به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت فرهنگ قطر، شیخ «عبدالرحمن بن حمد آل ثانی» وزیر فرهنگ قطر با «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.
بر اساس این گزارش، در این دیدار ابعاد همکاریهای مشترک بین ایران و قطر مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص راههای حمایت و توسعه آنها در زمینه فرهنگی تبادل نظر شد.
به گزارش ایرنا، این موافقتنامه مشتمل بر یک مقدمه و ۱۰ ماده به منظور تحکیم و گسترش روابط بین ۲ کشور تصویب شده است.
بر اساس این توافقنامه طرفین برای گسترش و تحکیم روابط فرهنگی فیمابین در کلیه زمینههای فرهنگی و هنری بر اساس حق یکسان و احترام کلیه قوانین و مقررات داخلی جاری در هر یک از دو کشور اقدام میکنند.
دیدارهای متقابل هیأتهای فرهنگی و گروههای هنری ملی و سنتی جهت ارائه هنر خود، در کشور طرف متعاهد، دیدارهای متقابل مسئولان، کارشناسان و پژوهشگران ذیربط به مسائل فرهنگی، هنری و میراث فرهنگی، حفظ حقوق مالکیت فکری مؤلفین براساس قوانین و مقررات جاری دو کشور بخش مهمی از این توافق فرهنگی محسوب میشود.
علاوه بر مبادله اطلاعات فرهنگی، کتاب، منابع علمی، فرهنگی و انتشاراتی در رشتههای مختلف علوم، تنظیم جشنوارهها و هفتههای فرهنگی هنری و همایشهای ادبی گوناگون و نمایشگاه های هنرهای تجسمی و صنایع دستی سنتی میان طرفین، ترجمه و انتشار مطبوعات فرهنگی و کارهای هنری برتر که در هر ۲ کشور تولید میشود، با رعایت قوانین و مقررات جاری در هر یک از آنها بخشهایی دیگر از این توافق است.
ایران در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوحه که از ۲۲ خرداد آغاز به کار کرده و تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ در مرکز نمایشگاههای شهر دوحه برپاست با در اختیار داشتن غرفهای به مساحت ۳۶ متر شرکت کرده است.
به گفته «علی بخیتاری» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر در این غرفه برای آشنایی مخاطبان با زبان فارسی، نشر و کتابهای ایران تلاش میشود.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر با بیان اینکه در این دوره آماری از چاپ و نشر ایران ارائه میشود، افزود: در غرفه ایران اطلاعاتی درباره کتابهایی که ناشران مختلف در حوزههای مختلف منتشر کردند، به مخاطبان این غرفه ارائه میشود.
سی ودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوحه با شعار «با خواندن رشد میکنیم» و با حضور وزیر خارجه قطر روز سه شنبه افتتاح شد و عربستان میهمان ویژه این نمایشگاه است.
خانه کتاب و ادبیات ایران در هفتمین حضور خود در این نمایشگاه به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان با غرفهای به مساحت ۳۶ مترمربع به معرفی و عرضه ۸۰۰ عنوان کتاب از ۶۰ ناشر در موضوعهای کودک و نوجوان، کتب نفیس، آموزش زبان فارسی، موضوعات قرآنی، تقریب مذاهب و… میپردازد. همچنین معرفی ظرفیتهای نشر ایران در حوزه تولید محتوا و تصویرگری کتاب کودک، برگزاری کارگاه خوشنویسی و… از دیگر برنامههای غرفه ایران در این نمایشگاه است.
سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب دوحه که با حضور ۵۰۰ انتشارات از ۳۷ کشور از ۲۲ خرداد آغاز به کار کرده تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ در مرکز نمایشگاههای شهر دوحه پذیرای علاقهمندان است. در این نمایشگاه ۱۸۰ هزار عنوان کتاب در ۷۵۰ هزار جلد در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.