اسفندیار دریکوندی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع بیان داشت: در همین رابطه طی مدت یاد شده یک میلیون و ۱۲۳ هزار و ۱۱۹ تُن تخم مرغ از قم به کشورهای هدف صادر شد و این ماده غذایی جز ۱۰ کالای برتر صادراتی استان در فروردین و اردیبهشتماه سالجاری بود.
وی افزود: گمرکات قم همچون سایر بخشهای اقتصادی برای افزایش ظرفیت صادراتی محصولات غذایی تولید شده در استان به ویژه تخم مرغ در کنار صادرکنندگان است و در همین رابطه با توجه به اهمیت موضوع زمان، بسترهای لازم برای سرعت بخشیدن به فرآیند صادرات این نوع محصولات نیز ایجاد شدهاست.
وی با اشاره به این که از ابتدای سالجاری تا پایان اردیبهشتماه، ۴۸ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۹۶۰ دلار کالا از گمرکات این استان به بازارهای بینالمللی صادر شدهاست، گفت: تولید کننده محصولات غذایی در قم میتوانند سهم بیشتری از سبد صادرات استان را به خود اختصاص دهند و در بازار کشورهای هدف به خصوص کشورهای منطقه حضور بیشتری داشته باشند.
گفتنیاست ۱۷۹ واحد مرغداری تخمگذار دارای پروانه بهرهبرداری صنعتی به ظرفیت ۹ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۶۹۷ قطعه در این استان موجود است؛ از این میان مرغداریهای موجود استان، ۱۶۵ واحد در سال ۱۴۰۱ فعال بودند، مجموع پولتریزی (جوجه تخمگذار در ابتدای زندگی، پولت نامیده میشود) واحدهای مذکور نیز پنج میلیون و ۶۹۰ هزار قطعه بودهاست.
به طور میانگین در سال گذشته تعداد ۹ میلیون قطعه مرغ تخمگذار در واحدهای مرغداری قم در قفس بودهاند، همچنین میزان تولید تخممرغ استان در سال ۱۴۰۱، ۱۲۰ هزار و ۵۴۲ تُن بوده که میزان بسیار قابل توجهی است و جایگاه مهم قم در تولید این محصول مهم و پر مصرف غذایی را نشان میدهد.
در زمینه پولت نیز، تعداد ۸۰ واحد پرورش پولت دارای پروانه صنعتی به ظرفیت چهار میلیون و ۳۰۷ هزار و ۹۸۰ قطعه در استان قم موجود است که از این تعداد سال گذشته ۷۸ واحد به ظرفیت چهار میلیون و ۱۶۰ هزار قطعه فعال بوده و میزان جوجه ریزی جوجه یکروزه تخمگذار در واحدهای مورد نظر در سال ۱۴۰۱، هشت میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۶۵ قطعه بودهاست.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
همچنین بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.