تهران - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: بهره‌مندی زندانیان از پابندهای الکترونیکی یکی از مصادیق استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمندسازی قوه قضائیه در دوران تحول و تعالی است که در سال قبل، ۲ هزار و ۱۰۵ نفر از زندانیان استان تهران مشمول آزادی با پابند الکترونیکی قرار گرفتند و این موضوع نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایرنا از دادگستری استان تهران، علی القاصی مهر روز دوشنبه در نشست کمیسیون استانی بررسی عفو، بخشودگی و تخفیف مجازات زندانیان استان تهران اظهارداشت: فرد زندانی که مشمول پابند الکترونیک می‌شود، به طور کامل آزاد نشده و تحت نظارت سامانه‌های الکترونیک و در دسترس دستگاه قضایی است و در عین حال با حضور در خانواده و اجتماع، فرصت بهتری در مسیر بازاجتماعی شدن و بازگشت به جامعه برای او فراهم می‌شود.

وی افزود: هدف از زندان و زندانی کردن افراد که در برخی از پرونده‌های قضایی و براساس قانون انجام می‌شود، اصلاح و باز اجتماعی شدن فرد زندانی است.

در سال گذشته، برای هفت هزار و ۵۰۰ نفر از زندانیان اشتغال ایجاده شده است که نسبت ب ه سال قبل از آن رشد ۷۶ درصدی دارد

اشتغال ۷۵۰۰ زندانی

رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: همه در مقابل خانواده زندانیان مسئول هستیم و برای کاهش آسیب‌های ناشی از زندانی شدن افراد در سال گذشته، برای هفت هزار و ۵۰۰ نفر از زندانیان اشتغال ایجاده شده است که این رشد ۷۶ درصدی نسبت به سال قبل از جمله اقدامات برای کمک به اصلاح زندانیان و کاهش آسیب‌های غیرمستقیم ناشی از زندانی شدن افراد به خانواده آنها است.

القاصی‌مهر در تشریح اقدامات کمیسیون عفو، بخشودگی و تخفیف مجازات زندانیان در سال گذشته گفت: از مجموع درخواست‌ها و بررسی‌های کمیسیون عفو، پیشنهاد شده است یکهزار و ۱۷۲ نفر از زندانیان با تعلیق مجازات از نهادهای ارفاقی بهره‌مند شدند و یکهزار و ۲۱۹ نفر با صدور حکم مشمول آزادی مشروط قرار گرفتند.

اعزام به مرخصی ۲۱ هزار و ۹۶ زندانی

وی با اشاره به حمایت از خانواده زندانیان و صیانت و حفظ نهاد خانواده، زندانیان استان تهران، افزود: در سال گذشته ۲۱ هزار و ۹۶ نوبت به مرخصی اعزام شدند و یکهزار و ۱۰۴ نفر از زندانیان نیز به شهرستان‌های محل اقامت خود منتقل شده‌اند.

۱۵ هزار نفر از محکومان اعم از محکومان با متهمان اغتشاشات اخیر و سایر جرایم دیگر در سال گذشته مشمول عفو قرار گرفتند

القاصی‌مهر با اشاره به اهمیت حضور میدانی و نظارت بر زندان‌های استان تهران، اظهارداشت: در سال گذشته مسئولان قضایی در استان تهران، هفت هزار نوبت از زندان‌ها بازدید داشتند و در یک روز ۵۳۰ نفر از قضات دادگستری استان تهران در همه بازداشتگاه‌ها حاضر شدند و همه افراد بازداشتی را ملاقات کردند.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: ۱۵ هزار نفر از محکومان اعم از محکومان با متهمان اغتشاشات اخیر و سایر جرایم دیگر در سال گذشته مشمول عفو قرار گرفتند.