به گزارش ایرنا روابط عمومی ادارهکل راه و شهرسازی اصفهان، روز یکشنبه به نقل از محمد کیانی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در این استان، اظهار داشت: تا کنون برای ۶۰۰ نفر از متقاضیان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۱۰ شهرستان استان اصفهان تخصیص زمین انجام و جانمایی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار نفر متقاضیان از شهرهای جدید بهارستان، فولادشهر و مجلسی هستند ادامه داد: شرکتهای عمران شهرهای جدید استان هم در این زمینه در حال اقدام و پیگیری بوده و تاکنون نیز در حد ممکن تامین زمین انجام دادهاند.
معاون املاک و حقوقی ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: تخصیص زمین در شهرهای دارای اراضی دولتی انجام شده و برای مابقی متقاضیان مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز تامین زمین در قالب الحاق زمین به محدوده شهری و تغییر کاری به مسکونی در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: پس از طی مراحل لازم و الحاق در شورای عالی شهرسازی و معماری و یا تغییر کاربری در کمیسیون ماده پنج، طراحی انجام میشود و تخصیص و واگذاری زمین با سرعت انجام خواهد شد.
کیانی با اشاره به اراضی تخصیص شده خاطرنشان کرد: مراحل واگذاری و اعطای قرارداد پس از قیمت گذاری و برآورد هزینه آمادهسازی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه صحت سنجی ثبتنامها به موازات تامین زمین انجام میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر زمینهای دولتی به طرح نهضت ملی مسکن تخصیص داده شده، در زمان حاضر اراضی دولتی بسیار کمی در محدوده وجود دارد به همین دلیل در تلاشیم تا طرح نهضت ملی مسکن و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به موازات هم انجام دهیم.
مطابق با ماده چهار قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به منظور تحقق بند چ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی مطابق با ضوابط و شرایط خاصی به پدر و مادر پس از تولد فرزند سوم و بیشتر (بعد از ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰) اعطا کند.
این اقدام فقط برای یک بار به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و ۸ سال اقساط انجام میپذیرد و سند مالکیت پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه به مالکان تحویل داده میشود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد. حدود ۱۲ درصد از جمعیت استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تند تر از میانگین کشور است.
به گفته مسوولان اگر هفت یا هشت سال آینده نرخ رشد منفی جمعیت جبران نشود، بین سالهای ۱۴۲۵ تا سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت استان در سن سالمندی قرار میگیرند.