اردبیل - ایرنا - معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور بهداشت و سلامت مردم را از اولویتهای دامپزشکی عنوان کرد و گفت: اعزام ناظران بهداشتی و شرعی برای واردات مواد پروتئینی از جمله گوشت ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر حسن ویشته روز یکشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل افزود: سازمان دامپزشکی تاکنون تلاش زیادی برای اعزام ناظران بهداشتی و شرعی انجام داده است اما جریاناتی که قدرت و نفوذ زیادی دارند در برابر این مسئله مقاومت می کنند و اجازه نمی‌دهند اعزام ناظران شرعی و بهداشتی دوبارره برقرار شود.

وی با بیان اینکه باز کردن مرزها برای ورود مواد خوراکی بدون حضور ناظر مشکلات عدیده ای دارد، گفت: باید صادقانه اعتراف کرد که عدم اعزام ناظران بهداشتی و شرعی در گذشته اشتباه و تخلف بوده و همین موضوع سازمان دامپزشکی را دچار مشکلاتی کرده بود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی تصریح کرد: تعارف در معاملات بین المللی هیچ معنی و جایگاهی ندارد و اگر در این زمینه مراقبتهای لازم نشود ممکن است دچار مشکلاتی زیادی شویم و ما این تجربه را داریم.

وی گفت: با توجه به تامین بخشی از نیازهای پروتئینی جامعه از سایر کشورها، گوشت های خریداری شده باید از اولین مراحل کشتار تا آخرین مراحل مربوط به بسته بندی و حمل از کشور مبداء، با حضور ناظران و تحت نظارت سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران باشد تا وارد چرخه مصرف مردم شود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور افزود: اداره کل دامپزشکی استان اردبیل کارشناسان زبده و خبره ای دارد و برای همین در مقایسه با سایر استان های کشور بسیار قوی بوده و در حوزه‌های مختلف از جمله مبارزه، پیشگیری و نظارت بسیار خوب و موفق عمل کرده است.

ویشته با اشاره به نقش مهم دامپزشکی در سلامت جامعه، بیان کرد: پیش‌بینی، پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در راستای حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی، ارتقای سلامت و بهداشت عمومی و تامین سلامت و امنیت غذایی در جامعه و به دنبال آن سلامت شهروندان موید این نقش مهم و حیاتی دامپزشکی است.

وی نظارت و بازدید از مراکز تولید دارو و واکسن را از دیگر اولویت‌های سازمان دامپزشکی برشمرد و اظهار کرد: این نظارت ها و بازدیدها در سطح کشور ادامه دارد و زمینه اعزام کارشناسان استان اردبیل نیز برای بازدید از مراکز تولید دارو و واکسن در آینده نزدیک فراهم خواهد شد.

در این آیین از زحمات دکتر بهلول تکلوی با اهدای لوحی تقدیر و دکتر مهدی فیض به عنوان سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل منصوب شد.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل با بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری را در صنعت دامداری دارد ، این استان دارای بیش از ۲ میلیون دام سبک و ۳۵۰ هزار دام سنگین است.

اردبیل رتبه ۷ کشوری را در پرورش گوسفند ، رتبه ۳ کشوری را در گاومیش ، رتبه ۷ کشوری را در گاو بومی و رتبه ۱۵ کشوری را در گاو اصیل دورگ داراست.

سالانه در این استان ۲۹ هزار و ۷۴۷ تن گوشت قرمز تولید می‌شود ، نیاز سالانه این استان به گوشت قرمز ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن می‌باشد که ۱۴ هزار و ۳۰۰ تن مازاد آن نیز به سایر استان‌های کشور فرستاده می‌شود.

همچنین ۵۷۳ واحد پرورش صنعتی طیور دارد و میانگین کشتار روزانه گوشت مرغ در این استان نزدیک به ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن می‌رسد.