به گزارش ایرنا، «جمال الشلبی» استاد علوم سیاسی دانشگاه الهاشمیه امروز یکشنبه در گفت و گو با پایگاه خبری - تحلیلی «العربی الجدید» تصریح کرد: از آنجایی که سیاست بر اساس منافع استوار است، امروز این منافع تسریع در عادی سازی روابط بین مصر و ایران و تبادل سفرا را با توجه به شرایط پیچیده سیاسی و اقتصادی برای همگان، ایجاب می کند. همچنین قاهره و تهران به عنوان قدرتهای منطقهای درک می کنند که یک نظم نوین بین المللی مبتنی بر تشکیل ائتلاف ها و بلوک بندیهای سیاسی و اقتصادی درحال ظهور است.
وی افزود: تمایل مصر و ایران برای پیوستن به بریکس (گروهی که شامل روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل است) ممکن است فرصت مضاعفی برای دوطرف ایجاد کند تا از گذشته عبور کرده و در سایه اندیشه منطقی، سریعتر در مسیر واقعگرایی بیشتر نسبت به یکدیگر گام بردارند.
الشلبی خاطرنشان کرد: نزدیک شدن روابط مصر و ایران به یکدیگر اگرچه در مراحل ابتدایی خود قرار دارد اما حاصل نقش آفرینی سلطنت عمان و میانجیگری مؤثر عراق به رهبری محمد شیاع السودانی نخست وزیر این کشور است.
وی در عین حال افزود: فکر نمیکنم بدون وجود چراغ سبز خود مصر و ایران میانجیگری عمان و عراق صورت می گرفت چرا که قاهره و تهران نقش و پیشنهادهای این دو کشور (عمان و مصر) را که به تبادل سفرا، عادیسازی روابط و آغاز یک مرحله جدید سیاسی به دور از هرگونه تنش منجر خواهد شد، پذیرفته اند.
در همین راستا، یک دیپلمات مصری که خواست نامش فاش نشود، در گفت و گو با العربی الجدید اظهار داشت: السودانی پیامهای جدید ایران را در سفر اخیر خود به قاهره منتقل کرد.
وی تاکید کرد که عراق در چارچوب تلاش السودانی نخست وزیر این کشور برای ایفای نقشهای منطقهای که موقعیت دولت خود را در سطوح داخلی و منطقهای تقویت میکند علاقهمند است، در زمینه ازسرگیری روابط قاهره و تهران نقش آفرینی کند.