به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز شنبه در دیدار با مدیران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: با کاهش بارندگی و افزایش دما در سال های اخیر تامین آب بخش های گوناگون استان به ویژه حوزه کشاورزی به یکی از دغدغه ها تبدیل شده است.
وی افزود: این در حالی است که با اجرای سامانه های نوین آبیاری علاوه بر بالا رفتن راندمان بخش کشاورزی و افزایش محصول می توان باعث استفاده بهینه از این نعمت خدادادی آب شد.
حسین نژاد خاطرنشان کرد: تبدیل روش های آبیاری سنتی به روش های نوین آبیاری در طی عملکرد دولت مورد توجه قرار گرفت و هم اینک شاهد اجرای سامانه های نوین آبیاری در استان هستیم اما این روند باید تسریع شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی تصریح کرد: سال گذشته اعتبارات خوبی از محل مصوبات سفر رییس جمهور برای سامانه آبیاری نوین در سطح اراضی استان ابلاغ شد که مدیران این بخش باید نسبت به جذب این اعتبار اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی با اشاره به اجرای طرح استحصال آب های زیرزمینی در خراسان شمالی، گفت: برای مقابله با کم آبی در خراسان شمالی طرح مهمی همچون استحصال آب های زیرزمینی در حال اجرا است که با تحقق آن بخش زیادی از مشکلات آبی استان حل خواهد شد.
حسین نژاد گفت: استحصال آب های زیر زمینی در سفر استانی دولت مصوب شد که با اجرای کامل آن ۴۰ میلیون متر مکعب آب از چاه های عمیق منطقه سرانی شهرستان شیروان برداشت و به مناطق خشک خراسان شمالی تزریق می شود.
بهره گیری از ظرفیت بسیج برای نظارت بر بازار
استاندار خراسان شمالی گفت: بهره مندی از نیروهای بسیج در حوزه بازرسی ها می تواند کمک موثری در بخش نظارت بر قیمت ها داشته باشد.
وی افزود: این نیروها در سالهای گذشته همواره در شرایط سخت بازار به میدان آمده و با کمک به بازرسان، زمینه افزایش نظارت بر واحدهای متخلف را فراهم کردند.
براساس آمارها حجم آب مصرفی بخش کشاورزی خراسان شمالی سالانه یک میلیارد و ۵۴ میلیون متر مکعب است که این میزان برابر ۸۸ درصد مصرف آب قابل استحصال از منابع آبی استان است.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.