یزد- ایرنا- اجرای طرح همسان سازی و همترازی حقوق بین معلمان بازنشسته با شاغلین در آموزش و پرورش جزو مطالبات مهم و همیشگی فرهنگیان است و از دولت اجرای آن را برای تحقق عدالت و رسیدگی به مشکلات خود خواستار هستند.

به گزارش ایرنا، در برنامه‌های توسعه‌ای چهارم، پنجم و ششم توسعه کشور بر متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین تاکید شد و دولت مکلف است هر ساله با تعریف منابع در بودجه سنواتی این امر را برای رعایت عدالت در دستور کار قرار دهد.

در ماده ۹۸ قانون خدمات کشوری آمده است که چنانچه ضریب جدول مستخدمین رسمی شاغل تغییر یابد دولت مکلف است به نسبتی که هزینه زندگی موجب این تغییر شده است، ‌حقوق بازنشستگان و وظیفه‌ بگیران را طبق قانون در کشور ترمیم کند.

همسان‌سازی حقوق یعنی فردی که در گروه شغلی خود حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد نزدیک شود و بر این اساس یکی از مطالبات مهم معلمان و پیشکسوتان آموزش و پرروش است که دولت و مجلس با همکاری هم به دلیل شرایط اقتصادی برای حل مشکل اقدام کنند.

در این خصوص تعدادی از معلمان بازنشسته و مسئولان مرتبط در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد با اشاره به اینکه اجرای طرح رتبه بندی موجب افزایش حقوق شاغلین شد و تفاوت زیادی بین دریافتی فرهنگیان ایجاد کرد، رسیدگی به موضوع را خواستار شدند.

حسین دهقان یکی از فرهنگیان بازنشسته گفت: یک فرد فرهنگی که سال‌های متمادی در شرایط مختلف، زندگی و عمر خود را صرف تعلیم و ترییت دانش آموزان کرده در وضع کنونی به دلیل بالا رفتن تورم و هزینه‌های مختلف چگونه می‌تواند یک زندگی بدون دغدغه داشته باشد.

وی ادامه داد: وقتی زمان بارنشستگی یک فرد فرهنگی می‌رسد اول بالا رفتن هزینه‌های مختلف زندگی او برای خرید دارو و درمان و معالجات، ازدواج فرزندان و مسایل مختلف دیگری است که باید از عهده آنها برآید.

دیگر فرهنگی بازنشسته اعتقاد دارد: بعد از ۳۰ سال تدریس الان که باید وقت آرامش و گذران زندگی در محیطی مناسب باشد باز برای تامین برخی از مخارج زندگی خود و فرزندان باید دنبال شغل دوم و سوم باشد.

رضا زارع گفت: یک فرهنگی بازنشسته در شرایط حال برای تامین امکانات اولیه زندگی در کنار ایجاد زمینه برای ازدواج فرزندان و خورد و خوراک ساده خود باید هزینه زیادی بپردازد که قادر به انجام آن نیست و زندگی سختی را مکرر تجربه می‌کند.

همچنین عضو و مشاور کانون‌های بازنشستگان کشور با اشاره به اینکه فرهنگیان پیشکسوت و بازنشسته برای اداره اولیه زندگی خود دچار مشکل اقتصادی شدید هستند گفت: یکی از مطالبات برحق جامعه هدف است که دولت و مجلس برای اجرایی کردن طرح همسان سازی و همترازی حقوق فرهنگیان شاغل و بازنشسته طبق قانون اقدام کند.

محمد آقایی با بیان اینکه در این خصوص تاکنون بارها به صورت حضوری و غیرحضوری و در دیدار با مسئولان امر مسئله پیگیری و نتیجه‌ای نداشته است گفت: یک فرهنگی بازنشسته با مشکلات جسمی و روحی این دوران با حقوق ناچیز چگونه زندگی خود را اداره کند.

این فرهنگی بازنشسته گفت: به رغم اهمیت موضوع و مطالبه مشخص فرهنگیان بازنشسته، در برنامه هفتم توسعه کشور هیچ اشاره‌ای و نامی از بازنشستگان برده نشده و برای حل مشکل اقدامی وجود ندارد.

آقایی تاکید کرد: یکی از مطالبات فرهنگیان و پیشکسوتان فرهنگی از مجلس شورای اسلامی است که در برنامه هفتم توسعه کشور یک بازنگری اساسی در ارتباط با حقوق بازنشستگان به خصوص برای اجرای طرح همسان سازی به عمل آید.

حسن زارع دیگر فرهنگی بازنشسته هم گفت: یک فرد بازنشسته با شرایط تورمی موجود به هیچ وجه توانایی اداره زندگی خود را ندارد و برای کسب درآمد در سن پیری باید به دنبال شغل جدیدی باشد.

وی بیان کرد: اصلا در شان یک فرهنگی بازنشسته نیست که برای جبران کسری بودجه و خرج زندگی خود وارد برخی مشاغل شود و امیدواریم دولت و مجلس طرح همسان سازی را دقیق در اولین فرصت تصویب کنند.

سید جلیل عقیلی مدیر سابق آموزش و پرورش مهریز گفت: با اجرای طرح رتبه بندی معلمان هم‌اکنون بین حقوق یک شاغل و بازنشسته در آموزش و پرورش حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان تفاوت دریافتی است.

وی بیان کرد: طبق قانون بنا بود حقوق یک بازنشسته حدود ۹۰ درصد یک شاغل باشد ولی این طرح نه تنها اجرایی نشد که در شرایط حال یک فاصله طبقاتی جدید نیز ایجاد شد.

وی بیان کرد: تنها راه حل برای رسیدگی به مشکلات فرهنگیان بازنشسته است که طرح همسان سازی و همترازی اجرا شود و در برنامه هفتم این طرح به صورت دائمی مصوب گردد.

همچنین مدیر صندوق بازنشستگی کشوری استان یزد گفت: از ۲۸ هزار فردی که هم‌اکنون در استان عضو این صندوق هستند حدود ۶۰ درصد آنها را فرهنگیان بازنشسته تشکیل می‌دهد.

محمود زارع شاهی افزود: اجرای طرح همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته با شاغلین جزو مطالبات مهم و همیشگی است که امیدواریم توسط مسئولان پیگیری و برای حل آن اقدام مناسب صورت گیرد.

وی بیان کرد: تاکنون برای حل مشکل و رسیدگی به مطالبات جامعه هدف جلسات متعددی برگزار و همچنین پیگیری در سطح استان و کشور انجام شده که اگر در عمل محقق شود خیلی از مشکلات فرهنگیان پیشکسوت و بازنشسته مرتفع می‌شود.

وی اظهار کرد: در این خصوص نقش دولت و مجلس شورای اسلامی با دیدن موضوع در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور و دائمی شدن آن، راه اصلی برون رفت از مشکلات است که امیدواریم با همت بلند و همراهی مسئولان حل شود.

استان یزد ۱۵ هزار بازنشسته فرهنگی و نزدیک به ۱۶ هزار فرهنگی شاغل دارد و این استان با یک ‌میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت حدود ۲۸۰ هزار دانش‌آموز و ۲ هزار و ۱۰۰ مدرسه دارد.

برچسب‌ها