به گزارش ایرنا، منابع آگاه به ان بی سی گفتند که از محدودیتهای برنامه ریزی شده برای سرمایه گذاری در چین گرفته تا انتشار اطلاعات طبقه بندی شده در مورد منشأ ویروس کرونا، دولت بایدن در ماههای اخیر و برای بهبود روابط با پکن، در اجرای برخی از تصمیم ها دست به عصا حرکت کرده است. این تلاش های گسترده دیپلماتیک با سفر آتی آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به چین به اوج خود می رسند.
مقام های سابق و دستیاران کنگره گفتند از زمانی که نیروی هوایی یک بالون چینی را هنگام عبور از حریم هوایی آمریکا سرنگون کرد، کاخ سفید اطمینان از تداوم سفر بلینکن و همچنین سایر اعضای کابینه از جمله وزیران بازرگانی و خزانه داری به پکن را در اولویت قرار داده است.
پرواز این بالون موجب شد تا دولت سفر برنامه ریزی شده بلینکن به چین را لغو کند .از آن زمان، واشنگتن هیچ اطلاعات جدیدی در اختیار مردم قرار نداده است.
یک مقام ارشد فعلی و یک مقام ارشد سابق آمریکا گفتند: تحقیقات اخیراً تکمیل شده در مورد بقایای بالون مذکور نشان داد که توانمندی های پکن بسیار پیشرفته تر از آن چیزی است که آمریکا گمان می کرد.
اف بی آی مسئول تحقیقات مذکور است و در این مسیر بالون چینی سرنگون شده را بازسازی کرده است. بایدن پیشتر گفته بود که این وسیله "حامل تجهیزات جاسوسی به اندازه دو واگن باری" بود و پیش از سرنگونی حدود یک هفته بر فراز آمریکا حرکت می کرد. واشنگتن در مورد پروازهای گذشته بالون های چینی نیز جزئیات بیشتری منتشر نکرده است.
کاخ سفید هفته گذشته نیز در بدو امر گزارش وال استریت ژورنال در مورد مقر نظارت الکترونیکی چین در کوبا را "نادرست" توصیف کرد، اما چند روز بعد اعلام کرد که پکن از سال ۲۰۱۹ یک مرکز شنود در کوبا در اختیار داشته و به دنبال گسترش اقدام های اطلاعاتی خود در منطقه است. دولت بایدن از توضیح بیشتر در مورد فعالیت های نظارتی چین در کوبا نیز خودداری کرده است.
به نوشته ان بی سی، دولت بایدن همچنین در مهلت تعیین شده کنگره که روز یکشنبه (۲۸ خرداد) همزمان با سفر بلینکن به پکن به پایان می رسد، اسناد مربوط به منشاء کووید-۱۹ را از حالت طبقه بندی خارج نخواهد کرد. قانونگذاران جمهوری خواه، کاخ سفید را به اتلاف وقت در این زمینه متهم کرده اند.
آنها می گویند که رویکرد دولت نادرست بوده و چین از اقدام های تلافی جویانه علیه آمریکا، از جمله اعمال تحریم علیه شرکت فناوری میکرون، کوتاه نمی آید.
واکنش چین به شیوع ویروس کرونا موضوعی است که هر دو دولت ترجیح می دهند در رویدادهای عمومی سفر بلینکن از آن اجتناب کنند.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در مورد آنکه ویروس کرونا به دلایل طبیعی پدید آمده یا شیوع آن ناشی از نشت تصادفی از آزمایشگاهی در ووهان بوده اختلاف نظر دارند.
به گفته منابع آگاه، دولت آمریکا همچنین انتشار فرمان اجرایی محدودیت های سرمایه گذاری در چین را برای جلوگیری از اصطکاک با این کشور پیش از ورود بلینکن و همچنین سفر احتمالی جنت یلن، وزیر خزانه داری، را به تاخیر انداخته است.
حامیان دولت بایدن استدلال می کنند که به تعویق انداختن برخی اقدام ها روش مفیدی برای دستیابی به هدف مهم تر یعنی کاهش تنش میان دو ابرقدرت برای جلوگیری از درگیری احتمالی است.