علیرضا کاظمی کاظمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: دولت جدید افغانستان هنوز به رسمیت شناخته نشده است ولی براساس ادعاهایی که خودشان طرح میکنند ممنوعیت کشت خشخاش را اعلام کردهاند.
وی ادامه داد: ولی در عمل این اتفاق رخ نداده و نه تنها کشت خشخاش کاهش نداشته بلکه روند افزایشی را نیز طی میکند که نشان میدهد کنش طرف افغانی در حد شعار بوده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: برای کاهش سطح زیر کشت باید اتفاقات و گامهای اساسی در افغانستان برداشته شود و در نخستین گام دولت مستقر حتماً باید منابع درآمدی جایگزین را برای کشاورزان و مردم افغانستان به خصوص خشخاش کاران در نظر بگیرند.
کاظمی صرفاً تکیه بر شعار کاهش ممنوعیت را فاقد وجاهد دانست و افزود: با این حال جمهوری اسلامی با همکاری کشورهای منطقه و به خصوص با تکیه بر باورهای دینی و هویتی خود با تمام توان در مقابل تولید و قاچاق مواد مخدر خواهد ایستاد.
وی نشست سه جانبه تهران میان ایران، پاستان و سازمان ملل را یک گام سازنده در همکاری منطقهای و بینالمللی برای مقابله با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: البته کشور افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده به دلیل فقدان رسمیت بین المللی در این نشست جای نگرفت.
سیاسی کاری غربیها در مبارزه با مواد مخدر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره بسته شدن مجراهای مالی برای حمایت بین المللی از جمهوری اسلامی از سوی کشورهای غربی گفت: متاسفانه در این موضوع نیز سیاسی کاری وجود دارد و با وجود اینکه ایران با نثار خون جوانان و فرزندان خود کشورهای غربی را از موج گسترده قاچاق مواد مخدر حفظ می کند، آنها به دنبال منافع شخصی وسیاسی هستند.
کاظمی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر در هر شکل آن امری اجتماعی، فرامرزی و انسانی است، افزود: البته ما از سنگ اندازی طرف های غربی در حمایت های بین المللی شگفت زده نمی شویم زیرا برخی از این کشورها از گسترش تولید و توزیع مخدرها ارتزاق می کنند.
وی آمریکا را نمونه بارز بهره مندی از منابع سرشار مواد مخدر دانست و تاکید کرد: اینکه در افغانستان فقط در ۲ دهه حضور نیروهای آمریکایی با تمامی تسلطشان افزایش ۲۰۰ برابری تولید مخدر را شاهد هستیم، نشان میدهد این کشورها چه میزان از چرخه مواد مخدر سود می برند.