به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام «یوسف احمدی» روز یکشنبه در جلسه ای با حضور روسای تبلیغات اسلامی شهرستان های استان کرمانشاه در پایانه مرز رسمی خسروی با اشاره به در پیش بودن گنکره عظیم اربعین حسینی، افزود: مرز رسمی خسروی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین گذرگاه رسمی کشور برای تردد زائران به کربلای معلا و عتبات عالیات و از امن ترین مرزهای عزیمت به عراق است که باید این ظرفیت عظیم و زیرساخت های بسیار خوب آن را برای هم وطنانمان بازگو کنیم.
وی اظهار کرد: رویکرد سازمان تبلیغات اسلامی رویکرد فرهنگی است و این سازمان به عنوان دبیر آسیب های اجتماعی وزارت کشور اکنون بر محور های ۶ گانه از جمله جهاد تبیین، عفاف و حجاب و فرزندآوری و نشر خوبی ها فعالیت های گسترده ای را شروع کرده که تلاش بر این است تا آثار این خوبی ها در جامعه نمایان و شناسانده و باعث نشاط و امید در جامعه شود.
او گفت: در رابطه با اربعین باید از نقطه ورودی به استان کرمانشاه در کنگاور تا نقطه خروج از کشور در مرز خسروی با نصب پرچم و کار فرهنگی یک فضای معنوی به خود گیرد تا فضای اربعینی استان کرمانشاه به عنوان دروازه کربلا کاملا نمود داشته باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: علاوه بر دیوار نویسی و نصب پرچم ها و فضاسازی، مواکب متعددی نیز برپا خواهد شد ضمن اینکه خیمه های برپایی نماز و پاسخگویی به سوالات شرعی و حضور روحانیون و ائمه جماعات در مواکب و حضور مداحان نیز از دیگر برنامه های قرارگاه فرهنگی اربعین است.
حجت الاسلام احمدی ادامه داد:ما باید از ظرفیت اربعین برای تقویت باورهای دینی و اخلاقی و انسانی، تقویت وحدت بین مذاهب و همچنین مقابله با توطئه های دشمن و معرفی چهره زیبای دین و قیام بزرگ عاشورا با محوریت مردمی استفاده کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین بر راه اندازی جریان بزرگ غدیر و راهپیمایی غدیر در جای جای استان کرمانشاه تاکید کرد.
وی گفت: هفته آینده با نصب پرچم های عزا و اربعین از قصرشیرین به سمت مرز خسروی به طور رسمی فضا سازی اربعین در قصرشیرین آغاز می شود.
در پایان روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه به همراه فرماندار قصرشیرین از زیرساخت های اربعین در پایانه بین المللی مرز خسروی دیدن کردند.
سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر زائر اربعین از مرز رسمی خسروی عازم کربلای معلی شدند که طبق پیش بینی مسوولان این تعداد امسال قرار است به ۲ برابر برسد.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.