به گزارش ایرنا، حسین شرافتی راد در حاشیه آیین بهره برداری از این طرح اشتغال زا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزد: برای احداث و تجهیز این کارگاه خیاطی ۴۰ میلیارد ریال از سوی سازمان بین المللی مهاجرت آسیا و اقیانوسیه و بخش اقتصادی سفارت ایتالیا در تهران هزینه شده است.
وی بیان کرد: این کارگاه خیاطی با تعدادی چرخ خیاطی و لوازم مورد نیاز برای تولید لباس کودک و نوزاد تجهیز شده است که برای بیش از ۱۰۰ نفر از بانوان افغانستانی مقیم این مهمانشهر درآمدزایی دارد.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی بیان داشت: در این آیین علاوه بر مسوولان سازمان ملی مهاجرت کشورمان، "سارا لو آریولا" مدیر منطقه ای سازمان بین المللی مهاجرت در آسیا و اقیانوسیه و "دیوید بالونی" سرپرست بخش اقتصادی و تجاری سفارت ایتالیا در تهران حضور داشتند.
وی با اشاره به قدمت ۳۰ ساله مهمانشهر تربت جام اضافه کرد: این مجموعه اصلی ترین اقامتگاه و مهمانشهر اتباع افغانستانی در کشور است که در بازدید مسوولان سازمان بین المللی مهاجرت موضوع فرسودگی منازل و زیرساختهای درمانی و خدماتی و نیاز به تجهیزات ورزشی و درمانی جدید و بویژه به روزرسانی شبکه آب شرب مهمانشهر، اطلاع رسانی شد.
شرافتی راد خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به صورت داوطلبانه، صادقانه و عادلانه چه در گذشته و چه در دولت سیزدهم به اتباع افغانستانی مقیم خدمات می دهد، اما نهادهای بین المللی امدادرسان نیز باید به وظیفه قانونی خود در این خصوص عمل کنند.
به گزارش ایرنا، مهمانشهر مهاجران خارجی تربتجام واقع در ۱۰ کیلومتری این شهرستان و با فاصله ۱۲۰ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی از سال ۱۳۷۳ تأسیس شده و هم اکنون با پذیرش حدود پنج هزار نفر از پناهندگان افغانستانی آنها را اسکان داده و به آنان خدمات دهی میکند.
مساحت این مهمانشهر ۱۰۰ هکتار است که دارای امکاناتی از قبیل ساختمان اداری، کلینیک بهداشتی - درمانی، واحدهای آموزشی، منازل مسکونی، بازارچه و کارگاههای خود اشتغالی است.
اسفندماه پارسال نیز چند طرح عمرانی مرتبط با پناهجویان افغان در مهمانشهر تربت جام افتتاح و عملیات اجرایی چند طرح دیگر نیز آغاز شد.
مطابق اعلام رسمی مسوولان جمهوری اسلامی، پنج میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران سکونت دارند که حدود یک میلیون نفر از این تعداد در خراسان رضوی و کلانشهر مشهد زندگی می کنند.
این تعداد در قالب نیم میلیون تبعه دارای اسناد اقامت و گذرنامه و نیم میلیون نیز فاقد مجوز برآورد شده اند.