به گزارش خبرنگار ایرنا، «عزت الله آمری» روز شنبه در آیین اختتامیه نهمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی با محوریت طرح داناب، افزود: در دوره خشکسالی منابع آبی و زیر سطحی به تدریج درحال از دست رفتن است که اگر بارندگیها به همین میزان باشد منابع آبی، فعلی نیز از دست میرود.
وی بیان کرد: اخبار بحران و تنش آب در رسانهها بارها بیان شده است و ضروری است نسبت به مدیرت مصرف برای مقابله با تنش آبی اقدام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: آب موضوعی چند وجهی است که مقولههایی مانند سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کمبود آن نهفته است. در تاریخ کشورهای مختلف همواره موضوعات سیاسی، امنیتی و اجتماعی عامل بروز جنگ بوده اما بدون شک در آینده موضوع آب عامل جنگ بین ملتها میشود.
آمری افزود: جنگ آب نه این که لشگرکشی از سوی کشورها در منطقهای جغرافیایی شکل میگیرد، بلکه نزاع بین مردم با مردم و مردم با دولتها خواهد بود.
وی بیان کرد: برای مدیریت آب باید از تکنولوژیهای جدید استفاده شود زیرا روشهای سنتی در انجام این مدیریت جوابگو نیست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی به آب مجازی اشاره کرد و گفت: آبی که برای تولید محصول استفاده میشود را آب مجازی میگویند و امروزه از این نوع آب به عنوان، تجارت دارای منفعت نام برده میشود.
آمری به پدیده کوچ اقلیم اشاره کرد و اظهار کرد: این پدیده به خاطر بروز خشکسالی در برخی استانهای کشور شکل گرفته و مردم مناطق جنوبی کشور به مناطق شمال کشور به خاطر بارندگی بیشتر مهاجرت میکنند.
وی افزود: طرح داناب مخفف دانشآموزی آب است که در سطح کشور درحال اجرا است تا با استفاده از ظرفیت دانشآموزان بتوان این افراد جامعه را به عنوان پیام آور مصرف بهینه آب در خانواده تربیت کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز گفت: یک چهارم نخبگان و دانشمندان ایران متعلق به استان مرکزی است و نسل جوان باید این راه را ادامه دهند.
«احمدرضا نوازنی» افزود: دانش آموزان با بهرهگیری از علوم مختلف برای حفظ این جایگاه و تعالی آن بکوشند.
وی در ادامه به برگزاری جشنواره آب اشاره کرد و بیان کرد: دانش آموزان در بین اعضای خانواده میتوانند در کاهش مصرف آب، الگو باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: صرفهجویی در مصرف آب وظیفه تک تک ما ایرانیان است تا این سرمایه برای نسل آینده حفظ شود.
نوازنی با تاکید بر صرفه جویی در همه انرژیها افزود: هدر ندادن آب به عنوان سرمایه حیاتی باید توسط همگان به شکل ویژه مورد توجه قرار گیرد.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۳.۵ درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش خانگی مصرف میشود.