به گزارش ایرنا ،آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعنوان رئیس دولت سیزدهم سیاست و برنامه های راهبردی خود را برای دیپلماسی سیاست خارجی به حضور و همکاری با کشورهای مختلف با نگاه به کشورهای همسایه و همسو از یکطرف و از سوی دیگر کشورهایی که مخالف سیاست های یکجانبه گرایی آمریکا در مجامع عمومی و بین الملل بوده و هر از گاهی نیز مورد عتاب و خطاب تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته اند، معطوف کرده است.
در سال جدید رئیس جمهور کشورمان با سفر به کشورهای متعدد و تاثیرگذار در جهان سیاست و اقتصاد ضمن امضای اسناد همکاری با این کشورها راهکارهایی در جهت مقابله با سیاست های تحریمی آمریکا و همپیمانانش در مناطق مختلف جهان و حتی زیر گوش استکبارگران غربی در قاره های آمریکا و اروپا بوجود آورده است.
دولت سیزدهم با دیپلماسی حضور و همکاری با کشورهای مختلف نشان داده است که راه همکاری با دنیا و کشورهای تاثیرگذار در مجامع عمومی و گروه ها و سازمان های چند ملیتی را به خوبی می داند و این نهادها نیز همچون بریکس، شانگهای، اتحادیه عرب و .... هم به خوبی مواضع ایران را درک کرده و در مقابل اقتدار دیپلماسی ایران دست دوستی دراز کرده اند.
آیت الله رئیسی و دولت سیزدهم با حضور در کشورهای نزدیک مانند سوریه در کنار دریای مدیترانه بعنوان مدخل ورودی اروپا و دور دست مانند اندونزی در اقیانوس آرام و این سفر تازه هم به آمریکای لاتین در کنار دو اقیانوس اطلس و آرام در حوزه دریای کارائیب درست زیر گوش ایالات متحده آمریکا به خوبی سیاست خارجی فعال خود را در نقطه نقطه جهان به نمایش درآورده است.
در سفر اخیر سخنان رئیس جمهور کشورمان این واقعیت را نشان جهان داد که در آمریکای لاتین کشورهایی هستند که سالهاست با جمهوری اسلامی ایران ارتباط داشتند ولی در دهه گذشته به دلایلی این ارتباطات چندان فعال نبوده و در برخی مواقع با موانعی نیز مواجه و به کاهش همکاریها منجر شده است و از این روی روابط نیازمند بازنگری بودند تا موانع بررسی و ارتباط با آمریکای لاتین فعال شود.
به گفته آیت الله رئیسی نظم جهانی حتما به نفع جریان مقاومت و کشورهای مستقل تغییر خواهد کرد، ارتباط کشورهای مستقل با هم و استفاده از ظرفیتهای متقابل در این مسیر بسیار مهم است. همکاری بین کشورهای آمریکای لاتین و دیگر کشورهای مستقل با یکدیگر در مناطق مختلف میتواند اتحادی را بهوجود آورد که هم تحریمها را خنثی کند و هم بر ظرفیت کشورهای مستقل بیافزاید.
همکاری های اقتصادی و سیاسی
در سفر رسمی پنج روزه آیتالله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور کشورمان به سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا ۳۵ سند تفاهم و توافق در حوزه های مختلف اعم از انرژی صنعت و معدن و نیروگاه به امضا رسید.
در کاراکاس؛ ۲۶ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسیده است؛ همکاری و مشارکت در حوزههایی همچون «ارتباطات و فناوری اطلاعات، انرژی، بیمه، حمل و نقل دریایی، آموزش عالی، کشاورزی، دارویی و پزشکی، تبادلات فرهنگی و همچنین توسعه همکاریهای معدنی» از جمله اسناد مهم امضا شده میان وزرای امور خارجه، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بهداشت و درمان و فرهنگ و ارشاد اسلامی با همتایان ونزوئلایی بود.
ونزوئلا در کنار دریای کارائیب قرار دارد که در آن کشورهای جزیرهای آمریکای مرکزی قرار گرفتهاند.
افزایش حجم تبادلات تجاری میان دو کشور از ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ در حال حاضر به بالای ۳ میلیارد دلار رسیده و حجم مبادلات تجاری فیمابین در گام اول به ۱۰ و در گام دوم به ۲۰ میلیارد دلار قابل افزایش است.
فعالتر شدن خطوط کشتیرانی میان دو کشور، گسترش همکاریها در حوزههای صنعتی، معدنی، انرژی و مسائل پولی و بانکی در تعمیق و تقویت روابط دو کشور حائز اهمیت است.
دیپلماسی سیاست در ساحل دریای کارائیب
«دانیل اورتگا» رئیسجمهور نیکاراگوئه در میدان آزادی شهر «ماناگوآ» به صورت رسمی از رئیس جمهور استقبال کرد. در این مراسم که در میدان آزادی شهر «ماناگوآ» برگزار شد، جمعی از مردم نیکاراگوئه و همچنین روسای سه قوه این کشور (قوه مقننه، قوه قضاییه و قوه انتخابات) حضور داشتند و از رئیس جمهور و هیات عالیرتبه همراه استقبال کردند.
نیکاراگوئه از شمال با هندوراس و از جنوب با کاستاریکا همسایه است. در ساحل شرقی آن دریای کارائیب و در ساحل غربی آن اقیانوس آرام قرار دارد.
اسناد همکاریهای مهم دوجانبه ایران و نیکاراگوئه در حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالیرتبه دو طرف، ۳ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این تفاهمنامهها در حوزههای قضایی، همکاریهای اقتصادی، بازرگانی و تجهیزات و ملزومات پزشکی بوده که به امضای وزرای خارجه و بهداشت و درمان ایران و همتایان نیکاراگوئهای رسید.
حضور سیاسی، اقتصادی و علمی در کنار اقیانوس اطلس
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در تاریخ ۲۵ خرداد، در کاخ انقلاب شهر هاوانا، به شکل رسمی مورد استقبال «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا قرار گرفت و در جریان این سفر مراسم امضای اسناد همکاریهای دوجانبه ایران و کوبا در حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد و مقامات عالیرتبه دو کشور، ۶ سند و تفاهمنامه همکاری در حوزههای قضایی، همکاریهای جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات به امضا رساندند.
کوبا در غرب اقیانوس اطلس شمالی، شرق خلیج مکزیک، جنوب تنگه فلوریدا، شمال غرب آبراهه بادگیر و شمال شرقی تنگه یوکاتان قرار دارد.
رئیس جمهور در این سفر در نشست مشترک تجار و بازرگانان ایران و کوبا، روابط فیمابین را خوب و در حال توسعه توصیف کرد و با تاکید بر اینکه در ایران کارهای زیادی در حوزه دانشبنیان و فناوریپایه انجام شده است، گفت: ایران و کوبا میتوانند در زمینههای نانوتکنولوژری و بایوتکنولوژی همکاریهای خوبی با یکدیگر داشته باشند.
آیت الله رئیسی با ضروری دانستن ارائه طرحی جدید برای همکاریهای اقتصادی توسط کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا، بخشهای نیروگاهی و معادن را از جمله حوزههایی دانست که دو کشور میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
سفر آیت الله رئیسی به سوریه درکنار دریای مدیترانه مدخل ورود به اروپا
رسانه های سوریه از جمله خبرگزاری دولتی این کشور سانا و روزنامه پر خواننده الوطن سوریه در گزارش هایی سفر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی را به منطقه آمریکایی جنوبی و دیدار با روسای جمهور کشورماهای ونزوئلا نیکاراگوئه و کوبا و همچنین امضای اسناد همکاری را پوشش خبری داده و مطالبی درباره این سفر پراهمیت نوشتند.
اسناد همکاریهای امضا شده میان مقامات ایران و سوریه
برنامه جامع همکاری راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه و ۱۴ سند همکاری دیگر به امضای روسای جمهور و مقامات عالی دو کشور رسید.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی و بشار اسد، بعد از ظهر چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه جاری در مراسمی در قصر الشعب سوریه برنامه جامع همکاریهای راهبردی و بلندمدت ایران و سوریه در حوزههای مختلف را امضا کردند.
همچنین مقامات ارشد ایران و سوریه در حضور رئیسی و بشار اسد، ۱۴ سند همکاری بین دو کشور در حوزههای همکاریهای تجاری، نفت و انرژی، فنی-مهندسی، مسکن، حمل و نقل ریلی و هوایی، مناطق آزاد و بخش خصوصی، ارتباطات و فناوری و زلزله و امدادرسانی و تسهیل امور زیارتی را به امضا رساندند.
این اسناد توسط وزرای خارجه، راه و شهرسازی، اقتصاد، نفت و ارتباطات و فناوری اطلاعات با همتایان سوری آنها امضا شد.
اتحادیه عرب
از سوی دیگر دیپلماسی فعال هیات سوریه ای در نشست مسیر توسعه بغداد و جدیت کشورهای عربی همسایه با حضور جمهوری اسلامی ایران برای راه اندازی کریدور راهبردی بنادر کشورهای حوزه خلیج فارس تا دریای مدیترانه در سوریه بعنوان دروازه اروپا برای حمل و ترانزیت کالا و خدمات، امنیت اقتصادی و سرمایه گذاری در منطقه غرب آسیا را تامین می کند.
به گزارش ایرنا ؛ این دیپلماسی فعال هیات سوریه ای در نشست مسیر توسعه و برگزاری نشست های دو جانبه و سه جانبه در حاشیه اجلاس بغداد که با شرکت وزرای حمل ونقل کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که با حضور نمایندگان ایران برگزار شد جدیت شرکت کنندگان در اجرای این مسیر را که بنادر خلیج فارس را به دریای مدیترانه در دروازه اروپا متصل می کند، نشان میدهد.
آمریکا لاتین یک منطقه راهبردی در جهان است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی عصر روز جمعه۲۶ خردادماه در بدو ورود به کشورمان پس از سفر رسمی پنج روزه به سه کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا در رابطه با دستاورد های این سفر گفت: آمریکای لاتین یک منطقه راهبردی در جهان و دارای ذخایر طبیعی و انسان های فرهیخته و اندیشمند است.
رییس جمهور ادامه داد: این منطقه سالهاست که در مقابل نظام سلطه ایستادگی میکند و در تاریخ آمریکای لاتین کشورهایی هستند که چند دهه مبارزه را با نظم کنونی ناعادلانه در جهان در کارنامه خود دارند و وجه مشترک آن استقلال طلبی و عدالت خواهی است.