان تنگستانی بود که با همت شرکت آب منطقه ای استان بوشهر در این دولت محقق شده است.
لطفی گفت: تا پیش از این آمار صحیح و مشخصی از نخیلات شهرستان تنگستان در دست نبود و بسیاری از افرادی که تا پیش از این نخیلات داشتند و امروز دیگر ندارند مشخص نبودند که با اجرای این طرح بسیاری از ابهامات در این خصوص برطرف شده و همچنین از قاچاق آب و آبفروشی نیز پیشگیری شده است.
وی یادآور شد: در زمان حاضر طی ۲ سال از ۱۰۴ هزار به ۲۶۰ هزار رسیده و در زمان حاضر کار به مرحله ای رسیده که آب سد خائیز با برنامه بین کشاورزان توزیع میشود.
فرماندار تنگستان گفت: برق از جمله مشکلات بخش ساحلی و مرکزی تنگستان بود که با کارکرد مدیریت شرکت توزیع برق استان و برق منطقه ای فارس ایستگاه توزیع جائینک به مرحله بهرهبرداری رسیده و به این صورت در حوزه ساحلی مشکلی نخواهیم داشت.
وی افزود: در حوزه اقتصادی نیز کارهای بزرگی در شهرستان تنگستان انجام شده است.