به گزارش روز شنبه ایرنا، مزیت های نسبی آذربایجان شرقی گسترده است اما یکی از شاخص ترین آنها صنعت چرم تبریز به عنوان قطب صنعت چرم ایران است طوری که نخستین کارخانه چرم سازی مدرن کشور از سوی مرحوم صدقیانی با عنوان چرمسازی «خسروی» حدود ۹۵ سال قبل در این شهر ایجاد شد .
توسعه این صنعت از محله امامیه تبریز آغاز شد و سپس تا سال ۱۳۶۲ به خیابان سعدی گسترش یافت و تعداد کارخانه های چرم سازی در آن زمان به ۴۲ واحد رسید.
اکنون نیز تعدادی از نمادهای کارخانه های چرم سازی در این محله ها موجود است ولی به دلیل آلایندگی و مزاحمت شهری واحدهای مستقر در این محلات، واحدهای تولیدی بین روستای خواجه دیزج و مایان به نام چرمشهر انتقال یافتند.
چرمشهر تبریز تا سال ۱۳۷۹ به عنوان ناحیه صنعتی شناخته می شد و بدون امکانات زیربنایی بود در آن زمان تعداد ۲۳۰ واحد چرمسازی مستقر در این مکان با مشکلات زیادی مواجه بودند.
مشکلاتی که امروز هم به نوعی دیگر ادامه دارد.
اشتغال چرمشهر تبریز به حداقل رسیده است
مهدی امینی مدیر عامل شهرک چرمشهر تبریز گفت: سطح اشتغال واحدهای چرم سازی این شهرک به حداقل رسیده است و فعالان این حوزه در شرایط نامساعد فعلی با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
وی اعلام کرد: از ۳۸۰ واحد چرمشهر تبریز حدود ۲۲۰ واحد فعال هستند و برای چهار هزار و ۲۰۰ نفر اشتغالزایی شده است و حدود ۶۱۰هزار متر تولید سالانه چرم در این شهرک است در حالی که ظرفیت این شهرک خیلی بیشتر است.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان چرم استان آذربایجان شرقی نیز کمبود نقدینگی، بازگشت طولانی مدت سرمایه به صنعت، دسترسی محدود به مواد شیمیایی و فرسودگی ماشین آلات را از مهمترین مشکلات تولید کنندگان چرم در استان ذکر کرد.
۱۵۰ واحد چرمشهر تبریز نیمه تعطیل هستند
مسعود بنابیان با اعلام اینکه ۱۵۰ واحد چرمشهر تبریز نیمه تعطیل هستند و با ظرفیت پایین کار می کنند، اظهار کرد: آیت الله رییسی در جریان سفر به استان از نزدیک در جریان فعالیت ها و مشکلات واحدهای مستقر در این شهرک قرار گرفت و دستورات لازم برای احیای واحدهای راکد و نیمه راکد و تامین اعتبار برای نوسازی و بازسازی تجهیزات و تصفیه خانه چرمشهر تبریز را صادر کرد.
وی با بیان اینکه چرمشهر تبریز نیازمند توجه ویژه دولت سیزدهم است، گفت: سه تصفیه خانه موجود این شهرک دارای فناوری قدیمی هستند و نیاز به بازسازی دارند.
بنابیان اظهار کرد: در این سفر جلسه ای برگزار و مقرر شد طرح هایی از طرف ما ارائه شود تا از کمک های بلاعوض و تسهیلات دولت برای نوسازی تصفیه خانه ها و ارتقای ظرفیت واحدهای راکد بهره مند شویم.
حضور آیت الله رییسی در چرمشهر به عنوان نماد صنعت چرم تبریز نشان داد که دولت مردمی به مزیت های نسبی آذربایجان شرقی در حوزه های مختلف اشراف کامل دارد.
رییس جمهور به گزارش های رسمی اکتفا نمی کند
حضور رییس دولت مردمی در جمع تولیدکنندگان چرمشهر و بازدید از شماری از واحدهای مستقر در آن مبین این نکته است که رییس جمهور برای رفع مشکلات جامعه در عرصه های مختلف به گزارش های رسمی اکتفا نمی کند و خود بازدید میدانی انجام می دهند.
تاکیدات رییس دولت سیزدهم در چرمشهر بر لزوم هم افزایی بخش های دولتی و خصوصی برای احیای صنعت گویای عزم دولت مردمی برای صیانت از داشته های صنعتی استان و فرصت های اشتغالزایی آن و ارتقای آن با رویکرد ارز آوری دلالت دارد.
رییس جمهور در این بازدید همچنین صمیمانه با فعالان صنعت چرمشهر به گفت و گو نشست تا مشکلات این حوزه مهم را از زبان خود آنان بشنود.
آیت الله رییسی در بازدید از چرمشهر و گفت و گوی صمیمی با فعالان آن در عین حال بر لزوم رعایت شاخص های زیست محیطی و سلامت ساکنان اجتماعات پیرامونی شهرک تاکید کرد، این موضوع حاکی از آن است که دولت سیزدهم در حوزه صنعت و تولید در مسیر توسعه پایدار گام بر می دارد و قایل به توسعه به شرط تحقق رفاه، بهداشت و سلامتی مردم است.
اولویت دادن به حضور در چرمشهر تبریز توسط رییس دولت مردمی نشان از عزم دولت سیزدهم برای حضور میدانی در حوزه های تولید و صنعت در کنار تامین بهداشت عمومی و صیانت از محیط زیست دارد؛ رویکردی که در سفر دوم استانی آیت الله رییسی و هیات همراه به آذربایجان شرقی در عمل معنا شد.
اولویت دادن به حضور در چرمشهر تبریز توسط رییس دولت مردمی نشان از عزم دولت سیزدهم برای حضور میدانی در حوزه های تولید و صنعت در کنار تامین بهداشت عمومی و صیانت از محیط زیست دارد؛ رویکردی که در سفر دوم استانی آیت الله رییسی و هیات همراه به آذربایجان شرقی در عمل معنا شد.
رییس جمهور در بازدید از چرمشهر تبریز گفت: دستگاههای مسئول باید نسبت به تامین سرمایه در گردش، ساخت شهرک صنعتی جدید، نوسازی ماشین آلات و تجهیزات این صنعت اقدام کنند.
وی همچنین بر توجه ویژه به مسائل زیست محیطی تاکید و اظهار کرد: حفظ سلامت مردم در کنار توسعه صنایع مساله بسیار مهمی است که باید توجه شود.
آیت الله رییسی همچنین در گفت و گوی صمیمی با کارگران چرمشهر تبریز اظهار کرد: جایی که شما در آن کار می کنید سنگر است باید تلاش کنید و گام مهمی بردارید تا ظرفیت تولید چرم در تبریز را افزایش دهید.
فعالان حوزه صنعت چرم آذربایجان شرقی پس از احیای شرکت ماشین سازی در کنار تعداد زیادی واحد تولیدی در بخش های مختلف صنعت، معدن و کشاورزی استان، چشم امید به نگاه دولت و شخص رییس جمهور برای حمایت از این صنعت قدمی استان دارند کما اینکه آیت الله رییسی در سخنرانی های خود در آذربایجان شرقی به صراحت تاکید کرد که نباید صنعت چرم تبریز دچار رکود شود؛ تاکیدی که مسوولیت نهادها و سازمان های دولتی و صنفی مرتبط را سنگین تر از قبل می کند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رییسی ۱۸ و ۱۹ خرداد در قالب پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر کرد.