مراغه- ایرنا- معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه این ستاد حدود ۲۰ سال پیش با ابتکارشهید حاج قاسم سلیمانی تشکیل شد، بیان کرد: اربعین بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان به شمار می‌رود و در موکب‌ها بیشتر از غذا و اسکان باید به کارهای فرهنگی اهمیت داده شود. 

به گزارش ایرنا «علی‌اصغر پورمحمدی» در همایش ۲ روزه مدیران مواکب و مسئولان ستادهای بازسازی عتبات عالیات آذربایجان‌شرقی که به میزبانی مراغه برگزار شد، افزود: دست‌اندرکاران مواکب اربعین باید به نماز شب، دعا و مناجات بیش از پیش اهمیت قائل شوند و لازمه آن تشکل کمیته فرهنگی در مواکب است.

امسال مواکب بزرگ اربعین مادرمحور می‌شود

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: مادرمحور بودن مواکب بزرگ در اربعین امسال جزء برنامه‌های جدید این ستاد است تا کودکان در مواکب نگهداری شوند و مادرانشان با خیال آسوده به زیارت بپردازند.

«پورمحمدی» اهمیت دادن به مادران و ارایه خدمات مطلوب به آنان را حائز اهمیت دانست و افزود: نقش بانوان در ستادهای بازسازی عتبات عالیات نیز پررنگ‌تر شده و بخشی از مسئولیت‌ها به خواهران دانشجو، معلم و استاد دانشگاه و سایر فرهیختگان واگذار می‌شود.

تبریز در بخش بازسازی عتبات عالیات هم جزء اولین‌ها باشد

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای بازسازی حرمین شریفین ضروری است، بیان کرد: بازسازی صحن مطهر حضرت زینب(س) و شبستان‌های آن هزینه زیادی نیاز دارد و انتظار می‌رود تا تبریز در این بخش نیز جزء اولین‌ها باشد.

«پورمحمدی» افزود: تبریز با توجه به ظرفیت‌هایی که در بخش‌های مختلف اقتصادی دارد، می‌تواند بخشی از ساخت‌وساز در صحن مطهر حضرت زینب(س) را به تنهایی بر عهده بگیرد.

امسال تعداد موکب‌های آذربایجان‌شرقی به ۶۰ مورد می‌رسد

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۶ موکب از این استان در مسیرهای پیاده‌روی اربعین استقرار یافته بود، بیان کرد: تاکنون تعداد آنها به ۵۰ موکب رسیده است و بر اساس پیش‌بینی‌ها به ۶۰ موکب افزایش خواهد یافت.

«علی حق‌بیگی» افزود: تعداد مواکب استان و کشور در مقایسه با موکب‌های کشور عراق به طور طبیعی کمتر است و در این زمینه به کیفیت خدمات باید بیشتر از کمیت اهمیت داده شود.

وی ارزیابی عملکرد موکب‌ها را نیز یادآوری کرد و افزود: استفاده از تجربه‌های قبلی باعث افزایش کیفیت خدمت‌رسانی می‌شود و امسال همگرایی مواکب و استقرار آنها در کنار هم تقویت می‌شود.

شهدا مسیر زیارت را برای ما گشودند

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات آذربایجان‌شرقی گفت: زمانی زیارت عتبات عالیات برای رزمندگان دوران دفاع مقدس یک آرزو بود اما شهدا با نثار خون خودشان، مسیر زیارت و حیات طیبه را برای ما گشودند.

«حق‌بیگی» با بیان اینکه نیت و انگیزه مواکب باید جلب رضایت خداوند و تقرب اهل بیت باشد، بیان کرد: هدف اصلی کمک به آسایش، عزت و امنیت زایران اربعین است و وحدت بین محبان اهل بیت، گسترش ارتباطات بین‌المللی زایران و تمرین آمادگی برای عصر ظهور نیز در این رویداد جهانی محقق می‌شود.

وی به تدبیر و برنامه‌ریزی در خدمترسانی به زائران تاکید کرد و افزود: تشکیل سازمان و کمیته برای هر موکب و توجه به کیفیت کار باید مورد توجه باشد زیرا پول‌هایی که به عشق امام حسین (ره) جمع‌آوری می‌شود، باید با دقت و به بهترین نحو ممکن هزینه شود.

مکتب عاشورا جریای قوی در برابر هجمه‌های فرهنگی است

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز بیان کرد: مکتب امام حسین(ع) جریانی قوی در مقابل هجمه‌های فرهنگی دشمنان است و بر همین اساس نیز روز به روز به جمع زائران اربعین اضافه می‌شود.

«داود اسدیان» با تاکید بر اینکه آثار پیاده‌روی اربعین از جهات مختلف قابل بررسی است، اضافه کرد: یکی از همین آثار شکل‌گیری معارف اهل بیت در میان زایران کوچک اربعین است و همین اثر جزء سرمایه معنوی ما به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه‌های معنوی ما در برابر مادیات غرب قرار دارد، اظهار کرد: پیاده‌روی و زیارت اربعین امروزه یکی از مهمترین کانون‌های تربیتی مسلمانان جهان محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا در این جلسه حکم انتصاب «محمود وهم‌آزاد» به عنوان مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات مراغه نیز از سوی رییس ستاد آذربایجان‌شرقی به وی ابلاغ شد.

رییس ستاد مرکزی اربعین نیز پیش از این در همین همایش با اشاره به اینکه ارسال کامیون‌های مواکب در سال‌های گذشته از اول صفر آغاز می‌شد، گفته بود که امسال برای اعزام این کامیون‌ها از بیستم محرم برنامه‌ریزی شده تا با نزدیک شدن به اربعین حسینی از ترددهای مرزی کاسته شود.