به گزارش خبرنگار ایرنا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی عصر یکشنبه در نشست شورای اداری استان که با حضور استاندار برگزار شد گفت: از بدو استقرار دولت سیزدهم تاکنون بیش از هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه ۲۸ درصد افزایش داشته است.
جواد اشرفی افزود: یکی از دغدغههای ما در استان، بسترسازی برای امور اقتصادی و امیدآفرینی است.
وی با انتقاد از اینکه برخی بانکها در توسعه اقتصادی استان نقش ایفا نمیکنند گفت: در ۲ سال گذشته بانکهای خراسان جنوبی بالغ بر سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات درخصوص پروژههای اقتصادی تسهیلات پرداخت کردهاند.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پرداخت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در حوزه فرزندآوری و ۶۲۲ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج در استان عنوان کرد: در حوزه بانکی استان علیرغم همه نقدهایی که داریم اما رشد ۳۴ درصدی در پرداخت تسهیلات داشتهایم.
وی با بیان اینکه در ثبت اشتغال در سامانه رصد رتبه دوم کشور را داریم افزود: تا قبل از دولت سیزدهم ۲۱۹ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی خراسان جنوبی پرداخت شد که این آمار در دولت سیزدهم به بیش از هزار میلیارد تومان رسیده و حدود ۴.۶ درصد افزایش داشته است.
اشرفی با اشاره به افزایش ۱۰۱ درصدی سامانههای نوین آبیاری در خراسان جنوبی گفت: احیا و مرمت قنوات از ابتدای دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه آن ۴۲۳ درصد افزایش داشته است.
وی از اقدامات دولت در توزیع عادلانه یارانهها گفت و بیان کرد: توزیع گوشت مرغ منجمد در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم در خراسان جنوبی ۲.۸ درصد افزایش داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در دولت قبل ۹۰۰ تن مرغ منجمد عرضه شد اما در دولت سیزدهم تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۸۶۲ تن توزیع شده، افزود: در دولت سیزدهم، هشت هزار و ۶۶۸ تن برنج تنظیم بازار در استان توزیع شده است.
وی از افزودن ۵۴۰ تن آرد به سهمیه خراسان جنوبی در سال گذشته خبر داد و گفت: سرمایهگذاری در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان قبل از دولت سیزدهم پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که اکنون به ۱۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان رسیده است.
اشرفی به تولید کنسانتره طبس، آهن اسفنجی، شمش طلای خوسف و نهبندان و تولید مس نهبندان و قاینات در این مدت اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری خارجی در استان در دولت سیزدهم ۱۱ درصد افزایش داشته است.
وی از اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در خراسان جنوبی همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: بالغ بر ۲ هزار فروشگاه استان به سامانه کالابرگ الکترونیک متصل شدند.
معاون استاندار خراسان جنوبی به آمار بیکاری در این استان اشاره کرد و افزود: نرخ بیکاری خراسان جنوبی ۷.۵ درصد است و جزو هشت استان برتر کشور در این زمینه هستیم.
به گفته وی این استان برای پذیرش مبادلات تجاری آمادگی کامل دارد تا بتوان از این ظرفیت و همافزایی به نفع مردم استفاده کنیم.
معوقات کارگری در ۲ سال اخیر به حداقل رسید
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست با اشاره به تشکیل منظم جلسات کمیسیون کارگری گفت: معوقات کارگری استان در ۲ سال اخیر با همکاری کارفرمایان و حمایت از واحدهای تولیدی به حداقل رسیده است.
سید محمدرضا طالبی با برشمردن اقدامات انجام شده در ۲ سال گذشته با همکاری دستگاههای اجرایی استان گفت: اجرای طرح کنترل آسیبهای اجتماعی و تحکیم بنیانخانواده در دستور کار است که در این زمینه بانک اطلاعاتی و سند راهبردی نیز تهیه شده است.
وی افزود: در حوزه اجتماعی بیشترین و مهمترین اقدام در راستای ارتقای شاخصهای توسعه فرهنگی و اجتماعی، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و مرحله سوم تحکیم بنیان خانواده و توسعه سرمایه اجتماعی در استان بوده که در این زمینه دبیرخانهها و بانکهای اطلاعاتی ایجاد شده و برای هر کدام سند راهبردی تدوین شده است.
طالبی از تشکیل هیات اندیشهورز در استان با اهداف شناخت و مهندسی مسائل و آسیبهای اجتماعی خبر داد و گفت: به کارگیری نخبگان و اندیشمندان در مسائل اجتماعی و یافتن راهکارهای علمی از دیگر اهداف است.
معاون استاندار خراسان جنوبی اجرای طرحهای مطالعاتی پدافند غیرعامل، اهدای ۶۸۰ تبلت دانشآموزی به اتباع خارجی و توزیع هزار بسته غذایی بین اتباع خارجی را از دیگر فعالیتها ذکر کرد و افزود: احیای ۲۰۸ کارت اعتباری به بانوان باردار در حوزه اتباع خارجی و راهاندازی گرمخانه برای معتادان بیسرپناه در بیرجند از دیگر اقدامات بوده است.
وی راهاندازی مرکزی برای کودکان کار و متکدیان را از دیگر اقدامات ذکر کرد و گفت: کودکان جمعآوری شده به سرپرست خانواده تحویل داده میشوند و اگر سرپرست نداشته باشند به مراکز نگهداری کودکان تحویل سپرده خواهند شد.
طالبی گفت: متاسفانه شاهد پدیده زبالهگردی هستیم و با همت شهرداری طرح جمعآوری زباله از مبدا در شورای اسلامی شهر بیرجند تصویب و در فرمانداری تایید شده است که در حال حاضر در چند محله شهر به صورت آزمایشی در حال اجراست.
وی ادامه داد: اعتیاد سرمنشاء بسیاری از مشکلات است و اگر به نوعی کنترل شود بسیاری از آسیبها نیز برطرف میشود لذا راهکارهای پیشگیرانه، مقابلهای و درمان را در دستور کار داریم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: همچنین طرح «یاریگران زندگی» در روستاها از سال گذشته در استان اجرا شده و در حال گسترش است.
وی با اشاره به وضعیت عفاف و حجاب گفت: قوانین و ضوابط موجود در این حوزه در حال اجرا است ضمن اینکه اقدامات فرهنگی و آگاهسازی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
طالبی اظهار کرد: خراسان جنوبی با وجود مرزی بودن در مولفههای امنیتی بالاترین ضریب را در کشور دارد و امنترین استان هستیم.
وی با اشاره به تشکیل منظم جلسات کمیسیون کارگری ذیل شورای تامین استان افزود: معوقات کارگری استان در ۲ سال اخیر با همکاری کارفرمایان و حمایت از واحدهای تولیدی به حداقل رسیده است.
معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین با گرامیداشت ۲۸ خرداد سالروز مشارکت مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: مسوولان نظام از این روز به عنوان روز ایمان و امید یاد کردند، ایمان و امید هم برگرفته از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مراسم ۱۴ خرداد امسال است که بر این دو واژه تاکید مجدد داشتند.
افزایش ۲.۵ برابری اعتبارات راههای استان در قانون بودجه
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه در سفر اول رئیس جمهور ۲ هزار میلیارد تومان برای احداث باند دوم راههای استان اختصاص یافت، گفت: در قانون بودجه امسال نسبت به سال قبل ۲.۵ برابر افزایش اعتبارات زیرساخت در حوزه راههای استان را داریم.
علیرضا عباسزاده اظهار کرد: دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ مستقر شد و بلافاصله سفرهای استانی را آغاز کرد که خراسان جنوبی سومین مقصد دور اول سفرهای رئیس جمهور بود.
وی افزود: یکی از مصوبات سفر استانی پایان گازرسانی به روستاها بود که جشن پایان گازرسانی به جمعیت شهری و روستایی استان در هفته دولت ۱۴۰۱ برگزار شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان جزو معدود استانهای سبز در زمینه گازرسانی است و تا دهه فجر امسال ۴۰۷ روستای زیر ۲۰ خانوار اضافه شد و اکنون هزار و ۱۳ روستای زیر ۲۰ خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی بیان کرد: دولت سیزدهم بلافاصله پس از استقرار، در مهر ۱۴۰۰ طرح ویژه وزارت نیرو برای آبرسانی به ۱۷ هزار روستای کشور را تصویب کرد و پس از آن این طرح به همه کشور تعمیم داده شد که تا پایان دولت سیزدهم آبرسانی به همه مناطق کشور باید به اتمام برسد.
عباسزاده افزود: در استان خراسان جنوبی نیز با برنامه جهاد آبرسانی در پایان دولت سیزدهم، جشن پایان آبرسانی به روستاها را برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ روستای استان با تانکر آبرسانی میشود تاکید کرد: خیلی مهم است که دولت در یک دوره چهار ساله طرح جهاد آبرسانی را اجرا کند و باید این نقاط امیدآفرینی را به مردم اعلام کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم تصریح کرد: امروز رئیس جمهور در مجلس دوباره از این طرح مسکن حمایت و تاکید کرد که ساخت یک میلیون مسکن مصوبه مجلس، وعده دولت و نیاز کشور است و به دنبال تحقق آن هستیم اما آنها که نساختند باید جواب دهند که چرا مسکن نساختند؟
وی مسکن را نیاز اساسی مردم دانست و گفت: این طرح در خراسان جنوبی به خوبی پیش میرود و دولت پای کار این نیاز اساسی مردم است.
عباسزاده افزود: افزایش وام به ۵۵۰ میلیون تومان، کاهش نرخ تسهیلات و امکان بازپرداخت پلکانی اقساط تسهیلات ساخت مسکن به صورت حداکثر ۴۰ درصد حداقل حقوق و مزایای کارگران نشاندهنده این اهتمام است.
وی با تاکید بر اینکه حوزه راه از زیرساختهای اساسی استان است تصریح کرد: در مدت یک سال دولت سیزدهم، ۱۰۰ کیلومتر باند دوم (پروژه بزرگراهی) در خراسان جنوبی افتتاح شد و امسال هم ۱۰۰ کیلومتر دیگر را افتتاح خواهیم کرد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال جاری ۷۰۰ کیلومتر روکش آسفالت جادههای استان با اعتبار حدود هزار میلیارد تومان انجام شده، افزود: اگر همه کارهایی که در خراسان جنوبی انجام شده را کنار بگذاریم، نیاز و توقعی که مردم از دولت درخصوص احیای خط آهن کریدور شمال به جنوب کشور داشتند که بالاخره گره کور این پروژه استراتژیک و ملی با دستور رهبر معظم انقلاب و تأکید رئیس جمهور باز شود در احیای اقتصاد منطقه فوق العاده مؤثر است.
وی گفت: اکنون همه قطعات اجرای طرح راه آهن در استان به ۱۲ پیمانکار واگذار شده و تجهیز کارگاهها در حال انجام است و بهزودی عملیات اجرایی آن به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
عباسزاده با اشاره به طرحهای فاضلاب شهرهای مهم استان که مغفول و تعطیل بود، عنوان کرد: در سفر اول دولت مصوب شد و پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب بیرجند در سفر دوم رئیس جمهور به استان افتتاح شد و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه خانه بیرجند است.
وی عنوان کرد: همین اقدام با تکمیل اعتبارات برای سربیشه، خوسف و فردوس با حداقل هزار میلیارد تومان انجام شد و قرارداد فاضلاب شهر قاین منعقد شده که برای تامین آب مجتمع فولاد قاینات در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در هفته دولت امسال امیدواریم بتوانیم فاز نهایی و تولید فولاد قاین را افتتاح کنیم که اقدام فوقالعاده برای استان است.
وی به طرح انتقال آب دریای عمان برای تامین آب استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با مسئولیت مستقیم معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: طرح در هر سه استان در حال انجام است و تلاش می شود این آب تا پایان دولت سیزدهم منتقل شود.
عباسزاده تصریح کرد: در فاز اول ۶۰ میلیون مترمعکب و در فاز نهایی ۱۸۰ میلیون مترمعکب آب سهم استان خراسان جنوبی از طرح انتقال آب دریای عمان برای توسعه بخش صنعت و استفاده آب شرب است.
وی با اشاره به اینکه در سفر دوم رئیس جمهور به استان حداقل هزار میلیارد تومان برای آبرسانی به شهرهای دارای تنش آبی و تکمیل و بهرهبرداری از سدهای تغذیه مصنوعی مصوب شد، گفت: نقشه دولت سیزدهم برای تامین آب این استان فوق العاده است که باید به مردم اطلاعرسانی شود.
معاون استاندار با بیان اقدامات حوزه برق در ۲ سال اخیر ادامه داد: ۹ پروژه در دست اجرا در حوزه توزیع و فوق توزیع برق در سطح استان داریم که سه تا چهار پروژه در هفته دولت و مابقی تا دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.
وی گفت: با اتمام این ۹ پروژه زیرساختی وضعیت تامین برق خراسان جنوبی متحول خواهد شد که یک نمونه آن پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان است.
عباسزاده بیان کرد: در هفته دولت امسال ۲ بیمارستان با تمامی امکانات و تجهیزات در سطح استان به طور رسمی افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان زیرکوه در دومین سالگرد استقرار دولت مردمی سیزدهم به سرعت در حال احداث است گفت: پایان هفته جاری با حضور معاون وزیر نفت عملیات اجرایی طرح انتقال گاز از زابل به نهبندان و سربیشه با اعتبار بالغ بر هشت هزار میلیارد تومان به عنوان یک اقدام زیرساختی و تکمیلی در حوزه گاز استان آغاز خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: امیدواریم در زمستان ۱۴۰۲ فاز اول خط انتقال گاز از زابل به نهبندان افتتاح شود و تا سربیشه که به عنوان تقویت شبکه گاز است تا پایان هفته دولت ۱۴۰۳ به اتمام برسد.
وی به اجرای طرح تابش (خط انتقال فرآورههای نفتی از رفسنجان به بیرجند و رشت) اشاره کرد و گفت: این طرح جزو مهمترین پروژههای ملی است که زیرساخت بزرگی برای خراسان جنوبی ایجاد خواهد کرد.
عباسزاده تصریح کرد: همه این اقدامات بخش کوتاهی از فهرست بلند کارهایی است که میتوان با افتخار اعلام کرد و به مردم گفت نتیجه اعتماد به گفتمان انقلاب و نظام اسلامی و رویکرد دولت ایران قوی برای خدمترسانی به مردم است.
برگزاری ۱۵ آزمون استخدامی از ابتدای دولت سیزدهم
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان جنوبی هم اعلام کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۵ آزمون استخدامی برگزار شده و در سال جاری نیز مجوز جذب هزار و ۳۱۷ نفر از طریق آزمون استخدامی در دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی اخذ شده است.
ناصر ناصری افزود: ۲۸ خرداد سالروز انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ و حضور حماسه آفرین مردم در انتخابات است.
وی گفت: دولت سیزدهم در ابتدای استقرار با چالشهای فراوان از جمله کرونا و فوتی روزانه ۷۰۰ نفر از هموطنان مواجه بود که برای برون رفت از این چالشها تصمیمات سختی گرفت و با اقدامات به موقع توانست بر این چالشها غلبه کند.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نامگذاری ۲۸ خرداد به روز "ایمان و امید" با محوریت گفتمانی دولت انقلابی و مردمی ادامه داد: دشمن با همه توان در میدان است و با تهاجم فرهنگی و فکری، ایمان جوانان را نشانه گرفته است که باید به این اقدامات پاسخ مناسب دهیم.
وی با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزههای مختلف از جمله مسکن، علم و فناوری، بهداشت، راه، برق و اشتغال بیان کرد: باید این دستاوردها برای جلوگیری از ناامیدی جوانان برای مردم بیان و اطلاعرسانی شود.
ناصری از برگزاری دورههای آموزشی جهاد تبیین در ادارات گفت و ادامه داد: در زمینه مسائل پژوهشی و تحقیقاتی جلسات متعددی برگزار شده است و سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد تومان برای طرحهای پژوهشی اختصاص یافت تا هر اقدامی در استان بر مبنای تحقیق و پژوهش باشد.