تهران - ایرنا - دولت سیزدهم‌ در طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید؛ تلاشی که در این گزارش به برخی از آنها در جهت توسعه و آبادانی استان کرمانشاه اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۲، بر اساس تقویم ۷۳۰ روز از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می‌گذرد؛ درست دو سال قبل در چنین روزی و در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ملت ایران با حضور حدود ۳۰ میلیونی خود پای صندوق‌های رأی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را برای سکان‌داری قوه مجریه کشور برگزیدند و او توانست عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران را از آن خود کند.

دولت سیزدهم‌ که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.

با نیم‌نگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یا همان دولتِ کار، تلاش و اقدام و عمل، می توان به این‌ نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گره‌گشایی از مشکلات اقشار جامعه دریغ نکرده و سفر به ۳۱ استان در یک سال اول مؤید این‌ امر و ثبت رکورد سفرهای استانی در طول ۳۶۵ روز از وجوه تمایز این دولت با ادوار گذشته و دیگر دولت‌های پاستورنشین است.

اصلاح ساختارها و زیرساخت‌ها در دستور کار دولت

بر اساس اعلام آیت‌الله رئیسی از همان روزهای آغازین دولت، اصلاح زیرساخت‌های کشور شروع شده و طرح‌های بزرگ آب‌رسانی و نیروگاهی و بخش نفت‌ و گاز در دستور کار دولت قرار گرفته است و همچنین در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم نیز گام هایی برداشته شده که با قوت دنبال خواهد شد.

سفرهای استانی رئیس جمهور از دیگر برنامه‌های مهم و پر افتخار دولت است که راه میانبر ارتباط با مردم را ایجاد می کند و طبق گفته مردم در مناطق محروم، گره‌های بزرگی از زندگی آنها در این سفرها باز شده است.

رئیس جمهور در طی این دو سال نشان داده به جمله‌ای که در جلسه رأی اعتماد بیان کرد، جامه عمل پوشانده است؛ اینکه بازسازی اعتماد آسیب‌دیده در گرو عمل به وعده‌هاست و عمل به وعده‌ها می‌تواند اعتماد را بازسازی کند.

حالا در آستانه دوسالگی دولت مردمی آیت‌الله رئیسی، بخشی از اقدامات اقتصادی صورت گرفته در استان کرمانشاه را مورد بررسی قرار می دهیم:

مقصد بیست و هشتم؛ سفر به دیار صبر و تمدن

رئیس جمهور در دور اول سفرهای استانی در تاریخ ۲۳ تیر ۱۴۰۱ در بیست و هشتمین سفر استانی خود به کرمانشاه سفر کرد؛ استانی با قدمت ۳۵۰۰ ساله که داستان‌های زیادی برای روایت کردن دارد و سرشار از فرصت و ظرفیت است. این استان بزرگترین غار آبی آسیا و طولانی ترین غار آبی کشور را دارد.

مهمان نوازی مردم این استان برکسی پوشیده نیست و در استقبال مردمی از آیت الله رئیسی این خصلت به خوبی به نمایش گذاشته شد. این با جمعیت حدود ۲ میلیون نفری بزرگترین تولید کننده غلات و حبوبات کشور است. سفر آیت الله رییسی به کرمانشاه گره گشای برخی از مشکلات اقتصادی مردم از جمله نرخ بالای بیکاری این استان شد.

تعبیر رؤیای کرمانشاه در دولت سیزدهم

در سفر رئیس جمهور به این استان یکی از رویاهای اقتصادی مردم کرمانشاه پس از کش و قوس های زیاد بالاخره تعبیر شد و منطقه آزاد تجاری و صنعتی قصر شیرین با تصویب اساسنامه آن در شورای نگهبان به جمع مناطق آزاد تجاری کشور پیوست. دولت سیزدهم برای تحقق این امر به عنوان دروازه توسعه روابط ایران و عراق اقدامات زیادی را به انجام رساند.

دستور رئیسی برای راه‌اندازی قرارگاه بیکاری

رئیس جمهور درجریان سفر به کرمانشاه و در جلسه شورای اداری این استان مطرح کرد که با پیشنهاد راه اندازی قرارگاه رفع بیکاری موافقت کرده و شخصا این موضوع را پیگیری خواهد کرد و در همین راستا معاون اجرایی رئیس جمهور موظف به میگیری این امر شد.

اشتغال زایی همواره از روز اول در صدر شعار و وعده‌های دولت قرار داشته است و در تمامی سفرهای استانی رئیس جمهور با در نظر گرفتن ظرفیت‌های استان، نگاه ویژه ای به مساله داشته اند و در همین راستا در سفر به کرمانشاه، نخستین نشست قرارگاه حل مسائله اشتغال جوانان استان برگزار شد و در راستای اجرای دستورالعمل رئیس جمهور برای تشکیل این قرارگاه، بسته ۶ وجهی در قالب تامین مالی، زیر ساخت ها، صدور مجوزها، رفع موانع و مشکلات، سرمایه گذاری، مشوق های سرمایه گذاری بر خط اعتباری جهت ایجاد تحرک در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان تهیه شد.

برگزاری همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه در استان کرمانشاه

برگزاری همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه در استان کرمانشاه با حضور ارکان بازار سرمایه در پنج پنل در آذر ماه ۱۴۰۱ با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان در حضور فعالان اقتصادی استان های غرب کشور انجام شد، تا اخذ پذیرش تامین مالی به مبلغ ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای شرکت دانش بنیان گسترش سوخت سبز زاگرس به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در دست اجرای استان که پیش‌بینی می‌شود با تولید ۶۶ میلیون لیتر اتانول و ۶۰ هزار تن کنجاله تخمیری در سال اشتغال ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم را فراهم کند.

همچنین رئیس جمهور در این سفر ساخت و توسعه راه آهن کرمانشاه را وعده داد که این مهم به زودی انجام خواهد گرفت.

ایجاد روستا بازار

در راستای تاکید آیت الله رئیسی مبنی بر فعال شدن اقتصاد روستا و برداشتن‌موانع از پیش پای کشاورزان و حمایت از این قشر، پس از سفر رئیس جمهور، روستا بازار در استان کرمانشاه کلید خورد.

طرحی به منظور عرضه مستقیم کالاهای بخش کشاورزی (از مزرعه تا سفره) و غیر کشاورزی روستاییان ایجاد مراکز عرضه به عنوان روستا بازار جهت اصلاح شبکه عرضه در دستور کار استان کرمانشاه قرار گرفت.

از ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۱ تاکنون(۷) با بازار با هدف عرضه مستقیم کالاهای بخش کشاورزی (از مزرعه تا سفره) و غیر کشاورزی روستاییان این استان در شهرستان‌های کرمانشاه، اسلام آباد غرب، پاوه، جوانرود، صحنه، سنقر و کلیایی ایجاد شده است.

پتروپالایش آناهیتا با اشتغال مستقیم ۲۵۰۰ نفر و سرمایه‌گذاری ۳.۹ میلیارد یورو از دیگر اقدامات انجام گرفته از سوی دولت سیزدهم در استان‌کرمانشاه است.

آنچه در میان برنامه‌ها و رویه سفرها مشهود است اینکه قبل از سفر کارهای کارشناسی توسط متخصصان و صاحب نظران انجام، چالش ها و مسائل هر منطقه دسته بندی شده و بر اساس ظرفیت های هر استان و امکانات دولت برای تخصیص بودجه، تصمیم گیری می شود و در نهایت با حضور میدانی و گفت و گوی رو در رو با مردم، دستورات ویژه صادر می شود.