به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی افزود: با تذکرهایی که دریافت کردند بهتدریج از تعداد آنها کاسته خواهد شد و اسامی ادارههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی در همه استانها که الگوی مصرف را رعایت نمیکنند در هفته ابتدایی تیرماه بهصورت رسمی اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: آغاز ساعت اوج مصرف برق باتوجهبه تغییرنکردن ساعت رسمی کشور در سال جاری، از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۷ عصر است که در صورت خاموشکردن وسایل سرمایشی بعد از پایان ساعت کار یعنی ساعت ۱۳ کمک بزرگی به کاهش مصرف برق اداری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: یک هزار مگاوات کاهش مصرف برق معادل مصرف یک شهر با جمعیت یک میلیون نفر و یا نیاز برق کل کارخانههای سیمان کشور است که مدیریت مصرف برق در بخش اداری بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
رجبی مشهدی گفت : برای تولید یک هزار مگاوات برق، باید ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه احداث شود؛ ولی اگر یک هزار مگاوات کاهش مصرف برق در سیستم اداری کشور اتفاق بیفتد که حدود ۳۰ درصد کاهش مصرف برق در ساعت اداری است، مانند این است که نیروگاهی با ظرفیت یک هراز مگاوات، برای تأمین برق در بخش اداری احداث کردیم و میتوانیم برق تولیدی آن را در اختیار بخشهای دیگر از جمله بخشهای تولیدی و صنعتی کشور قرار دهیم.
وی افزود: تاکنون با اجرای طرح مدیریت مصرف برق اداری شاهد رکورد حدود ۶۴۰ مگاواتی بودیم البته هنوز همه ادارهها، دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی (بانکها و شهرداریها)، به طور کامل در این طرح مشارکت نکردند و در روز گذشته باوجود تذکر بسیار، برق بانکهای متخلفی که بیش از الگوی مصرف برق استفاده کردند، را قطع کردیم.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: تاکنون حدود ۱۱۰ دستگاه اجرایی از جمله ۶ وزارتخانه همکاری لازم را نداشتند و مسئولان اجرایی دستگاهها بایستی کارشناسان بخش انرژی را مکلف کنند که بروی سیستمهای سرمایشی نظارت کنند تا در شرایط ناترازی برق، بتوانیم برق موردنیاز بخشهای دیگر را تأمین کنیم.
رجبی مشهدی درباره نحوه برخورد با مسئولان اجرایی این نهادها گفت: اگر پرمصرفی در برخی از ادارهها مستمر تکرار شود حتماً در هیئت وزیران مطرح خواهد شد و فهرست آنان به مقامهای بالاتر و مافوق ارائه میشود؛ ولی درهرحال مطابق مصوبه هیئت وزیران، بالاترین مقام مسئول اجرایی در اداره مسئولیت پاسخگویی را خواهد داشت .
وی در خصوص نحوه پایش مصرف برق اداری گفت: نصب کنتورهای هوشمند در ادارهها میزان مصرف برق را رصد خواهد کرد و هیچ افزایش مصرفی از نظر همکاران ما در شرکتهای توزیع دور نخواهد ماند و تلاش میکنیم که بتوانیم در شرایطی که هوا گرم است به همه نقاط کشور برقرسانی کنیم تا همه مشترکان بتوانند از برق پایدار استفاده کنند.
سخنگوی صنعت برق در باره رعایت مصرف در وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو با استفاده از یک دستگاه مولد مصرف برق خود و سایر دستگاههای مرتبط را تأمین میکند.
رجبی مشهدی افزود: همچنین در ابلاغ ویژه وزیر نیرو، دستگاههای مرتبط با وزارت نیرو مکلفاند با سرعت و دقت بیشتری در همه نقاط کشور میزان مصرف برق خود را نظارت و پایش کنند و همکاران ما در وزارت نیرو به جهت مطلع بودن از شرایط تأمین برق در کشور، بهخوبی این موضوع را رعایت میکنند.
وی تاکید کرد: هموطنان درصورتیکه در هر جایی رعایتنشدن مدیریت مصرف برق را مشاهده کردند میتوانند با تماس با شماره ۱۲۴ وزارت نیرو را مطلع کنند.
سخنگوی صنعت برق با تأکید بر اینکه اجرای طرح مدیریت مصرف در بخش خانگی که تا پایان شهریورماه ادامه دارد گفت: امسال نرخ پاداش صرفهجویی از ۵۰۰ تومان در هر کیلوواتساعت به ۲۰۰۰ تومان افزایشیافته که این امر جذابیت لازم را برای همه مشترکان به همراه خواهد داشت.
رجبی مشهدی اضافه کرد: همه مشترکان چه آنهایی که مصرف بیشتری از الگوی مصرف داشته باشند و چه کمتر، میتوانند در این طرح مشارکت کنند و نسبت به سال قبل مصرف برق خود را مدیریت و کاهش دهند و در نتیجه قبض رایگان و یا برخوردار از پاداش دریافت کنند.
وی با اشاره به شرایط سختی که در حال حاضر برای تأمین برق در کشور وجود دارد و مدیریت مصرف برق امری بسیار کمککننده خواهد بود، گفت: چند اقدام ساده میتوان مصرف برق خود را کاهش داد و از دریافت قبض سنگین جلوگیری کرد.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: استفاده مستمر از کولرها موجب مصرف بیرویه برق خواهد شد و لازم است درجه کولرهای گازی بر روی درجه ۲۴ تنظیم و یا از دور کند کولرهای آبی استفاده شود که این امر به تأمین برق پایدار برای همگان در کشور کمک خواهد کرد .
رجبی مشهدی گفت: تا کنون و از ابتدای سال بیشترین رکوردی که در اوج بار ثبت کردیم عدد ۶۶ هزار و ۸۰ مگاوات است که رشد ۶.۵ درصدی مصرف برق را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: رشد سالانه متعارف مصرف برق حدود ۲ یا ۳ یا ۴درصد است که رشد مصرف ۶.۵ درصد، رشد بسیار بالایی است.
سخنگوی صنعت برق گفت: بخشی از این رشد مصرف مربوط به فعالیتهای بخش تولیدی کشور و بخشی دیگر هم به دلیل گرمای زودرس هواست که در بیشتر استانهای کشور غالب شده و منجر به افزایش استفاده از وسایل سرمایشی در هفتههای گذشته شده است