به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا شرفآبادی روز یکشنبه در یکصد و هفتاد و سومین جلسه رسمیشورای اسلامیشهر دزفول در صحن علنی این شورا، خط قرمز وزارت نیرو را اعمال خاموشی خانگی دانست و اظهار کرد: سال گذشته با وجود ناترازی میان تولید و مصرف برق در کشور، کمترین خاموشی در بخش خانگی اعمال شد.
وی با بیان اینکه اولویت اعمال خاموشی برق مربوط به بخش صنعت، ادارات و کشاورزی است، افزود: کل صنایع شهرستان یک روز در هفته از ساعت ۱۱ تا ۲۳ و برق بخش کشاورزی پنج ساعت در روز خاموش میشوند.
رییس اداره برق شهرستان دزفول با اشاره به مشوقهای وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در کشور گفت: اگر کشاورزان پنج ساعت تعیین شده برای خاموشی پمپهای آب را رعایت کنند ۱۹ ساعت باقی روز برق آنها رایگان میشود.
وی ادامه داد: ۱۸۰ میلیارد ریال پاداش صرفهجویی برق سال گذشته در بخش خانگی دزفول داده شد که این پاداش در قبوض برق آنها اعمال و برخی مشترکان با صرفهجویی در برق در عمل تمام سال از برق رایگان برخوردار شدند.
یک در صد کل بار برق مصرفی کشور متعلق به دزفول است
شرف آبادی گفت: اوج مصرف برق شهرستان دزفول در سال گذشته ۶۶۰ مگاوات بوده است که پیش بینی میشود این رقم در اوج مصرف برق در سال جاری به ۷۰۰ مگاوات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه دزفول پس از اهواز دومین شهرستان با بیشترین اوج مصرف برق در خوزستان است، افزود: در ۲ هفته اخیر با ثبت اوج مصرف برق ۶۲۰ مگاوات، ۹۵ درصد اوج بار مصرف برق سال گذشته در دزفول به ثبت رسید که توجه به صرفه جویی برای جلوگیری از اعمال قطع برق مشترکان خانگی ضروری است.
رییس اداره برق شهرستان دزفول با بیان اینکه یک درصد کل بار برق مصرفی کشور متعلق به دزفول است، اظهارکرد: ۱۷۰ هزار اشتراک برق در دزفول وجود دارد که این آمار در خوزستان بینظیر است ضمن اینکه این شهرستان ۱۳ ایستگاه توزیع برق دارد.
۱۶ مگاوات ناترازی میان تولید و مصرف برق در دزفول وجود دارد
شرف آبادی با اشاره به وجود ناترازی میان تولید و مصرف برق در شهرستان دزفول گفت: امسال ۱۴ درصد ناترازی میان تولید و مصرف برق معادل ۱۶ مگاوات در این شهرستان وجود دارد که به دلیل کمبود در تولید برق مدیریت درست مصرف انرژی در این شهر مورد تاکید است.
وی با تاکید بر ضرورت همراهی مردم، ادارات، واحدهای صنعتی و کشاورزی و همچنین مساجد و حسینیهها برای عبور از فصل گرم تابستان با کمترین میزان قطعی برق در بخش خانگی ادامه داد: مشترکان بخش خانگی با رعایت برخی موارد مانند خاموش کردن یک چراغ اضافه و یا خاموش کردن یکی از کولرهای گازی منزل به مدت ۲ ساعت میتوانند از پاداشهای صرفه جویی برخوردار شوند.
رییس اداره برق شهرستان دزفول اظهار کرد: تمام دستگاههای اجرایی بر اساس مصوبه هیات وزیران موظف به کاهش مصرف برق به میزان ۳۰ درصد در ساعات اداری و ۶۰ درصد در ساعتهای غیراداری نسبت به دوره مشابه سال گذشته هستند.
نصب کنتور هوشمند در تمام ادارات، واحدهای صنعتی و کشاورزی الزامیقانونی است
شرف آبادی با اشاره به بازدیدهای میدانی از دستگاههای اجرایی مختلف در سطح شهر به منظور رعایت الگوی مصرف برق گفت: برخی ادارات از جمله شهرداری مناطق و شهرداری مرکزی دزفول نه تنها مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش ندادهاند بلکه مصرف آنها افزایش یافته است که همراهی بیشتر برای رعایت مصرف برق توسط این دستگاهها در مدیریت مصرف برق اهمیت دارد.
وی تعدیل روشنایی ساختمانها، میادین، خیابانها، بوستانها و تابلوهای تبلیغاتی، نصب کنتورهای هوشمند و همچنین جایگزینی چراغهای کم مصرف به جای چراغهای جیوهای پرمصرف قدیمی را از دیگر اقدامها برای کاهش مصرف برق برشمرد.
وی تاکید کرد: نصب کنتور هوشمند در تمام ادارات و همچنین واحدهای صنعتی و کشاورزی الزامی قانونی است ولی برخی دستگاهها در دزفول در این زمینه همکاری لازم را تاکنون نداشتهاند.
۲ هزار لامپ کم مصرف در خیابانهای دزفول نصب میشود
رییس اداره برق شهرستان دزفول با بیان اینکه اولویت این اداره با عبور از فصل گرم سال، بهبود روشنایی معابر است، گفت: اگرچه وضعیت روشنایی دزفول از اهواز به عنوان مرکز استان بهتر است ولی همچنان تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد.
وی ادامه داد: جایگزینی چراغهای کم مصرف به جای چراغهای جیوه ای قدیمی و پرمصرف در اولویت قرار است و در این مسیر تاکنون ۲ هزار لامپ کم مصرف در خیابانها نصب شده و تا پایان امسال نیز ۲ هزار لامپ دیگر نصب میشود و این روند در سال آینده نیز ادامه مییابد.
به گزارش ایرنا، تامین روشنایی معابر، لزوم سرعت بخشی در نصب کابلهای خودنگهدار، همکاری با شهرداری برای جا به جایی پایههای برق در بافت فرسوده برای بازگشایی کوچهها به منظور بهبود تردد مردم و همچنین ضرورت احداث نیروگاه در این شهرستان به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق در دزفول از جمله مطالب مطرح شده اعضای شورای اسلامیشهر دزفول در نشست مشترک با مدیر توزیع برق دزفول بود.
حمایت از واحدهای صنعتی و همچنین جلوگیری از قطع برق خارج از برنامه واحدهای صنعتی از جمله صنایع واحدهای صنعتی و کارخانه آسفالت شهرداری دزفول از دیگر مطالبه اعضای شورا از مدیریت توزیع برق دزفول بود که در این نشست مطرح شد.
اعضای شورای اسلامی شهر دزفول در این نشست همکاری نزدیکتر اداره توزیع برق با مدیریت شهری دزفول را به منظور ارتقای خدمت رسانی به شهروندان خواستار شدند.
قطعی مکرر برق در شهرک صنعتی شماره یک دزفول موجب اعتراض صنعتگران و کارکنان این واحدهای تولیدی شد.
دزفول، چهار شهرک صنعتی و یک ناحیه صنعتی دارد که حدود ۳۰۰ واحد صنعتی در آنها مستقر هستند.
واحدهای صنعتی دزفول برای حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی کردهاند.