به گزارش ایرنا، در این رایگیری ۳۵۴ نماینده رای مثبت و هفت نماینده به گزارش درباره آنچه رسوایی پارتیگیت نامیده میشود، رای منفی دادند و به این ترتیب یک نخست وزیر اسبق انگلیس برای نخستین بار در تاریخ معاصر این کشور به فریبکاری متهم شد.
بر اساس رایگیری امشب، مجوز تردد جانسون به داخل ساختمان پارلمان لغو شد و اگر از نمایندگی مجلس استعفا نداده بود، بمدت ۹۰ روز از شرکت در جلسات نهاد قانونگذار منع میشد.
اما ماجرای پارتی گیت به گزارش جنجالی روزنامه دیلی میل در نوامبر ۲۰۲۱ بر میگردد. براساس گزارش این روزنامه انگلیسی، دفتر نخست وزیر انگلیس در میانه دور دوم محدودیت های کرونایی و در شرایطی که برگزاری گردهمایی غیرکاری در فضای بسته ممنوع بود، میزبان مهمانی و جشن های غیرکاری بوده است.
جانسون در پی افشای این گزارش، از مردم عذرخواهی و با انجام تحقیقات مستقل در این باره موافقت کرد. برهمین اساس پروژه تحقیقات برعهده خانم «سو گری» محول شد. به فاصله کوتاهی پلیس متروپلیتین تحقیقات مستقل جداگانهای را در مورد نقض محدودیتهای کرونایی در دفتر نخست وزیری آغاز کرد و در نتیجه آن جانسون متهم شناخته و جریمه شد.
گزارش اولیه تحقیقات خانم گری در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۲ و گزارش نهایی وی در می ۲۰۲۲ منتشر شد. در این گزارش، رویدادهای متعددی از جمله نوشیدن بیش از حد الکل و عدم احترام به کارکنان نظافت و امنیت بوضوح مشهود است. او نتیجه گرفت که مسئول ارشد سیاسی کشور "باید مسئولیت این تخلف فرهنگی را بر عهده بگیرد".
در پی انتشار این گزارشات، نارضایتی عمومی علیه جانسون تشدید شد. ۲۱ آوریل ۲۰۲۲، نمایندگان مجلس گزارش اتهامات جانسون را به کمیته ویژه تحقیق پارلمان ارجاع دادند و این تحولات باعث کاهش اعتماد جامعه به نخست وزیر وقت شد. جانسون سرانجام در پی استعفای ۵۰ تن از اعضای کابینه در ۷ ژوئیه ۲۰۲۲ ناگزیر به استعفا شد.
او سه ماه پیش در کمیته ویژه تحقیق پارلمان حاضر شد تا دفاعیه خود را ارائه کند. نخست وزیر اسبق انگلیس با بیان این ادعا که تخلفات او در بحبوحه همهگیری کرونا از روی عمد نبوده است مدعی شد که مسئولیت کامل این رسوایی را میپذیرد.
کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس هفته پیش با انتشار گزارشی شدیداللحن افزون بر ۴۰ هزار واژهای، نخست وزیر اسبق انگلیس را به فریب عمدی پارلمان و افکار عمومی، درباره برگزاری مهمانیهای غیرقانونی در اوج محدودیتهای کرونایی موسوم به پارتیگیت، متهم کرد.
در گزارش منتشر شده آمده است که جانسون نه تنها پارلمان را گمراه کرده که روند تحقیقات کمیته را نیز منحرف و اصول دموکراتیک کشور را تضعیف کرده است. این گزارش میافزاید که جانسون «با گمراه کردن عمدی پارلمان، مرتکب اهانت جدی شده است». کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس، تخلف صورت گرفته از سوی یک نخست وزیر به عنوان بلندپایهترین عضو دولت را توهین جدیتری توصیف کرده که در گذشته سابقه نداشته است
به این ترتیب جانسون که امیدوار بود در انتخابات عمومی سال آینده شرکت کرده و بار دیگر به داونینگ استریت بازگردد، دو هفته پیش از نمایندگی مجلس نیز استعفا داد و برای همیشه از قدرت کنارهگیری کرد.