حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با اشاره به سالگرد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آیت الله رئیسی به عنوان منتخب ملت در ارزیابی خود از عملکرد دولت ئی اظهار داشت: یکی از اقدامات مهمی که دولت سیزدهم در این ۲ سال به سرانجام رساند، عدم استقراض از بانک مرکزی بود تا رشد نقیدنگی که اثر مستقیم در تورم دارد، کاهش یابد.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: دولت در این ۲ سال در افزایش تولید گندم و رشد تولید برق گامهای مهمی برداشت تا آنجا که حتی برق به برخی از کشورها صادر شد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یادآور شد: دولت سیزدهم در اوج شیوع کرونا به بهترین شکل ممکن نسبت به مهار این ویروس اقدام کرد تا آنجا که واکسیناسیون بیشتر مردم انجام شد و حتی مرگ و میر ناشی از این ویروس به حدود صفر رسید.
وی با اشاره دیپلماسی موفق دولت سیزدهم در روابط خارجی تصریح کرد: عضویت در سازمان شانگهای و تلاش برای پیوستن به بریکس در کنار تدوین برنامه های جامع همکاری با کشورهای مختلف از جمله روسیه، توسعه همکاری با چین و احیای روابط با عربستان در کارنامه دولت سیزدهم ثبت شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تبادل گازی ایران و ترکمنستان و نیز جمهوری آذربایجان پس از پنج سال توقف، در دولت سیزدهم به امضاء رسید، گفت: از نظر اقتصادی این توافق دارای اهمیت بسیاری است که نشان میدهد سیاست دولت سیزدهم در گسترش همکاریها با همسایگان مؤثر واقع شده است.
پژمانفر با اشاره به راه اندازی کریدور شمال - جنوب از روسیه تا هند به صورت زمینی و ریلی بعد از ۲۲ سال تصریح کرد: برنامه کشور ترانزیت ۲۰ میلیون تنی در کوتاهمدت (یکسال) و ترانزیت ۵۰ میلیون تنی در بلندمدت با درآمدزایی ۵۰ میلیارد دلار است و توسعه زیرساختها و همچنین تسهیل قوانین، دستیابی به این درآمد را ظرف چند سال آینده عملیاتی کند که دولت به خوبی در این راه گامهای مهم و اساسی برداشت.
وی با بیان اینکه عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای از بزرگترین و مهمترین دستاوردهای دولت در ۲ سال اخیر است، تصریح کرد: شانگهای یکی از وسیعترین و ثروتمندترین سازمانهای منطقهای جهان است و نقش بسیار مهمی در مناسبات تجاری و امنیتی جهان بازی میکند و عضویت دائم ایران در این سازمان فرصتهای بسیاری برای کشور ازجمله در زمینه اقتصادی ایجاد خواهد کرد تا در عمل تحریمها بی اثر شوند.
این نماینده مجلس با اشاره به رشد مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان عنوان کرد: در دولت نهم و دهم سطح مبادلات اقتصادی بین ایران و تاجیکستان از رشد خوبی برخوردار بود ولی در دولت های یازدهم و دوازدهم کاهش یافت. ولی با آغاز دولت سیزدهم و تلاشها برای ارتقای روابط با کشورهای همسایه، سطح مبادلات اقتصادی ۲ کشور بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشت.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس، جهش صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور و دستیابی به رکورد بالاترین میزان صادرات از سال ١٣٩٧ را از دیگر دستاوردهای مهم دولت سیزدهم برشمرد و گفت: دولت توانست در خط مقدم جنگ اقتصادی و بالاترین تحریمهایی که بر این صنعت اعمال می شد، نسبت به فروش نفت و مواد حاصل از پتروشیمی به بهترین شکل ممکن اقدام کند.
وی ادامه داد: همچنین افزایش میزان صادرات محصولات صنعتی کشور نسبت به سال گذشته نشان دهنده عزم دولت برای کاهش خام فروشی و نگاه مثبت به صادرات است.
این نماینده مجلس با اشاره به اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان که در مجلس تصویب و بعد از ۱۱ سال به صورت قانون به اجرا درآمد یادآور شد: قانون رتبهبندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعاتی است که در جهت بهبود سطح معیشتی معلمان و هم در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان است و در دولت سیزدهم اجرایی آن در دستور کار قرار گرفت.
پژمانفر ادامه داد: حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی و رفع موانع تولید که مانع بزرگی بر سر راه کسب و کارها بود همراه با تسهیل صدور مجوز کسب و کارها و فعال شدن پایگاه ملی مجوزها یکی از اقدامات مهم دولت بود که در تحقق شعار سال که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب بود، تاثیر فراوانی داشت.
نماینده مردم مشهد و کلات با اشاره به ساماندهی دستگاههای کارتخوان و اتصال آنها به درگاه مالیاتی گفت: این رویه نیز موجب جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی شد. همچین اقدامات دولت در جهت آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در برخی از کشورها از اقدامات اثرگذار دولت است.
وی با بیان اینکه رانت ایجاد شده در حوزه نان در سالهای گذشته این بخش را دچار چالش کرده بود، توضیح داد: شفاف کردن سامانه توزیع آرد و نان و جلوگیری از قاچاق گسترده آرد، مانع از قاچاق گسترده آرد شد تا تدبیر دولت بدون آنکه مشکلی در سبد نان کشور ایجاد شود، کاهش چشمگیری در مصرف آرد کشور رخ دهد.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس از دیگر اقدامات مهم دولت را پوشش ۹۰ درصدی بیمه ناباروری در کشور عنوان کرد و گفت: دولت سیزدهم در موضوع نازایی هزینههایی را که از جیب مردم پرداخت میشود، کاهش داد و با ایجادر مراکز درمان ناباروری که شامل خدمات فوق تخصصی است، خدمات مهمی به این قشر از جامعه ارائه داد.
پژمانفر خاطرنشان کرد: به رغم اقدامات مثبت و گامهای مهمی که دولت سیزدهم در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برداشته، اما ممکن در برخی از حوزهها با ضعفهایی همراه باشد که امیدواریم دولت در ۲ سال پیش رو، بیش از گذشته اقدامات موثری در بهبود سفره مردم بردارد که قطعا سبب خواهد شد با کارنامه موفقی ۲ سال باقی مانده از عمر دولت سیزدهم را به پایان برساند.